12 direcţii uimitoare în care să-ţi antrenezi privirea

Daniel DinuÎmi amintesc amintesc uneori de zilele acelea cand eram dependent de ochelari… și cum mă consolam deseori ca este la modă să porți ochelari de vedere și ca arăt intelectual. Și totodată speram ca într-o zi să mi se îmbunătățească vederea, să elimin dioptriile și să scap de ochelari.

Am vrut să scap de ochelari foarte mult. Îi purtam de mult timp de la o vârsta destul de fragedă. Aveam doar 10 ani cand am fost pentru prima data la oftalmolog, care mi-a prescris o reteta pentru primele lentile corectoare. Multi ani de zile ochii mei nu au mai fost ca până atunci.

Și pe an ce trecea, parcă mă frustram tot mai tare că nu puteam să vad cu ochii mei, liber, fără „instrumente” ajutătoare. Îmi doream să am ochi buni și o vedere pe măsură la fel ca mulți altii care știu despre ce vorbesc aici.

Am ajuns să mă satur până și de urmele roșii lăsate pe nas datorită acestora. În plus, trebuia tot timpul să le port de grija, să nu se spargă, să nu-i pierd sau chiar să nu-i uit pe undeva. Și asta e o grija destul de serioasă, deoarece si prețul ochelarilor poate fi destul de serios.

Și devenise și mai serios în ultimii 2 ani de purtat ochelari, deoarece dioptriile au început să crească, iar lentilele trebuiau schimbate tot mai des. Deci era clar că trebuia să fac cumva să-mi îmbunătățesc vederea. Dar nu știam cum. Nu am avut pe atunci de ales decât să mă las pagubaș și să ignor această problemă.

Şansa mea a fost atunci cand într-o zi de vară mă relaxam pe un șezlong alături de o bună prietenă de-a mea, care mi-a spus că a citit intr-o revistă străină despre îmbunătățirea vederii prin metode naturale. La început nu am crezut, dar m-am convins după aceea.

M-am documentat, am aplicat și intr-un timp relativ scurt, dioptriile au inceput sa se reducă în mod considerabil! A fost o mare realizare pentru mine cand am reusit sa scap de ochelari, o realizare care nu credeam că o voi atinge vreodată. Nu mă gândeam că ar putea fi posibil decat cu operatiile laser la care nu vroiam sa apelez. Acest lucru mi-a oferit multa încredere în mine. Pe lângă o vedere perfectă, bineînțeles…

La scurt timp după ce mi-am rezolvat problema m-am gândit să-i ajut și pe alții ca sa nu mai traiasca in minciuna in care am trait si eu legat de modurile „traditionale” de a imbunatati vederea.

Daniel Dinu mă numesc, dar tu poți să-mi spui doar Daniel, fără formalități.

Astăzi te invit să citeşti cele 10 articole pe care le-am publicat până acum pe Discerne şi să le dai mai departe unor prieteni. Nici nu ştii pe cine ar putea să ajute! Aşa cum şi acea prietenă mi-a dat ideea că această posibilitate există, astăzi cu un link poţi schimba o viaţă!

 1. Ce trebuie facut atunci cand ti se zbat ochii? (15 septembrie 2014) guest post de Daniel Dinu. Copyright © Daniel Dinu, septembrie 2014.

 2. Exerciţii pentru cearcăne şi ochi tensionaţi (23 septembrie 2014) guest post de Daniel Dinu. Copyright © Daniel Dinu, septembrie 2014.

 3. Cititul rapid printre randuri (1 octombrie 2014) guest post de Daniel Dinu. Copyright © Daniel Dinu, septembrie 2014.

 4. Un alt exerciţiu simplu şi eficient ce implică presopunctura oculară (9 octombrie 2014) guest post de Daniel Dinu. Copyright © Daniel Dinu, octombrie 2014.

 5. Cum actioneaza vitaminele si mineralele in corpul nostru si cum ne ajuta ochii? (16 octombrie 2014) guest post de Daniel Dinu. Copyright © Daniel Dinu, octombrie 2014.

 6. De unde ştii că nutrimentele pe care le consumi pentru ochi îşi fac treaba? (24 octombrie 2014) guest post de Daniel Dinu. Copyright © Daniel Dinu, octombrie 2014.

 7. Exerciţii simple de coordonare oculară (6 noiembrie 2014) guest post de Daniel Dinu. Copyright © Daniel Dinu, octombrie 2014.

 8. O metodă puternică de a îmbunătăţi vederea – privitul la soare! (12 noiembrie 2014) guest post de Daniel Dinu. Copyright © Daniel Dinu, noiembrie 2014.

 9. Trei secrete pentru o vedere nocturnă mai bună (20 noiembrie 2014) guest post de Daniel Dinu. Copyright © Daniel Dinu, noiembrie 2014.

 10. Patru sfaturi referitoare la sindromul privitului la monitor (27 noiembrie 2014) guest post de Daniel Dinu. Copyright © Daniel Dinu, noiembrie 2014.

 11. Trei moduri uşoare de a reduce tensiunea oculară (27 decembrie 2014) guest post de Daniel Dinu. Copyright © Daniel Dinu, decembrie 2014.
 12. Vederea slabă mai mult se dobândește decât se moștenește (31 ianuarie 2015) guest post de Daniel Dinu. Copyright © Daniel Dinu, ianuarie 2015.

Guest post de Daniel Dinu. Copyright (C) Daniel Dinu, 2014-prezent.

Publicat de Marcus Victor Grant

2 gânduri despre „12 direcţii uimitoare în care să-ţi antrenezi privirea

Te invit să-ţi împărtăşeşti gândurile în legătură cu acest conţinut!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.