Vederea slabă mai mult se dobândește decât se moștenește

Probabil ţi-aduci aminte de momentele în care nu aveai nevoie de ochelari sau de lentile de contact, dar la un moment dat în viaţa ta au apărut anumite probleme de vedere, care te-au făcut să porţi lentile corectoare.

Fotografie de Bpw. Reprodus sub pe baza GNU Free Documentation License
Fotografie de Bpw. Reprodus sub pe baza GNU Free Documentation License de aici

Şi cum unul sau ambii părinţi au purtat ochelari sau cum pur şi simplu medicul oftalmolog ţi-a spus că moşteneşti vederea slabă de la părinţii tăi.

Ghici ce! Sunt şanse de 97% ca această afirmaţie să nu fie adevărată.

Doar 3% dintre toţi oamenii cu probleme de vedere se nasc cu vedere precară. Restul şi-au dezvoltat problemele de vedere la un moment dat în viaţa lor. Asta înseamnă că tu te-ai născut să vezi clar până când ai adoptat nişte obiceiuri care în timp au adus la deteriorarea vederii tale.

În ziua de astăzi aproximativ 50% din populaţia României poarta ochelari sau lentile de contact. Din păcate de demult se crede şi aici în ţară şi peste tot în lume că purtarea lentilelor corectoare este un lucru „normal”. Mulţi dintre ei nici măcar nu sunt conştienţi de pericolele pentru vedere şi sănătate pe care le pot aduce lentilele de contact în caz de infecţie.

Dar nu a fost dintotdeauna aşa.

În ziua de astăzi sunt de 5 ori mai mulţi purtători de lentile (lentile de contact sau ochelari) decât au fost înainte de primul război mondial (pe la începutul secolului). O uriaşă creştere a numărului de persoane care au nevoie de ochelari s-a petrecut de-a lungul a 3 sau 4 generaţii. Este oare posibil şi înainte ca toţi care aveau probleme de vedere să le fi moştenit? Mă îndoiesc de asta.

Exact aşa cum am învăţat să vorbim, să mergem, tot aşa am învăţat să vedem, iar dacă porţi ochelari sau lentile de contact de când te ştii, este posibil să fii învăţat să nu vezi cum trebuie, mai exact te-ai obişnuit să adopţi des o vedere vicioasă care a dus până la urmă la deteriorarea vederii tale.

Prin antrenarea şi relaxarea ochilor, prin asigurarea nutrienţilor necesari ochilor şi prin aplicarea unor metode sau tehnici poţi obţine o vedere mai clară şi mai sănătoasă decât cea pe care o ai acum… o vedere mai bună!

Dacă ţi-a plăcut acest articol, atunci îţi recomand să citeşti mai multe pe site-ul autorului, aici. Citeşte de asemenea aceste 10 direcţii uimitoare în care să-ţi antrenezi privirea!

Guest post scris de Daniel Dinu. Copyright (C) Daniel Dinu, 2015.

Publicat de Marcus Victor Grant

2 gânduri despre „Vederea slabă mai mult se dobândește decât se moștenește

Te invit să-ţi împărtăşeşti gândurile în legătură cu acest conţinut!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.