Masoneria în România

Să aruncăm o privire pe câteva liste ale masonilor:

Wikipedia

Francmasoneria reflectată în presa românească

Francmasoneria in România

În acest articol încerc să ofer o imagine de ansamblu asupra masoneriei de la noi, pentru a scoate în relief implicarea ei în politică și alte domenii importante (deși ei susțin contrariul în general și chipurile desfășoară ,,activități caritabile”), spiritul viclean care îi călăuzește și îi însoțește (adevărata față a acesteia), chiar cu riscul de a fi trimis oricând pe lumea cealaltă. Pentru că, să nu ne ascundem, pentru Adevăr, Care este Hristos, se merită orice sacrificiu din partea noastră.

 

  

Secolul XIX

În România, lojile masonice și-au început activitatea (,,iluminarea” sau ,,illuminarea” – de unde și termenul de ILLUMINATI, în contradicție flagrantă cu luminarea minții, cea duhovnicească sau creștină) pe la începutul secolului al XIX-lea. Este vorba de lojile care au pregătit revoluția de la 1848 la ordinul de sus al evreilor sioniști (rabini talmudiști) și cu implicarea Marelui Orient al Franței.

Revoluționari pașoptiști precum Nicolae Bălcescu, Mihail Kogălniceanu, Vasile Alexandri, apoi liberalii I. C. Brătianu și C. A Rosetti, regii României Carol I, Carol al II-lea și Mihai, domnitorii Alexandru Ioan Cuza și Constantin Mavrocordat, politicieni ca Petre Carp, Alexandru Vaida Voievod, Nicolae Titulescu, prim-miniștrii Ion Ghica, Ștefan Golescu, Alexandru G. Golescu, I. G. Duca și Armand Călinescu, fostul Patriarh Miron Cristea, cărturarii Dimitrie Cantemir, Dinicu Golescu, Iordache Golescu, Titu Maiorescu, Spiru Haret, Carol Davila și mulți din cercul literar de la Junimea, Mihail Sadoveanu, sunt doar câteva nume mai importante.

Recunoaștem printre ei și pe unii, care sunt autori ai morții marelui nostru om de cultură Mihai Eminescu. De fapt, toți masonii îi voiau moartea dar nu au dorit să-l transforme într-un erou național. Se cunosc criticile aduse de Eminescu liberalilor în mod special.

În timpul lui Eminescu, naționalismul era folosit ca o capcană abilă pentru a-i amăgi și atrage în rândul lor pe cât mai mulți intelectuali și studenți (mai ales dintre cei școliți în Franța și Germania, extrem de necesari pentru formarea lojilor masonice, care să acapareze ulterior funcțiile importante în stat și să inflențeze în sensul dorit evoluția sau scrierea istoriei noastre. Naționalismul masonilor cu vechime nu era în niciun caz autentic, ei fiind prin însăși doctrina lor masonică internaționaliști. Naționalismul fusese atunci doar o găselniță pentru a grăbi prăbușirea și dezintegrarea imperiilor și crearea pe ruinele lor a unor state naționale aparent independente (de fapt conduse de masoni şi de cei susţinuţi de ei). Să zicem că interesele naționaliștilor au coincis întrucâtva și pentru o anumită durată de timp cu cele ale masonilor.

 

  

Secolul XX

Istoria noastră a fost din păcate profund marcată de ideile și acțiunile acestora. Masonii s-au considerat încă de la început ,,revoluționari de profesie”, asemenea comuniștilor pe care tot ei i-au creat. Masoni notorii sunt, între alţii și Ion Iliescu, Adrian Năstase, Mircea Geoană, Mugur Isărescu, Călin Popescu Tăriceanu, Alexandru Paleologu.

Totalitatea membrilor masoni (cei mai mulţi, evrei ashkenazi) și francmasoni (de altă etnie decât cea evreiască) în România nu se cunoaște cu certitudine. Unii o estimează la circa 6000 de membri, dar cu siguranță sunt mult mai mulți.

Întâlnim în majoritatea orașelor țării simbolurile lor oculte (ezoterice), fie în cadrul unor clădiri istorice, fie însăși unele monumente istorice și statui, fie în unele instituții ale statului, dar mai ales în denumirea multor bulevarde, străzi, azile de bătrâni etc., până și în interiorul și exteriorul unor biserici și mănăstiri ortodoxe (ochiul zeului păgân Horus încadrat într-un triunghi, înconjurat de raze, preluat de la romano-catolici începând se pare cu veacul al XVI-lea; existând în București chiar atelierul masonic Horus).

 

  

Informaţi-vă!

Cunoasterea este putere. Cu cat mai multi oameni sunt informati, cu atat vom iesi mai usor si mai repede din plasa iluziei si manipularii. Francmasoneria se bazeaza cel mai mult pe ignoranta si lipsa de reactie a oamenilor, in aceasta sta secretul si puterea lor.

Vă invit, aşadar, să consultaţi site-urile pe care se găsesc listele de la începutul articolelor pentru a începe să vă documentaţi despre lucrarea masoneriei.

De asemenea, vă invit să citiţi acest două volume de antologie ale mele, pe care le-am publicat pe cont propriu în format electronic. Vă invit să accesaţi, să descărcaţi şi să citiţi gratuit aceste volume folosind linkurile de mai jos. Daţi mai departe acest articol!

Adevărul despre masoni (PDF, 137 p.)

Capcane diabolice ale masoneriei (PDF, 412 p.)

Dacă ţi-a plăcut acest articol, atunci te invit să accesezi şi secţiunea Ortodoxie pe Discerne.

Guest post de istoric Radu Iacoboaie

Material editat, formatat și publicat de Marcus Victor Grant

Un gând despre „Masoneria în România

Te invit să-ţi împărtăşeşti gândurile în legătură cu acest conţinut!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.