IV. Întrebări/obiecții legate de grupuri și socializare

hands-565602_1920

 

  

1. Vreau să particip la seminarul de învățare eficientă împreună cu soția/copilul/părinții/partenerul sentimental și e mai greu să ne sincronizăm programul.

Îți mulțumesc că împăprtășești și celor dragi ceea ce este important pentru dezvoltarea lor! Participarea fiecăruia la seminar se face pentru motive personale. Dacă tu ești realmente interesat/ă să te dezvolți personal, este important să o faci în primul rând pentru tine și să ții minte că nu poți întotdeauna să-i convingi pe ceilalți să aloce aceeași prioritate. Studiile arată că ceilalți sunt mai inspirați să urmeze un model decât un îndemn. În același timp, dacă spui că nu vii pentru că vrei neapărat să participi cu încă cineva, mi se pare că te autosabotezi, pentru că îți dai voie să folosești asta ca un pretext pentru a eșua. Tu pentru cine înveți? La seminar, vom face niște exerciții care să te ajute să-ți înțelegi motivația în învățare și să lucrezi mai bine cu aceasta. În același timp, dacă ai probleme de planificare cu ceilalți, îți recomand și seminarul de gestiunea obiectivelor. Dacă ai dificultăți în a-i convinge pe ceilalți de valoarea argumentelor tale, atunci îți recomand cartea mea, Căile persuasiunii în negociere.

Cât de mult ai de gând să te mai pedepsești pentru alegerile pe care alții sunt liberi să le facă? De ce nu vrei să-i recompensezi cu modelul pe care poți să îl oferi dacă vii și înveți și apoi le explici și lor cum se procedează? Ce altceva mai aștepți să se sincronizeze în viața ta ca să faci ceea ce vrei cu adevărat? Eu înțeleg că s-ar putea ca mai multă independență să sperie în primă instanță, dar nu crezi că dacă asta ar aduce beneficii de timp și bani în cuplu sau în familie, ceilalți chiar merită să urmezi asta, dacă momentul e potrivit pentru tine?

 

  

2. Seminarul mi se pare grozav! Copilul meu nu vrea să participe. Nu știu cum să-l fac să vrea.

Mulțumesc frumos pentru interes. Seminarul meu este într-adevăr grozav, pentru că asta e ceea ce aud de la cei care au participat la el (aici, aici, aici, aici). Din experiența mea de a lucra cu sute de participanți de-a lungul anilor în mod particular în legătură cu acest conținut, cei mai motivați sunt cei care își plătesc din banii lor seminarul. Totuși, este de înțeles că există situații în care cineva plătește pentru altcineva. Soluția cea mai bună pe care cred că e bine să o folosești e să înțelegi că fiul/fiica ta este o persoană cu interese diferite și cea mai bună modalitate de a-l/o influența nu este să îl/o târăști la un eveniment de la care nu va fi dispus/ă să învețe, ci să participi tu pentru tine și să folosești cu entuziasm și perseverență tehnicile pe care le înveți în viața ta. Astfel, vei fi un model pentru copilul tău și el/ea va alege singur/ă ce i se potrivește. Dacă vrei să înveți cum să iei model de la alții sau să fii model pentru alții, îți recomand cartea mea, Modelarea din NLP, o cale rapidă spre excelență. Dacă vrei să înțelegi mai bine diferențele de comunicare între generații, atunci îți recomand cartea mea, Ce (mai) înseamnă succesul la școală. Dacă vrei să fii mai convingător/oare cu ceilalți în general, atunci îți recomand cartea mea, Căile persuasiunii în negociere.

 

  

3. Aș participa, dar cine mai supraveghează copilul?

Păi, știe să citească? Ține-l/o alături! S-ar putea să fie cea mai deșteaptă investiție pe care o faci în pregătirea sa! Am lucrat la seminarii și cu copii și adolescenți de diferite vârste: 7 ani, 10 ani, 11 ani, 16 ani, 17 ani. N-o să-ți vină să crezi cât de natural pot absorbi și folosi informațiile din acest seminar!

 

  

4. Nu am timp să particip în weekend, dar aș vrea să organizăm în firmă să ții seminarul online pentru angajați.

Splendid! Dacă sunt cel puțin 6 participanți, facem! Sună-mă la 0729 034 883 ca să discutăm despre discount-ul pe care îl primești pe firma ta dacă participă mai mulți oameni de la tine. Ia-ți calendarul la îndemână și să stabilim cum repartizăm orele și cum putem să personalizăm seminarul pe nevoile de învățare specifice la tine în firmă. Dacă ești prea ocupat/ă și n-ai timp să ne vedem, hai atunci să discutăm prin telefon sau pe Skype!

