Blogul colectiv Discerne

Dezvoltare personală. Dezvoltare profesională. Dezvoltare organizaţională. Auto-optimizare. Creştere. Evoluţie. Îmbunătăţire.

Încotro? Cum? Cât? Când? Cu cine?

Traininguri. Workshopuri. Cursuri. Seminarii. Prezentări. Conferinţe. Summit-uri.

De ce? Unde? Cu ce scop? Pentru ce rezultate?

Cărţi. Reviste. E-book-uri. Newslettere. Subscripţii RSS.

În cataloage. Pe bloguri. Pe site-uri. Printre agregatoare.

Devino cel mai bun tu! Fii mai bun/ă! Creşte-ţi valoarea! Iubeşte-te pe tine! Iubeşte-i pe ceilalţi!

Online. Offline. Pe mail. Prin dumbphone. Pe blackberry. iPhone, iPad. La distanţa unui click.

 

Multe opţiuni. Parcă PREA MULTE OPŢIUNI. Tu alegi! Tu CE ALEGI? Acum informaţia se află mai aproape de tine decât ai timp să o procesezi. Trebuie să ştii să D I S C E R N I. Să alegi ce are valoare acum şi ce are valoare mai târziu, sau deloc.

What you don’t use, you lose”.

Tony Robbins

 

Abilitatea de a şti ce să alegi, să ştii cum şi unde să cauţi informaţia de care ai nevoie (nu cea pe care ţi-o doreşti), va determina direcţia şi ritmul în care ţi se îndreaptă viaţa. Acesta este un blog pentru optimizare. Optimizarea dezvoltării tale. Adu în viaţa ta diferenţele care fac diferenţa!

Dezvoltarea este o trecere. Pentru a realiza cu succes această trecere, avem nevoie de un ghid. Unul foarte bun. Unul care să ne rămână toată viaţa. Acesta este sistemul de valori, de concepţii, de principii, de considerente. Este sistemul nostru de referinţă, care trebuie să fie infailibil, cel care ne va conduce la succes în viaţă, orice am dori să facem. Toate deciziile pe care le luăm trebuie să se încadreze în acel sistem de referinţă, deoarece după ceea ce facem suntem judecaţi ca oameni de către o societate în care încercăm să ne croim drum. Acest sistem îl poţi împrumuta – să zicem dintr-o carte, sau de la o persoană. Sau ţi-l poţi croi singur(ă).

Dacă eşti român în străinătate sau în România, ştii că trăieşti într-o societate pe care trebuie să o înfrunţi pentru a reuşi, iar acum este momentul din viaţa ta în care poţi hotărâ, rehotărâ, sau consolida drumul pe care îl vei alege. Acesta nu va fi nicidecum uşor, dar trebuie să ai curaj, încredere şi speranţă, pentru a îndrăzni şi a reuşi să treci peste toate piedicile şi provocările.

Iar la sfârşit, să devii acel “tu” pe care călătoria l-a transformat, aşa cum ştii că meriţi.

TU discerni!

 

Bine ai venit!

Informaţia te poate ajuta să înţelegi (corect sau greșit, parțial sau complet). Te ajută să separi ceea ce este de valoare de ceea ce nu este de valoare. Te ajută să accepţi ce te ajută şi să accepţi să renunţi la ceea ce nu te ajută. Te ajută să schimbi ceea ce poţi şi să accepţi ce nu poţi schimba. Mai multe cunoştinţe nu înseamnă mai multă fericire, întrucât cu sporirea înţelepciunii, vine şi amarul. Amarul de a te afla în faţa unor adevăruri. Dar Adevărul te va face liber. Cu cât mai mult îţi foloseşti libertatea cu discernământ, cu atât ţi-o sporeşti. Cu cât delegi discernământul, cu atât îți pierzi libertatea.

Întotdeauna am pledat pentru o abordare structurală, strategică a lumii. Societatea este precum un ceasornic ce funcţionează după mecanisme precise. Cei care au avut putere întotdeauna au înţeles cum funcţionează aceste mecanisme în detaliu. Între două referinţe şi-o metaforă, strecor fraze simple care spun multe. S-ar putea să te surprindă.

Trăim într-o lume a împachetării. Ceea ce vezi sunt numai cârlige la suprafaţă. Şi te plimbi printre ele, lăsându-te agăţat/ă. Păzeşte-te cu discernământ, dacă doreşti ca în loc să te afunzi în griji şi probleme, să reuşeşti în cele din urmă să îţi creezi cârligul tău, cu care să agăţi doar succese. Şi lecţii. Pentru a discerne. Punct-wordpress-punct-com.

Nu, nu este despre mine. Este despre tine şi ceea ce îţi oferă acest blog.

De la motivaţie la negociere, de la resurse umane la branding, de la cum să obţii bani de la sponsori până la cum să faci cercetare, de la structuri de personalitate la filme, de la cum să vorbeşti în public până la cum să-i asculţi pe ceilalţi dincolo de cuvinte, de la Maslow la Dilts, cele peste 700 de articole publicate pe acest blog împlinesc, îmi place mie să cred, (pro)misiunea pe care am făcut-o mie şi cititorilor mei atunci când am deschis acest blog în 2011.

Dacă ai sta peste 2-3 ani uitându-te înapoi la clipa aceasta, poţi să începi să-ţi imaginezi cât de bine deja te simţi pentru că ai acordat mai mult timp în ultimii ani pentru a citi şi urmări acest blog interesant pe care l-ai descoperit într-o bună zi şi cum Discerne te-a sprijinit să fii un om mai bun. Poţi să descoperi cum timpul pe care l-ai investit pentru a parcurge şi a pune bookmark-uri la anumite pagini s-au recompensat de unde sperai mai puţin, într-o manieră care ţi-a depăşit aşteptările. Păşind acum din nou în prezent, priveşte conştient la deciziile tale şi începe să-ţi acorzi un timp pentru tine, să reflectezi, să înţelegi cum să discerni mai bine: între competenţă şi performanţă, între eficienţă şi eficacitate, între ceea ce credeai că ştii şi ce înveţi că poţi să afli.

Acestea fiind scrise, mă mândresc cu un claim prezumţios: citind toate articolele de la arhivă, vei învăţa lucruri care îţi vor schimba viziunea dacă le înţelegi, îţi vor schimba viaţa dacă le accepţi şi te vor transforma pe tine ca om dacă le pui în practică.

Sigur, nu e beletristică, nu e can-can şi nici ştiri. Nu e jurnal ştiinţific şi nici blog de majoretă. Nu e site de dat cu băţu-n critică şi nici de reformă fundamentală. E un blog, care cu atuurile şi neajunsurile lui, îşi propune să aducă mai mult dintr-o calitate esenţială în viaţa ta: discernământ. Ajută-mă să-l împărtăşesc cât mai multor oameni! Cum poţi să faci asta?

  • adaugă-mă în blogroll-ul tău

  • dă mai departe linkul acestei pagini

  • explorează arhiva şi împărtăşeşte linkurile articolelor preferate pe LinkedIn, Twitter

  • dă like articolelor preferate!

  • sugerează-mi unde să republic articolele cele mai interesante

  • propune-mi articole!

Mult succes în dezvoltarea ta personală şi profesională!

Marcus Victor Grant

13.03.2011/ 3.01.2013/ 16.12.2013/ 30.04.2014/ 6.1.2021/ 28.4.2021

Te invit să-ţi împărtăşeşti gândurile în legătură cu acest conţinut!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.