Motivarea resurselor umane, Open Workshop cu Ştefan Alexandrescu

 1. Descriere

  Este clar şi demonstrat ştiinţific faptul că satisfacţia în muncă este legată de motivaţia fiecărui angajat. Importanţa motivaţiei este dată de o serie de factori pe care mii de studii au încercat să le surprindă.

  Există multiple posibile perspective ale motivaţiei care ar putea fi abordate într-un workshop/training, iar aplicativitatea acestora ţine de în ce măsură trainerul reuşeşte să formeze competenţe pe termen lung şi nu doar entertainment.

  Motivaţia are două componente: declanşarea motivaţiei (mobilizarea sau implicarea motivaţională) şi persistenţa motivaţiei. De asemenea, poate fi intrinsecă (determinată de ceva ce reprezintă o valoare în sine pentru individ, cunoscută sub numele de motivaţie) şi extrinsecă, sau instrumentală (adică bazată pe recompense şi beneficii, cunoscută şi sub numele de motivare). Acest workshop se concentrează în special pe componenta intrinsecă, de mobilizare şi atinge şi celelalte aspecte ale motivaţiei.

  Workshopul explică suporturi teoretice abstracte şi aprofundarea lor prin intermediul unor exerciţii aplicative(60-70 % din timp), precum şi fixarea acestora folosind programarea lor neurologică, pe care fiecare din participanţi şi-o va personaliza cu ajutorul facilitatorului în timp real. Cei care vor avea interesul de a aplica lucrurile învăţate în acest workshop vor putea să depăşească stările sau situaţiile de blocaj şi vor reuşi să realizeze ceea ce şi-au propus.

  Beneficiiile pentru participanţii la acest workshop sunt:

  • Cunoaşterea aprofundată a elementelor care declanşeazăşi menţin motivaţia pentru fiecare participant;

  • Lucrul practic cu o serie de exerciţii care identifică factorii motivaţionali pentru fiecare în parte, arată cum funcţionează principiile prezentate şi oferă posibilitatea formării unor competenţe în domeniul motivaţiei;

  • evitarea stărilor neplăcute de lipsă de motivaţie, a timpului irosit în situaţii problematice;

  • obţinerea unei înţelegeri profunde a modului în care funcţionează motivaţia;

  • puterea de a-i ajuta pe alţii să obţină motivaţie.

  Tracking back

  Facilitatorul workshopului a lucrat în perioada decembrie 2006 – iunie 2007, la o cercetare iniţiată în cadrul grupului de cercetare E-Team (condus de conf. Dr. Ticu Constantin, specialist în construcţia de probe psihologie pentru evaluarea personalului). La acest proiect pe evaluarea implicării şi persistenţei motivaţionale, Ştefan Alexandrescu a contribuit la elaborarea metodologiei de cercetare şi la pretestarea chestionarului pe un lot panel. Instrumentul vizează evaluarea mai multor dimensiuni psihologice ale motivaţiei, vizând criterii avansate de validitate ştiinţifică.

  Publicurile ce ar beneficia de pe urma investiţiei în acest workshop:

  • Femeile între 25-35 de ani, cu poziţii în middle management sau conducerea unor IMM-uri, care doresc săşi îmbunătăţească abilitatea de a lucra cu oamenii într-un cadru motivaţional eficient; persoanele care spiră la asemenea poziţii;

  • Managerii de resurse umane care vor săşi motiveze oamenii decât să-i concedieze şi să angajeze alţii.

  • Studenţii şi elevii care doresc săştie cum să se motiveze pentru a parcurge dificultăţile din sistemul educaţional românesc.

   Prima zi 9-19

   A doua zi 9-19

   A treia zi 9-19

   24 de ore pentru dezvoltare profesională

   Workshopul se ţine pentru minim 4 participanţi.

   Cât? 675 lei

    

   • ACTUALIZARE IUNIE 2019

    Acest seminar e disponibil pentru a fi tinut online, prin Skype sau alte tehnologii similare si in alte tari in afara de Romania. Din 2019, eu, Stefan Alexandrescu, nu mai locuiesc in Romania.  Mi-am inchis compania din România din motivele expuse aici. Dacă sunteți interesați de aceste subiecte la nivel individual, vă rog sunați pentru inceput la 0729 034 883 pentru a obține potențial o ședință gratuită de consultanță de o oră. Mulțumesc.

    

Te invit să-ţi împărtăşeşti gândurile în legătură cu acest conţinut!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.