Fondator: Marcus Victor Grant

Cine sunt

Marcus Victor Grant (în trecut cunoscut și ca Ştefan Alexandrescu)

Profesional, prin serviciile și produsele mele, îi sprijin pe oameni să se transforme, să se dezvolte, prioritizând ceea ce contează pentru fiecare.

În calitate de consultant individual, îmi combin abilitățile de analiză, evaluare și coaching pentru a valorifica la maxim cunoștințele și experiențele mele de programare neuro-lingvistică (din 2004), de marketing și relații publice (din 2005) și de resurse umane (din 2006). Ceea ce aduce asta pentru clienții mei pe plan personal, profesional, financiar și sufletesc sunt autocunoașterea, echilibrul și valorile care duc la îndeplinirea obiectivelor și rezolvarea problemelor, oricât de complexe ori adânci ar fi. Am lucrat în română, engleză și italiană pentru clienți aflați în România, Belgia, Austria, Germania, Spania, Marea Britanie, Grecia, Italia, Suedia, Finlanda, Cehia, Columbia, Republica Moldova, Kazachstan și Statele Unite ale Americii. Sunt în continuare disponibil să lucrez la cerere pentru clienții interesați de serviciile mele.

În calitate de furnizor de servicii în dezvoltarea și gestiunea resurselor și afacerilor pentru companii și publicul larg, pun în serviciul clienților și participanților în programele mele experiența mea din educație (am avut primul client în coaching în 2004 și primii clienți în training în 2005), cercetare (psihometrică și de marketing) și lucru în echipe (din 2001, am lucrat cu 200+ de oameni în 80+ de grupuri/echipe, la 70+ de proiecte profesionale).

În calitate de absolvent al unor programe de educație formală și informală, pun la dispoziția organizațiilor profesionale servicile mele de liber-profesionist în domeniul comunicării și relațiilor publice (licență, 2008), consultanță și orientare în carieră (master, dizertație 2011), comunicare managerială și resurse umane (master, dizertație 2011), NLP (practitioner, 2005), inspecție de resurse umane (certificare obținută în 2008) și training (certificare obținută în 2007). Aceste calificări, susținute de multe alte formări și cursuri sunt multiplicate prin experiența practică în fiecare din aceste câmpuri, oferite unor organizații și clienți plătitori și desfășurată de asemenea în propria organizare a proiectelor interne.

În calitate de marketer, îmi combin abilitățile, cunoștințele și experiențele în strategie promoțională, vânzări și copywriting pentru a livra o prezentare o traiectorie memorabilă a serviciilor și produselor mele și ale clienților mei. În colaborare cu designeri și programatori, pot aduce la viață alinierea vizibilă a valorilor, obiectivelor și rezultatelor pentru orice produs sau serviciu ales în acord cu clientul. Astfel, deleg părțile tehnice și grafice unor profesioniști în respectivele arii pentru a lucra pe ce mă pricep eu cel mai bine: crearea de structuri și texte.

În calitate de autor de cărți și bloguri, împărtășesc idei care să schimbe perspective. Cu o experiență în publicistică începând din 2001, am ocupat poziții și am publicat sute articole în zeci de publicații (ziare, site-uri, reviste, săptămânale, bloguri). Sunt autor a 5 cărți publicate in perioada 2005-2015 si a unui audiobook. Carți ale mele au fost comandate din România, SUA, Marea Britanie, Italia, Republica Moldova. Vezi aici o lista a titlurilor disponibile.

Sunt fondator a 4 bloguri, intre care blogul colectiv Discerne (2011-prezent), cu care am câștigat în 2012 concursul intitulat ”Campionatul Național de Blogging” (campanie organizata de Blogal Initiative) si cu care am fost nominalizat la premiile Webstock (2014). Un alt blog important este Analytic Vision (2009-prezent). În calitate de blogger, am publicat peste 1000 de post-uri (2009-prezent), de la aprox. 20 de autori, din care 10 colaboratori pe termen lung. Am avut apariții multiple în calitate de invitat sau intervievat, la televiziuni, în reviste, ziare, pe site-uri și am vorbit despre subiecte legate de educație, învățare, evaluare profesională, manipulare și negociere.

În calitate de manager, administrez colaborări cu furnizori liber-profesioniști în traduceri, design, fotografie, grafică, transcrieri, corectură, copywriting, pe care le valorific în activitatea publicistică și în dezvoltarea de servicii și produse pentru proiectele mele și pentru clienții mei. Îmi folosesc, în acest sens, abilitățile de evaluare, delegare, scriere și gestiune de proiecte în scopul dezvoltării unor experiențe satisfăcătoare pentru toate părțile implicate. Eu cred în câștig-câștig-câștig.

Am lucrat și ca voluntar. Am fost, între altele, cofondator si coautor al codului etic profesional al Asociatiei Romane de Coaching (2008) și am o experiență de participare vreme de ani de zile în organizații profesionale și studențești (2004-2011), ca membru și voluntar. Din 2011, nu mai sunt afiliat ca membru la nicio ONG, chiar dacă am colaborat de atunci cu asociații și am lucrat pentru clienți din mediul ONG. Am fondat propria mea companie, Artis Consulting & Training (înființată în 2004 și închisă în 2018), prin intermediul căreia mi-am desfășurat mare parte din activitatea profesională cât timp am locuit în România.

