Întrebări DRPCIV întâlnite des la examen. Pregăteşte-te eficient! (Chestionare Auto Online)

Este indicat să mai arunci câte o privire peste indicatoarele rutiere deoarece multe întrebări DRPCIV sunt alcătuite pe baza acestora. Online este mai practic, indicatoarele sunt aranjate în ordine şi ai explicaţie la fiecare indicator rutier. În plus, imaginile se afişează printr-un singur click.

Când te afli în examen, nu uita să foloseşti opţiunea de a răspunde mai târziu. Foarte mulţi elev cad examenul de teorie pentru că nu folosesc această opţiune. Nu este obligatoriu să răspunzi la întrebări, una după alta. Trebuie să fii foarte atent la întrebare, cât şi la răspunsuri. Unele răspunsuri sunt logice şi ai foarte mari şanse să răspunzi corect. Citeşte integral fiecare întrebare şi fiecare răspuns!

Cinci întrebări des întâlnite în examen.

Cum trebuie scoase dintr-un autovehicul persoanele rănite?

A. prin ridicare;

B. prin tragere;

C. prin împingere.

Răspuns corect A.

Explicaţie: această metodă ţine de măsurile de prim ajutor şi se aplică atunci când o persoană este rănită, aflându-se într-un autovehicul. Chiar dacă opţiunea 2 pare mai eficientă (răspunsul B), din punct de vedere medical, este greşit să recurgi la o astfel de acţiune.

 

  

Care autovehicule trebuie să-şi refacă inspecţia tehnică înainte de termen?

A. autovehiculele mai vechi de 10 ani;

B. autovehiculele cu sistemele de frânare şi de direcţie grav avariate;

C. autovehiculele cu inscripţia „ŞCOALĂ“.

Răspuns corect B.

Explicaţie: automobilele care au sistemele de frânare şi de direcţie grav avariate, pot produce accidente GRAVE în trafic (de multe ori cu degese). Principalele componete ale unui automobil care asigură siguranţa în trafic sunt frânele şi direcţia. Primul răspuns este de tip capcană deoarece se referă la autovehicule mai vechi. În trafic, sunt multe maşini care depăşesc vârsta de 10 ani. Evident că aceste maşini nu sunt un pericol dacă inspecţia tehnică a fost făcută periodic şi regulamentar.

 

  

Interzicerea trecerii la nivel cu calea ferată curentă, prevăzută cu instalaţii de semnalizare automată fără bariere, se realizează prin:

A. dispozitivele cu lumini intermitent-alternative roşii şi stingerea semnalizării reprezentată de lumina albă intermitentă;

B. semnalele luminoase intermitente de culoare albă;

C. dispozitivele optice cu lumini alternative roşii şi albe.

Răspuns corect A.

Explicaţie: lumina albă intermitentă permite trecerea autovehiculelor. Atunci când dispozitivul porneşte cu lumini intermitent-alternative roşii, toţi participanţii la trafic care doresc trecerea la nivel cu calea ferată curentă, sunt obligaţi să oprescă până când semnanul intermitent roşi va dispărea.

 

  

Cum trebuie să semnalizaţi intenţia de a depăşi alte vehicule, atunci când conduceţi autovehiculul noaptea, pe un drum neiluminat dintr-o localitate?

A. cu luminile farurilor;

B. prin folosirea luminii de drum sau a claxonului;

C. cu luminile indicatoare de direcţie.

Răspuns corect C.

Explicaţie: luminile indicatoarelor de direcţie sunt făcute special pentru a semnaliza o depăşire pe un drum neiluminat. Altfel de lumini (ale automobilului) sunt interzise deoarece pot crea probleme celorlalţi participanţi la trafic.

 

  

Cum constataţi, în timpul mersului, fără a vă pune în pericol, dacă pe şosea este polei?

A. frânaţi puternic;

B. circulaţi cu viteză redusă şi frânaţi cu atenţie, ca să verificaţi cum reacţionează autovehiculul dvs.;

C. circulaţi pe axul central al drumului.

Răspuns corect B.

Explicaţie: când procedaţi astfel (răspunsului corect B) nu este indicat să depăşiţi viteza de 20 de km/h. Trebuie să fiţi atent dacă din faţă sau din spate nu vine un alt autovehicul. Frâna nu trebuie folosită brusc, deoarece automobilul poate derapa, iar direcţia de mers se poate schimba în orice moment.

Succes la examen!

Material de Ovidiu Drobotă. Copyright (C) 2014.

Publicat de Marcus Victor Grant

Te invit să-ţi împărtăşeşti gândurile în legătură cu acest conţinut!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.