Schema Dynamics Programming (SDP)

Ai ajuns aici dintr-unul din aceste două motive:

  • nu știi ce înseamnă SDP, dar sună interesant și ți-a stârnit curiozitatea
  • ai aflat ceva de la unul din zecile de clienți care au beneficiat de servicii în acestă arie.

Această pagină are rolul de a centraliza cu linkuri tot ce găsești pe internet gratuit despre acest domeniu. Actualizată ultima oară în aprilie 2021.

Vrei să ai parte de o înțelegere profundă a modului în care funcționează personalitatea ta, cu puncte slabe și forte?

Vrei să îți rezolvi problemele pe termen lung pornind de la rădăcinile lor profunde, folosind o abordare sistemică, demonstrată și garantată?

Vrei să îți amplifici punctele forte și să-ți optimizezi skillurile, atât personal cât și profesional?

Primul pas pentru a înțelege mai bine ce e SDP este să beneficiezi de o evaluare psihometrică gratuită. Această evaluare este doar pentru persoanele interesate de o autocunoaștere aprofundată. Despre această evaluare inițială am scris și aici.

Pe acest blog, am scris și publicat 5 articole despre nevoi umane fundamentale. Pot fi accesate direct aici sau în contextul listei mai mari despre motivație aici. Dintre acestea, doar unul aparține de Schema Dynamics Programming: Cele 11 categorii de nevoi . Este un articol de sinteză scris în 2016 și publicat în 2021, care este o bază de pornire bazată pe cercetare.

Dacă vrei să ai o perspectivă de ansamblu, te invit să citești acest articol. Schema Dynamics Programming este o abordare holistică ce combină mai multe surse teoretice și aplicative interpersonale.

Schema Dynamics Programming are 4 sectoare:

  • Măsurare/evaluare
  • Rezolvarea problemelor
  • Intermediar
  • Dezvoltarea performanței

Am creat Schema Dynamics Programming (SDP) ca unul din răspunsurile la una din întrebările din articolul Care este esența vieții? / Which is the Essence of Life? [en]. SDP se bazează parțial pe SFT (Schema Focused Therapy), mai exact acționează în primă instanță asupra schemelor și modurilor maladaptative.

O parte din sursele teoretice sunt sintetizate aici (e nevoie de monitor sau rezoluție mare pentru a vizualiza totul). O parte din instrumentele folosite în lucrul cu clienții sunt listate aici.

De ce ai vrea să beneficiezi de Schema Dynamics Programming din partea mea?

Dacă preferi să citești linkurile din această listă într-o manieră procedurală, te invit să le accesezi mai jos în ordinea listării titlurilor.

Evaluare psihometrică gratuită

Evaluarea inițială în SDP

Cele 11 categorii de nevoi

Ce este Schema Dynamics Programming? / What Is Schema Dynamics Programming [en]

The Roots of Schema Dynamics Programming [en]

The Four Sectors of Schema Dynamics Programming [en]

Care este esența vieții? / Which is the Essence of Life? [en]

Maladaptive Schemas & Modes

Magna Charta of Schema Dynamics Programming

Procedure for Changing Personality Patterns [en]

Brief Minimum Toolwork [en]

Schema Dynamics Programming with Marcus Victor Grant [en]

 

<<Acest testimonial a venit dintr-un sentiment de recunoștință și înțelegere a cât de complexă a fost în relația cu mine munca sa de consultant. Daca pentru cineva aflat într-un proces de cautare, „curațeniesau schimbare cele ce urmeaza vor fi utile, atunci scopul a fost atins. Oricand îi poți solicita lui Marcus datele mele de contact direct.

Personal și profesional, simțeam nevoia unei schimbări, întrucât ceea ce făcusem sau încercasem nu îmi aduseseră rezultatele previzionate. După prima evaluare, mi-a fost clar și de ce, așa că am acceptat planul de lucru propus. Acesta presupunea lectură, exerciții, materiale de vizualizat, teme pentru acasă, initial părând de nerealizat pentru mine, însă Marcus a avut încredere că vom reuși, așa că am pornit pe drum.

M-a surprins rezistența mea, momentele de autosabotaj, de amânare, momente în care am primit susținere, încurajare, direcție, adesea mai mult decat m-as fi asteptat. Plus un plan fair de plată, care m-a ajutat să continui. Cred că, din exterior, pare „ce mare lucru”, însă tot ce a scris el in articolul „Implicit în consultanță. Aproape 60 de sarcini gratis.” pe care il citisem la începutul colaborării, la mine s-a cam adeverit.

Dragă căutătorule/căutătoarea, îți doresc să găsești ceea ce cauți! În relatia cu mine, Marcus a dovedit înțelegere, compasiune, profesionalism, anticipație, știiind când să accelereze sau să ” o lăsăm mai moale”. Am fost un elev indisciplinat, cred, greu de gestionat și pe această cale îi mulțumesc încă o data pentru tot. O decizie înțeleaptă. >>

Raluca

 

Marcus Victor Grant

Copyright © Marcus Victor Grant 2021-prezent, toate drepturile rezervate.

Materialele publicate pe acest blog sunt supuse acestui disclaimer.