V. Întrebări/obiecții legate de bani

26_bani

1. Nu este cam mult să plătesc 800 de lei pentru participarea la un seminar de două zile?

Păi socotește luând în calcul elementele astea și scrie-mi dacă ți se mai pare în continuare prea mult.

 

  

2. Știu că seminarul de învățare eficientă merită, dar acum nu am bani.

Atunci poate ai timp? Aruncă o privire la secțiunea de colaborări și află cum poți să plătești oferindu-ți serviciile la schimb, cum poți să aduci alți participanți sau chiar să câștigi și tu bani prin vânzarea de locuri la acest seminar. Dacă știi că seminarul își merită banii și i-ai plăti dacă ai avea, atunci poate mai știi și alți oameni care ar fi dispuși să plătească pentru a participa la el? Ce altceva merită să aduci în viața ta, dar te limitezi singur/ă? Cât timp crezi că e OK să pierzi pentru că nu ai bani acum? Și dacă am face în așa fel încât plata să nu fie o problemă pentru tine, ai veni? Cum e posibil să nu ai bani pentru ce merită? Oare ai bani pentru ceva ce nu merită? Cât din banii pe care îi plătești în fiecare lună sunt investiții pe termen lung pentru tine? Știu că acum s-ar putea să ți se pară că asta îți scoate bani din cont, dar pe termen lung te las să te convingi că de fapt îți aduce mai mulți bani în cont decât îți scoate!

Consideri că merită chiar dacă nu ai resurse să aloci? Ce altceva consideri că merită să aduci în viața ta, dar încă nu o faci? Știi că nota de plată pentru asta s-ar putea să o plătești la bătrânețe, nu?

 

  

3. Vai, dacă aș fi știut aceste lucruri mult mai devreme, de exemplu când eram elev sau student, ce bine ar fi fost! Cât timp aș fi economisit! Câți bani aș fi reușit să câștig! Viața mea ar fi fost cu totul alta!

Chinezii au un proverb: cel mai bun moment în care să plantezi un copac era acum 20 de ani. Al doilea cel mai bun moment e acum. Dacă vei reuși să te ierți pe tine că nu știai ceva la un anumit moment dat, înseamnă că îți dai voie să te accepți așa cum ești și să-ți dai voie să faci lucruri noi care încă te mai pot duce în alte direcții. Desigur, majoritatea studenților și a elevilor nu consideră că au nevoie de seminarul de învățare eficientă, deoarece, cred unii, au prea mult timp și prea puțini bani. Când aceștia își vor da seama de valoarea lui, vor avea mai puțin timp și îi va costa mai mulți bani. Așa se întâmplă uneori cu resursele pe care le credem inepuizabile la tinerețe. Factura de plată vine mai târziu, și mai mare. Între timp, desigur, cei care își așează lucrurile măcar din studenție altfel, ajung de obicei departe.

Încă mai trăiești, bucură-te de asta, înseamnă că ai șanse să faci altfel, mai bine, ceea ce nu știai că se poate face până acum. Poate că dacă ai fi aflat mai devreme, nu ai fi reușit să valoriofici informația așa cum ești pregătit/ă acum! Să pornim așadar la drum!

 

  

Mai multe răspunsuri la întrebări află, cu linkuri, aici.

Află mai multe despre citirea rapidă şi performanțele la care poţi şi tu ajunge!

Dacă ţi-a plăcut acest articol, atunci te invit să vizitezi şi:

secţiunea „Citire rapidă” a blogului meu

Îţi mulţumesc!

Happy efficient learning!

Marcus Victor Grant

specialist în învățare eficientă (citire rapidă, memorare, concentrare, productivitate, modelare NLP)

Copyright © Marcus Victor Grant 2016-prezent, toate drepturile rezervate.

Materialele publicate pe acest blog sunt supuse acestui disclaimer.