Exercițiu simplu pentru miopie și hipermetropie

23 06 2016

 

Listezi acest optotip (română, engleză) pe o foaie A4 pe care o lipești pe ușă/perete în dreptul înălțimii ochilor stând în picioare.

Miopie

Alegi un rând oarecare de la o oarecare distanță, pășești în spate încetișor până la punctul în care acel rând ales începe să devina neclar. Stabilești bine care este distanța de la care acel rând ti se pare neclar. Faci pași mici în spate pentru a găsi acel punct și te oprești. Din această poziție, ai un picior în față și unul în spate. Când fandezi pe piciorul din față, vezi rândul clar. Dacă fandezi pe piciorul din spate, ți se pare neclar rândul.
Oscilezi vreo 5-10 minute între piciorul din față (vedere clară) și piciorul din spate (vedere neclară)
Repeți exercițiul în fiecare zi, de preferință de mai multe ori pe zi. Punctul de la care vezi acel rând neclar se va muta in spate. Când ai reușit să vezi din capătul celalalt al încăperii rândul ales bine, treci la randul urmator.

Hipermetropie.

Alegi un rând oarecare de la o oarecare distanță, pășești în față încetișor până la punctul în care acel rând ales începe să devina neclar. Stabilești bine care este distanța de la care acel rând ti se pare neclar. Faci pași mici în față pentru a găsi acel punct și te oprești. Din această poziție, ai un picior în față și unul în spate. Când fandezi pe piciorul din față, vezi rândul neclar. Dacă fandezi pe piciorul din spate, ți se pare clar rândul. Oscilezi vreo 5-10 minute între piciorul din față (vedere neclară) și piciorul din spate (vedere clară).

Repeți exercițiul în fiecare zi, de preferință de mai multe ori pe zi. Punctul de la care vezi acel rând neclar se va muta in față. Când ai reușit să vezi rândul ales bine stând cu nasul în el, treci la randul urmator.

Copyright © Ştefan Alexandrescu, 2016

Materialele de pe acest blog sunt supuse acestui disclaimer.


Acțiuni

Information

Te invit să-ţi împărtăşeşti gândurile în legătură cu acest conţinut!

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s




%d blogeri au apreciat asta: