Analiză de metalimbaj, workshop cu Ştefan Alexandrescu

Descriere

Analiza de metalimbaj ne ajută să înţelegem mai bine ceea ce oamenii comunică, în spatele cuvintelor pe care le folosesc. Altfel spus, ne învaţă să citim limbajul din spatele limbajului, sau ce anume vor să spună oamenii prin cum spun ceea ce spun.

Workshopul ia în considerare modul în care formulam mesajele şi foloseşte elemente din programarea neurolingvistica, analiza tranzacţională, psihanaliza, inteligenta emoţională şi multe altele pentru a ne ajută să traducem modul ascuns în care oamenii îşi trimit mesaje care scapă conştientului. 

Din momentul în care aceste elemente devin cunoscute participanţilor, ei pot să le folosească într-un mod dirijat pentru a reuşi să ridice calitatea comunicării cu cei din mediul profesional, cu prietenii şi cu oamenii în general. 

O analiză de metalimbaj completă, realizată pe un text de o pagină, poate să genereze interpretări detaliate pe 3 pagini, care să fie relevante privind starea, intenţiile şi tendinţele în atitudini şi comportamente pe care individul care a scris textul le are. 

Beneficiile însuşirii analizei de metalimbaj sunt:

 • Realizarea unor progese remarcabile în termen scurt în ceea ce priveşte a obţine ce doresc din comunicare;

 • Exersarea şi deprinderea unor instrumente de analiza detaliată a mesajelor, în orice formă ar fi acestea transmise;

 • Economisirea resurselor (financiare, umane, de timp, etc.) care sunt consumate neeficient prin neînţelegerea mesajelor ascunse din metalimbaj şi crearea unui mediu cât mai propice comunicării interumane;

 • Creearea competenţelor de receptare şi transmitere a mesajelor, atât în comunicarea de zi cu zi, cât şi în comunicarea scrisă;

 • Îmbunătăţirea abilitaţilor de empatizare, prin înţelegerea mesajelor ascunse în limbajul celorlalţi şi prin capacitatea de a răspunde mesajului mai important (cel ascuns, nu cel formal);

 • Evitarea conflictelor şi a neînţelegerilor datorate aspectelor de suprafaţă ale comunicării, prin înţelegerea în profunzime a intenţiilor ascunse în metalimbaj.

Tracking back

Conceptul a fost prezentat în premieră în România la Conferinţa Naţională de Psihologie Organizaţională, la Timişoara în noiembrie 2005, împreună cu lucrarea pe această temă, ce a fost publicată în martie 2006 în revista Psihologia Azi. În 2006, împreună cu mecanisme de apărare, a fost prezent şi la Bussiness-Edu. În aceeaşi perioadă, ştefan Alexandrescu mai prezentat un studiu de caz în analiză de metalimbaj pe un text din presă economică: Semiotica şi semantica psiholingvistică a manipulării opiniei publice prin mass-media ilustrând puterea manipulării prin mass-media.

 

Impresii despre acest serviciu

„Mulţumesc pentru analiza de metalimbaj. Este cu adevărat impresionant cât şi cum spun despre noi formulările, aşezarea cuvintelor în frază şi mai ales alegerea acestora. Am primit de la Ştefan Alexandrescu o lecţie utilă cu privire la ce spunem despre noi când spunem ceva despre noi.

M-am bucurat să constat că există un asemenea produs în aria consultanţei în strategie de comunicare pe piaţa serviciilor de marketing din România.”

Mihaela Nicola,CEO The Group

„Cred că are un simţ înnăscut al analizei limbajului. De câteva ori chiar a făcut o analiză a metalimbajului dintr-un text scris de mine, care în mare parte s-a dovedit a fi adevărat. Unele lucruri nu pot fi spuse direct, e nevoie de diplomaţie. Dar pentru cine are urechi de auzit, se aude bine… Ştefan Alexandrescu este un bun traducător al metalimbajului.”

Lector univ. dr. Ovidiu Brăzdau,

Publisher, Revista Psihologia Azi

Publicurile-ţintă care ar beneficia de pe urma investiţiei în acest workshop: 

Specialişti ce lucrează în departamente de HR, PR, precum şi altele asimilate, care presupun comunicare interumană, inter-organizaţionala şi intra-organizaţională, oameni care sunt interesaţi să crească eficienţa comunicării în companiile din care fac parte. 

Specialiştii liber-profesionişti sau din firme mici care lucrează în ramurile psihologiei şi psihoterapiei având deschidere către dobândirea unor cunoştinţe practice pe care să le aplice în activitatea lor profesională.

Ştefan Alexandrescu

 • Trainer autorizat;

 • Consultant în strategie de comunicare şi resurse umane;

 • Licenţiat în comunicare şi relaţii publice;

 • Master în comunicare managerială şi resurse umane;

 • Autor a numeroase articole despre dezvoltarea personală şi profesională;

 • NLP practitioner din 2005;

 • Certificat prin Centrul Român de Intervenţie Socială şi Psihoterapeutică în psihodramă şi prevenirea abuzului;

 • Cofondator al Asociaţiei Române de Coaching în 2008.

Workshopul se ţine pentru minim 6 participanţi

 Workshopul costă 80 de lei pentru 4 h efective de workshop

200 lei lei pentru 12 h efective de workshop

 • ACTUALIZARE IUNIE 2019

  Acest seminar e disponibil pentru a fi tinut online, prin Skype sau alte tehnologii similare si in alte tari in afara de Romania. Din 2019, eu, Stefan Alexandrescu, nu mai locuiesc in Romania.  Mi-am inchis compania din România din motivele expuse aici. Dacă sunteți interesați de aceste subiecte la nivel individual, vă rog sunați pentru inceput la 0729 034 883 pentru a obține potențial o ședință gratuită de consultanță de o oră. Mulțumesc.

Te invit să-ţi împărtăşeşti gândurile în legătură cu acest conţinut!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.