O metodă puternică de a îmbunătăţi vederea – privitul la soare!

Cei mai mulţi dintre noi cred că razele soarelui sunt dăunătoare pentru corp, deoarece cred că dacă privim direct spre soare ne poate afecta ochii. Acest lucru este adevărat pentru cei care locuiesc în oraş, care lucrează înăuntru toată ziua, la lumina artificială şi care se expun la soare doar în vacanţă şi în weekend… dacă apucă.

Şi apoi bineînţeles se ard de la soare după doar câteva ore. Dacă cunoşti oameni care îşi petrec cea mai mare parte din timp afară la soare, atunci ştii că ei nu au arsuri solare, nu au nevoie de ochelari de soare pentru că sunt obişnuiţi cu lumină solară şi au mai puţine probleme de vedere sau chiar niciuna.

Ochii strămoşilor noştri puteau să absoarbă lumina solară fără să le facă vreun rău. Noi în zilele noastre, nu ne putem uita la soare fără să nu simţim un deranj acut sau să ne lăcrimeze puternic ochii.

Privitul la soare este una dintre cele mai puternice metode de antrenare ochilor şi de îmbunătăţire a vederii. Dacă nu ai mai făcut asta până acum este bine să începi în timpul răsăritului şi înainte de apus într-o zi cât de cât călduroasă (în perioada caldă a anului) şi atunci când nu sunt nori. Şi ar trebui să măreşti durata şedinţelor treptat.

Soarele aduce multă energie fiecărei vietăţi de pe pământ iar această energie poate vindeca dacă este folosită în mod corespunzător.

Aşa că încearcă cu şedinţe scurte, de câte 5-10 minute şi vei observa că pe parcurs vor deveni din ce în ce mai lungi.

(continuă să citești după media ↓)

poza soare 1

Alege dacă este posibil un loc liniştit cu un orizont clar, spre răsărit sau/şi apus. Dacă locuieşti în oraş du-te într-un parc sau într-un loc unde nu sunt atâtea clădiri ca să poţi vedea un apus sau un răsărit de soare aşa cum trebuie. Stai în picioare sau jos cu spatele drept; acoperă unul din ochi cu o palmă şi priveşte soarele cât de mult poţi fără să clipeşti. Trebuie să priveşti soarele în centru până soarele devine totuna cu orizontul la care priveşti.

Relaxează-ţi pleoapele, fata şi întregul corp. Priveşte soarele până când încep să-ţi dea lacrimile şi nu vei mai putea să-l priveşti. Dacă ţi se pare foarte greu să te uiţi la soare, pentru început priveşte în jurul lui, după care apropie-te cu privirea la el în timp ce ochii tăi se mai obişnuiesc cu lumină solară.

(continuă să citești după media ↓)

poza soare 2

Procedează la fel şi cu celălalt ochi. Încearcă să aplici această metodă în fiecare zi şi în curând vei observa că nu mai trebuie să strângi din ochi, strâmbându-te pe o zi însorită atunci când nu ai ochelarii de soare la tine. Nici nu vei mai avea nevoie de ei. Vei putea să priveşti la soare sau înspre direcţia din care bate soarele mult timp, fără să mai ai nevoie de orice fel de ochelari de soare.

Regulă cu ochelarii de soare se aplică la fel ca la ochelarii de vedere – poarta-i doar când ai neapărat nevoie de aceştia.

P.S: Dacă crezi că acest articol i-ar fi de folos unui prieten şi vrei să-l ajuţi, trimite-i aceasta pagină şi îţi va fi recunoscător!

Dacă ţi-a plăcut acest articol, atunci îţi recomand să citeşti mai multe pe site-ul autorului, aici.

Guest post scris de Daniel Dinu. Copyright (C) Daniel Dinu, 2014.

Publicat de Marcus Victor Grant

Te invit să-ţi împărtăşeşti gândurile în legătură cu acest conţinut!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.