 

  

5. De ce nu petreci mai mult timp pe Facebook? Nu am văzut prea multă activitate deși ar merita să știe mai multă lume.

Știu, mulțumesc de interes. Te invit cu dragă inimă să dai mai departe linkurile la aceste articole sau la orice altceva găsești util pe acest blog. Eu sunt liber profesionist și mă ocup în fiecare săptămână, de luni până sâmbătă de consultanță, seminarii, promovare, vânzări, publicistică, participări la evenimente și, în afară de asta, am nevoie de timp pentru propria mea dezvoltare personală și profesională. Asta înseamnă că unele activități sunt la periferia atenției mele. Doar pentru că figurez online pe Facebook pentru că un tab din browserul meu e deschis pe această rețea, asta nu înseamnă că sunt disponibil chiar în clipa respectivă. Totuși, răspund la fiecare din cei ce mă abordează. Pentru cei care doresc informații mai profunde, sunt disponibil la telefon 0729 034 883 și pe Skype. Facebook mi se pare un mediu de comunicare prea volatil și distrăgător de atenție. Când vei participa la modulul de concentrare din cadrul seminarului de învățare eficientă, vei înțelege de ce afirm eu asta.

 

  

6. Mi se pare super fain ce faci tu și vreau să învăț tot! De ce să vin la seminar când pot beneficia de ședințe de consultanță individuală cu tine?

Ședințele de consultanță individuală ocupă aproximativ tot atât timp cât seminariile și oferă avantajul că sunt personalizate pe nevoile și obiectivele de învățare ale fiecărui client în parte. Avantajele principale pe care le oferă seminariile sunt: posibilitatea de a beneficia de o experiență de învățare în grup, cu unele exerciții care nu au aceeași eficiență în doi, cu posibilitatea de a învăța și din experiența și stilurile de învățare ale celorlalți (și eu învăț de la participanții mei!) și costul redus. Seminarul durează 15-16 ore și costă 800 de lei, pe când ora de consultanță costă 70 de euro. Așadar, participarea la seminar este de cel puțin două ori mai avantajoasă financiar pentru tine. Pentru mine este mai important ca tu să fii mulțumit/ă, nu să te ”jupuiesc” de bani, așa că tot ce îți ofer îți prezint mai întâi din punctul de vedere al avantajelor pentru tine, nu pentru mine.

 

  

7. De ce durează atât de mult seminarul? Chiar trebuie să participăm așa dimineață? Și nu putem să plecăm mai devreme?

Înțeleg cum această reacție poate să vină din experiența unor seminarii teoretice și plictisitoare, de la care toată lumea aștepta să scape cât mai repede și să se simtă cât mai confortabil. Cum ai ști că seminarul durează prea mult? De exemplu mulți participanți spun că timpul a trecut așa de repede încât nici nu și-au dat seama. La sfîrșit, se simt mai odihniți și mai plini de energie. De fapt, problema este că nu mai vor să mai plece și mai stăm la discuții încă cel puțin vreo oră după ce am terminat programul. Deci din feed-back-ul pe care l-am primit de la participanți, o întrebare mai frecventă a lor după ce vin la seminar este: ”de ce durează atât de puțin?”. Eu am făcut eforturi pentru a concentra cât mai multă strategie și practică în cele 16 ore de seminar. Efortul intelectual depus este recompensat prin efecte care se observă încă de pe parcursul seminarului, cu rezultate evidente pentru majoritatea participanților. Cine spune că experiența de învățare trebuie să fie plictisitoare? Hai s-o facem distractivă și percutantă! Desigur, puțin disconfort este necesar pentru a te motiva să te dezvolți, dar din moment ce acorzi suficientă seriozitate, vei vedea că e chiar plăcut să înveți eficient! Te vei simți bine în legătură cu tine și cu ce poți face!

Mai multe răspunsuri la întrebări află, cu linkuri, aici.

Află mai multe despre citirea rapidă şi performanțele la care poţi şi tu ajunge!

Dacă ţi-a plăcut acest articol, atunci te invit să vizitezi şi:

secţiunea „Citire rapidă” a blogului meu

Îţi mulţumesc!

Happy efficient learning!

Marcus Victor Grant

specialist în învățare eficientă (citire rapidă, memorare, concentrare, productivitate, modelare NLP)

Copyright © Marcus Victor Grant 2016-prezent, toate drepturile rezervate.

Materialele publicate pe acest blog sunt supuse acestui disclaimer.