Luna antreprenoriatului şi a inovaţiei

Îţi ofer aici o privire de ansamblu asupra subiectelor despre care am scris în iunie 2013. Luna trecută ţi-am oferit mai multe post-uri de Discerne decât de obicei. Imaginează-ţi, pentru perioada primăvara lui 2011, când am lansat blogul, sunt publice doar 19 articole în trei luni!

Apoi, trebuie să menţionez, luna ce tocmai s-a încheiat am restucturat din temelii categoriile blogului, operaţiune laborioasă care mi-a luat două zile întregi. Tot cu ocazia asta, am anunţat depăşirea a 100.000 de vizualizări all-time pe Discerne! Am continuat să scriu despre blogging, pentru că toate cele trei bloguri ale mele au avut ceva de sărbătorit: Discerne a depăşit 200 de abonaţi şi 250 de post-uri, Analytic Vision a împlinit 4 ani de existenţă, iar Debug Your Mind 2 ani. La mulţi ani le urez şi la cât mai mulţi cititori care să le folosească pentru dezvoltarea lor personală şi profesională şi pentru creşterea awareness-ului în legătură cu subiectele care îi interesează. Şi mai ales ţie 🙂

Aşadar, am continuat, după cum am promis, seriile începute în lunile anterioare:

Un subiect “fierbinte” pentru mulţi tineri în ziua de astăzi este antreprenoriatul şi mirajul lui. Cum se ajunge acolo, ce îţi trebuie, cum să convingi investitorii, cum să-ţi gestionezi finanţele şi mai ales, poveşti de succes de la oameni dispuşi să-şi împărtăşească experienţa cu începătorii. Toate acestea se desfăşoară într-o pleiadă de evenimente, care de care mai atrăgătoare, care de care mai ieftine (sau chiar gratuite) şi, bineînţeles, pe internet. Totuşi, pe acest subiect, puţine cărţi se găsesc, mai ales în limba română, căci – nu-i aşa? – antreprenorii sunt destul de ocupaţi să facă afaceri, nu cărţi. Desigur, familiarele cărţi ale lui Robert Kyiosaki şi Donald Trump sunt elementare la acest nivel, dar ele vin dintr-o altă cultură şi dintr-un alt timp. Cartea lui Marius Ghenea şi efortul celor de la Money Express (acum a dispărut revista) să creeze volumul “Lidero” (mai 2008) oferă nişte repere, şi recomand mai ales site-urile Arena Biz şi startups.ro.

E adevărat că mă tot gândeam de mai bine de o lună scriu mai multe articole despre antreprenoriat şi inovaţie, dar nu mă aşteptam ca în 35 de zile să public atât de multe articole, m-am surprins plăcut şi pe mine :). Luna iunie 2013 a fost cu adevărat luna antreprenoriatului şi a inovaţiei pe Discerne. Am continuat seria despre antreprenoriat şi inovaţie începută aici şi aici cu 8 articole noi, din care îţi recomand puternic, „6 lucruri pe care să le iei în considerare înainte de a deveni un antreprenor sau un liber-profesionist” şi „Alte 6 lucruri pe care să le iei în considerare înainte de a deveni un antreprenor„. Aceste articole, care de asemenea te-au invitat să participi la caravana Start Me Up, îşi propun să surprindă elementele psihologice & economice şi trăsăturile de personalitate care îi caracterizează pe antreprenori şi liber-profesionişti, diferenţiindu-i în mod deosebit de angajaţi. Voi continua această serie luna aceasta, cu un articol despre ce îi deosebeşte în profunzime pe liber-profesionişti şi antreprenori între ei. De asemenea, ţi-am dat bune exemple de antreprenoriat şi inovaţie, de exemplu articolul „Aceşti bani care sunt timpul nostru” şi am scris un articol-exemplu chiar din propria mea experienţă.