Sunt un inovator. Îmi folosesc creativitatea corelativă pentru a optimiza metode și soluții. Sunt fondator al unei noi arii în dezvoltare, numită schema dynamics programming, ce reușește să accelereze rezolvarea problemelor și dezvoltarea skillurilor necesare pentru dezvoltarea personală și profesională. Am dezvoltat un model avansat de analiză strategică pentru dezvoltarea produselor și deciziilor corporative, prezentat în 2005 la Salonul Național de Psihologie și în 2006 la Conferința Națională de Psihologie Industrială și Organizațională. Modelul se numește analiză strategică prin tehnica punctelor. Am participat cu o invenție și un design industrial create de mine, la 2 saloane de inventică. Am dezvoltat un sistem de evaluare la 360 de grade folosit în brandingul personal. Am dezvoltat un exercițiu pentru antrenamentul sistematic al ascultării și exprimării. Am elaborat cu suces metodologie inovatoare de cercetare în domeniul marketingului și al psihometriei, din care unele eforturi au fost recunoscute la nivel universitar.

Sunt preocupat de aceste arii de specializare: citire rapidă, training, vorbit în public, transformare organizaționala, evaluare la 360 de grade, programare neuro-lingvistică (metaprograme, valori, modelare, piramida nivelurilor neurologice), schema focused therapy, Spiral Dynamics, strategie, profilare în resurse umane, cercetare psihometrică, publicistică, branding personal, stimă de sine, coaching.

Scriu în domeniul dezvoltării personale, profesionale şi organizaţionale din 2006 şi public articole pe temele: branding personal, structuri ale personalităţii, NLP, psihologie şi dezvoltare organizaţională, marketing, film, eseistică socială.

Sunt descris de cei care mă cunosc drept un consultant profesionist și serios (deşi uneori cam formal), perseverent (deşi uneori prea insistent), analitic (deși uneori prea complex), entuziast (deşi uneori prea grăbit), cu standarde ridicate (unii spun, „prea ridicate”), cu orientări strategice (deși uneori în prea multe direcții) și care îşi valorifică talentul în folosirea cuvintelor, atât verbal cât şi scris, ceea ce rezultă şi din testele de orientare profesională făcute, ca principalul talent nativ şi profesional.

Identităţi profesionale actuale:

  1. Consultant (prin Skype/Zoom)

  2. Schema Dynamics Programmer
  3. Autor și publisher în blogging și carte tipărită, în diferite formule de colaborare de-a lungul timpului

Identităţi în trecut:

  1. Redactor/colaborator la diverse reviste/ziare/publicații
  2. Membru în diverse asociaţii profesionale (de exemplu, cofondator al Asociaţiei Române de Coaching)
  3. Cercetător începător în ştiinţe socio-umane
  4. Coach
  5. Trainer/ facilitator/ vorbitor în public (prin Skype/Zoom)

Pasionat de istorie contemporană și geopolitică.

Nu locuiesc in Romania. Locuiesc în Italia, iar în 2021 sau în 2022 intenționez să mă mut într-o altă țară, în care mi se respectă drepturile sau care este cel puțin o non-dictatură sanitară. Stabilesc întâlniri cu români de oriunde prin Zoom sau Skype. Sunt disponibil pentru întâlniri față în față în regiunea Piemonte, Italia. Nu livrez servicii care să solicite prezenta mea fizica in Romania. Toate interacțiunile cu clienții în afara expedițiilor de cărți sunt virtuale.

  

Blogurile lui Marcus Victor Grant

Din 2016, public câte aproximativ un articol nou pe săptămână. În medie, la fiecare două săptămâni, apare câte un articol pe Discerne. Alternativ, următoarea săptămână apare un articol pe Analytic Vision. Din 2017, nu mai am angajamente publicistice frecvente pe alte platforme. Aici și aici se poate citi o listă foarte selectivă de articole publicate în mod frecvent în reviste, ziare și bloguri găzduite de alții.

Al doilea blog oficial al lui Marcus Victor Grant este activ din martie 2011 şi este adresat cititorilor în română. Pentru cei care doresc să citească articolele în limba engleză, le recomand să folosească Google Chrome pentru traducerea acestui blog sau să citească articolele publicate pe Analytic Vision începând din 2009, respectiv pe Debug Your Mind.

DISCERNE este un blog generalist, la fel ca şi Analytic Vision, primul blog public. De asemenea, Debug Your Mind este al treilea blog al autorului, în limba engleză, despre documentare şi filme cu valoare documentară. Dezvoltare Profesională este o tentativă abandonată de blog colectiv.

Bloguri:

http://Discerne.wordpress.com (blog activ, Ro, 700+ posts)

http://AnalyticVision.wordpress.com (blog activ, En, 250+ posts)

http://DebugYourMind.wordpress.com (blog inactiv, En, 50+posts)

http://DezvoltareProfesionala.wordpress.com (blog inactiv, Ro, 50+ posts)

Pentru detalii legate de activitatea profesională şi formarea lui Marcus Victor Grant, vă rog accesaţi această pagină.

Mai multe fotografii cu mine se găsesc la pagina multimedia.

Date de contact.

3 gânduri despre „Fondator: Marcus Victor Grant

Te invit să-ţi împărtăşeşti gândurile în legătură cu acest conţinut!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.