Articole recunoscute public şi premiate pe Discerne

O parte importantă din munca unui autor este recunoașterea sa, care poate să vină sub formă de premii, voturi, nominalizări, diplome, poziții în clasamente și cifre simbolice ale performanțelor. O parte din această evaluare este calitativă, și alta este cantitativă. Te invit să citești mai departe despre ambele, dar mai ales depre prima, din perspectivele altora.

Identitatea şi preocupările mele ca autor nu ar fi existat fără o seamă de oameni care m-au ajutat cu criticile, sugestiile, îmbunătăţirile lor – şi aici sunt zeci. Îţi mulţumesc pentru faptul că m-ai ajutat să corectez şi să îmbunătăţesc calitatea articolelor mele. Apoi, fără cititori nu prea are sens să fii autor – deci îţi mulţumesc ţie, cititorule, care intri în mod frecvent pe acest blog pentru a descoperi articole noi, utile şi interesante pentru dezvoltarea ta personală şi profesională. De asemenea, îţi mulţumesc ţie, comentatorule, bloggerule, care ai interacţionat cu mine online, prin track-back-uri, ping-uri şi comentarii. Contribuţia ta m-a ajutat să fac cunoscut blogul la cât mai mulţi oameni. În cele din urmă, te felicit şi îţi mulţumesc pentru decizia de a citi acest articol şi de a-mi urmări post-urile. Împărtășește-le şi altora!

Această retrospectivă îți amintește că pe Discerne găsești articole de o calitate remarcabilă.

(continuă să citești după media ↓)

2012-emailteaser

Recunoașteri indirecte

Anumite părți din ce am publicat inițial pe Discerne a fost ulterior dezvoltat în lucrări mai ample care au primit aprecieri. Între acestea, menționez:

Lucrarea de dizertaţie apreciată cu nota 10 „Măsurarea psihometrică a stimei de sine„, cercetare psihometrică prezentată în cadrul examenului final la masterul de Comunicare managerială şi resurse umane (SNSPA, 2011) a inclus mai multe Articole despre stima de sine publicate pe Discerne.

Volumul ”Căile persuasiunii în negociere” a inclus mai multe articole publicate pe acest blog și în alte părți, care sunt accesibile aici la ”Citește aceste articole care au fost dezvoltate în volum” și mai jos pe aceeași pagină sunt și testimoniale de la cititori. Recenzii apreciative despre această carte au fost publicate în Review of Economic & Business Studies, GoodReads, BookBlog, Book Critics și Milionarul Mioritic.

Volumul ”Ce (mai) înseamnă succesul la școală” a inclus două serii de articole care au fost premiate, din care au mai rămas câteva accesibile aici la ”Citește din conținutul cărții”. Prima serie, intitulată ”Amintiri de la Liceul de Informatică Grigore C. Moisil”, a fost premiată în cadrul concursului ”Fii eroul școlii tale” organizat de Blogal Initiative pentru Profi. A doua serie a câștigat locul 2 în cadrul concursului cu tema ”Cum vezi tu viitorul în educație?”, organizat de Holcim România şi Blogal Initiative cu 4 articole care nu mai sunt publice pe acest blog: „Trăiască manualele digitale – salut iniţiativa Holcim”, „O nouă dinamică a generaţiilor”, „Abilităţi evergreen”, „Educaţia, această traumă colectivă”.Mai multe impresii scrise de la cititorii cărții ”Ce (mai) înseamnă succesul la școală” pot fi găsite aici și aici, iar recenzii, aici și aici.

Volumul ”Modelarea din NLP, o cale rapidă spre excelență” a inclus o serie de articole publicate în premieră pe Discerne.O parte din articolele de la care a pornit cartea sunt disponibile în continuare aici, iar păreri de la specialiști aici.

  

Recunoaștere directe

1. Studiu electoral de marcă (28 mai 2011) În mai 2005, am câştigat locul I la concursul EconomMix, la secţiunea management şi marketing, participând cu acest proiect, evaluat în cadrul FEAA (Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor Iaşi). Cercetarea o poţi găsi aici , iar prezentarea în powerpoint aici

  

2. Cronica unui campionat anunţat, partea I şi partea II, cu care am câştigat locul 1 la ediţia I din 2012 a Campionatului Naţional de Blogging. Am fost primul blogger din România care a câştigat acest premiu naţional. Articolul este o analiză a nişei blogvertisingului pe piaţa de online advertising din România, iar opiniile mele au fost apreciate şi luate în considerare de organizatori, după cum rezultă şi de aici.

  

3. Am reuşit să obţin locul 1 la voturile bloggerilor şi un premiu din partea clientului Akcees la concursul de blogvertising pe teme de antreprenoriat intitulat „Haide la Start Me Up”, tot pe Blogal Initiative, pentru următoarele 4 articole:

  

4. Mecanisme de apărare (21 octombrie 2013). Pentru această lucrare (un scenariu de clip promoţional pentru o campanie împotriva violenţei în familie), realizată în aprilie 2005, am primit premiul pentru cea mai originală lucrare în psihologie la Conferinţa Naţională de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei, 12 mai 2005. De asemenea, am mai prezentat lucrarea şi în cadrul Conferinţei Naţionale de Psihologie Umanistă şi Transpersonală din 20 noiembrie 2005 la Bucureşti şi am ţinut o prelegere pe acest subiect la conferinţa de resurse umane Business-Edu din septembrie 2006 organizată de Clementina Anghelache în Bucureşti. Articolul a fost publicat în revista „Psihologia Azi”, nr. 12, din decembrie 2005, sub forma unei benzi desenate de Bogdan Petry.