Aşadar, fiind un aşa de mare interes pentru acest subiect, am creat de ceva vreme categoria “Antreprenoriat şi inovaţie “, din care vă prezint mai jos, în ordine logică, doar articolele care se referă strict la antreprenoriat.

  1. lucruri pe care să le iei în considerare înainte de a deveni un antreprenor sau un liber-profesionist (23.06.2013)
  2. Alte 6 lucruri pe care să le iei în considerare înainte de a deveni un antreprenor (25.06.2013)
  3. Care sunt trăsăturile unui inventator de succes – studiu de caz, Mircea Tudor (26.05.2013)
  4. De ce costă atât de mult cărţile în România. Studiu de caz din experienţă proprie. (21.06.2013)
  5. Agroturismul, fezabil în România? (ulterior mutat pe Economia Online)

Am publicat aici a patra parte din seria „De la Ana la Caiafa„, împărtăşindu-vă experienţa umilitoare prin care am trecut personal pentru a obţine vizarea actelor de studii universitare pentru recunoaşterea lor în străinătate, mergând mai departe astfel în periplul practic început cu partea I, „Cum să îţi obţii şi vizezi actele de studii de licenţă şi master din România pentru a fi recunoscute în străinătate” şi continuată în „Cum să îţi apostilezi, traduci şi legalizezi actele de studii pentru a fi recunoscute în străinătate” şi în „Mâţa fierbinte din curtea SNSPA„. Voi continua seria în luna iulie, mi-am tot propus să o termin, sper că în săptămânile ce urmează voi reuşi.

În afară de aceste şase subiecte (blogging, recunoaşterea studiilor, viitorul educaţiei, antreprenoriat & inovaţie) abordate în mai multe articole, ţi-am mai împărtăşit acum o lună şi o mică păţanie 🙂 pe care am avut-o pornind de la anunţuri imobiliare la mica publicitate pe internet: Apartamentul horror. Sper că te-a distrat.

Ziua cea mai aglomerată a fost 4 iunie , când am primit 345 de vizualizări pe blog. Articolul cel mai vizualizat în această zi a fost Active şi pasive.

Aşadar, în luna iunie am continuat să scriu despre antreprenoriat şi inovaţie, ți-am împărtăşit bucuriile mele în ceea ce priveşte reuşitele în blogging. Ţi-am oferit text, video, muzică, imagini, teme de meditaţie şi umor. Rămâi şi în luna iulie alături de Discerne pentru a-ţi îmbogăţi discernământul! Miezul verii mă va prinde bloguind cu spor, pe placul tău! Mă bucur că îmi urmăreşti blogul şi te felicit pentru că îţi faci timp să îmi citeşti articolele. Te invit să rămâi cu mine şi în perioada verii. Te aştept luna aceasta să descoperim împreună despre subiecte precum responsabilitate, carieră şi dezvoltarea personală & profesională. Am început deja cu articolul „Imaginea caracterului, acum şi pe Facebook

Lectură plăcută!

Marcus Victor Grant

Copyright © Marcus Victor Grant 2013-prezent, toate drepturile rezervate.

Materialele publicate pe acest blog sunt supuse acestui disclaimer.

Un gând despre „Luna antreprenoriatului şi a inovaţiei

  1. În luna noiembrie Bucureştiul devine capitala tehnologiei din Europa Centrală şi de Est, găzduind unele dintre cele mai importante evenimente de profil care se desfăşoară în prezent în regiune. Pentru prima dată, How to Web, Startup Weekend şi Girls in Tech îşi unesc forţele şi se desfăşoară succesiv pentru a promova şi susţine inovaţia, antreprenoriatul şi tehnologia. Bucharest Tech Feast va reuni cele trei evenimente şi alte iniţiative mai puţin formale ce vor avea loc în România cu ocazia Global Entrepreneurship Week.

    Apreciază

Te invit să-ţi împărtăşeşti gândurile în legătură cu acest conţinut!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.