  

5. Lista învingătorului (16 decembrie 2013) Iniţial, a fost publicat pe DaMaiDeparte.ro în decembrie 2007, dar l-am retras din motivele specificate aici. Cu acest articol, am câştigat locul 1 pentru cel mai bun articol de dezvoltare personală şi profesională la concursul organizat de Ionuţ Ciurea în 2007. Articolul a fost ales la egalitate cu cel al lui Tudor Mateescu: Cum sa fii creativ si sa-ti indeplinesti visul după criteriile: structură, aplicabilitate, relevanţă, concizie şi personalizare. Ionuţ Ciurea scria cu acea ocazie: „are o minte periculos de structurată şi analitică. Este un articol complet, plin de resurse, excelent structurat.”. Aprecierea lui m-a onorat desăvârşit, cu atât mai mult cu cât Ionuţ Ciurea este unul din bloggerii români de la care am învăţat cel mai mult. Acel premiu a fost o confirmare importantă pentru mine. Articolul este acum disponibil doar pe Discerne, după ce l-am actualizat.

  

6. Am câştigat locul 2 şi premii la campania „Fii şi tu un consultant în electronomie”, promovată de Arctic, cu o serie de articole din care a rămas public acesta pe blog

Aceşti bani care sunt timpul nostru (27 iunie 2013)

  

7. Am câştigat locul 2 la campania „Ce faci când neprevăzutul te loveşte?, organizată de Groupama asigurări şi Blogal Initiative, pentru participarea cu articolul Poveste de iarnă pe timp de sesiune (12 iulie 2013)

  

8. Cum sa găseşti chirie ieftin în Bucureşti (26 iulie 2013) nu a fost premiat pe nicăieri, dar este cel mai citit articol din istoria Discerne şi a depășit 100.000 de vizualizări din cele peste 1 milion pe care blogul le-a acumulat. Prin urmare, este cel mai văzut articol de către cititori – rezultat care merită menţionat.

  

9. Am participat cu articolele Creativitatea, motiv de mândrie naţională? (25 mai 2013) şi Care sunt trăsăturile unui inventator de succes – studiu de caz, Mircea Tudor (26 mai 2013) în concursul „Implică-te în Pe3miază Inovaţia”, organizat de Blogal Initiative şi 3M România. Nu am fost între marii câştigători, dar juriul a votat aceste articole pe locul 4 şi mi-a dat un premiu.

  

10. Am reuşit să obţin locul 4 (dar niciun premiu) la campania „Trimitem un blogger pasionat de teatru la FITS”, organizată cu ocazia ediţiei 2013 a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu. Am participat cu două articole în limba română, din care public este De la artă la faptă (27 mai 2013), o mică scenetă. Celălalt articol este „Primul meu mentor în teatru”. Acest articol face parte din cartea „Ce (mai) înseamnă succesul la şcoală„.

FITS

11. Articolele Capcanele limbajului scris (10 septembrie 2013) şi Studiu de caz în analiza de metalimbaj (12 septembrie 2013) au constituit proiectul de facultate „Semantica şi semiotica psiholingvistică a manipulării opiniei publice prin intermediul mass-media” cu care am participat la Conferinţa Naţională de Psihologie Umanistă şi Transpersonală din 20 noiembrie 2005 la Bucureşti. Am fost aplaudat, iar pentru abilităţile mele am fost felicitat inclusiv de Ovidiu Brazdău la prima ediţie a Salonului Naţional de Psihologie, în iunie 2005, la Bucureşti.

  

12. Am participat cu punerea în scenă/lectura publică a pisei Consultanță interactivă la Festivalul de Eurodiversitate organizat de ANSSA Iași în 2005, la Festivalul Naționat Studențesc de Teatru (unde am obținut o diplomă de performanță artistică) în 2005, la Salonul Internațional de Psihologie din 2008 și la cenaclul literar Recitiri în 2009.

  

13. Cu Discerne am câştigat locul 7 în topul 10 (din peste 600) al celor mai bine punctate bloguri în clasamentul oficial al ediţiei a II-a din 2013 a Campionatului Naţional de Blogging organizat de Blogal Initiative. Am câştigat atunci 305 puncte pentru participarea cu 21 de articole la 9 campanii în urma cărora am câştigat 4 premii. Câştigătorul de pe locul 1 a avut 575 de puncte.

(continuă să citești după media ↓)

 

clasament 2 pe 2013

În încheiere, amintesc că acestea sunt doar o parte din premiile pe care le-am primit pentru ce am publicat și m-am referit doar la ce este sau a fost publicat pe aici. Discerne, a rămas, în mare parte, conform Zelist, între primele 10 % bloguri din România.

Îţi mulţumesc!

Lectură plăcută!

Marcus Victor Grant

autor în aria dezvoltării personale, profesionale şi organizaţionale

Copyright © Marcus Victor Grant 2014-prezent, toate drepturile rezervate.

Materialele publicate pe acest blog sunt supuse acestui disclaimer.

Articol publicat inițial pe 25 aprilie 2014 și actualizat la 15 iulie 2021.

 

Te invit să-ţi împărtăşeşti gândurile în legătură cu acest conţinut!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.