Guest posting

Salut! Bine te-am gasit! Sunt Ştefan Alexandrescu, fondatorul acestui blog.

ADRESA DE E-MAIL PE CARE PRIMESC ARTICOLE ESTE: STEFAN.ALEXANDRESCU [AT] YAHOO [DOT] COM

Prezentare

Discerne (https://discerne.wordpress.com) este un blog colectiv fondat acum peste 6 ani (martie 2011). Are aprox. 850.000 de vizualizări, de trei ori mai mult față de acum 2 ani iar această cifră creşte constant. Conţine aprox. 650 de articole şi are peste 800 de abonaţi. Discerne a fost primul blog care a câştigat locul I la Campionatul Naţional de Blogging, iar acesta nu este singurul premiu obţinut. Citeşte mai mult despre articole recunoscute public şi premiate pe Discerne. Locul în Zelist îl poziţionează ca fiind între primele 5% bloguri din România.

Aprox. 30% din conţinutul blogului este scris de autori invitaţi (guest authors), între care îi menţionez pe Bianca Roxana Ionel, av. George Perju, Daniel Dinu, Ovidiu Dobrotă, designer Răzvan Goldstein, istoric Radu Iacoboaie, , Alina Harnisfeger, , Ciprian Miron, Delia Simona Popa, psih. Alexandra Sava, Cristina Tau, fotograf Mihai Spiridonică, Mihaela Andreea Radu.  Toate articolele publice se găsesc aici, iar cele care nu sunt scrise de mine sunt trecute şi în această listă.

În 2016, după cum am scris aici și aici, am hotărât să îmi reorientez activitatea publicistică în alte direcții pe termen lung, ceea ce înseamnă că frecvența de publicare pe acest blog a scăzut de la 2-3 articole pe săptămână la 2-3 articole pe lună, însă Discerne rămâne în continuare activ. Blogul și-a păstrat abonații, rankul, vizibilitatea și statisticile de vizualizare nu au scăzut mult, ceea ce este o confirmare a eforturilor de performanță și continuă optimizare depuse între 2012-2015.

Ce caut

Discerne susţine public 10 cauze, despre care te invit să citeşti aici şi aici. Discerne conţine 9 categorii majore, din care unele cu sub-categorii. Aşadar, îţi propun să scrii şi tu articole care se încadrează în această plajă tematică largă.

Apreciez articolele documentate si care popularizeaza la un nivel mediu de complexitate subiecte de interes practic pentru cititorii interesati sa işi dezvolte cariera si viata.

Aşadar, şi tu poţi să publici pe Discerne!

De ce merită să publici şi tu pe Discerne

1. Primul loc unde ajunge lumea care caută „discerne” pe google.ro este pe acest blog (după definiţiile din dicţionar, desigur)

2. Aici ai parte de o calitate editorială. Articolele sunt selectate cu atenţie. Astfel, vei putea învăţa să scrii mai bine.

3. Poţi publica eseuri, analize, sinteze sau tips & tricks în stilul preferat de tine.

4. Contribui la dezvoltarea altora. Scopul acestui blog este să uşureze sau să schimbe viaţa cititorilor. Te rog, ajută-mă şi tu!

5. Poţi să ţii minte când un articol ţi-a schimbat viziunea? Te provoc să faci şi tu pentru alţii!

6. Discerne are un Page Rank în Google de 3 şi o vizibilitate bună pe motoarele de căutare. Poţi să îţi promovezi blogul şi brandul personal.

7. Nu impun niciun fel de exclusivitate. Tu ai drepturile de autor asupra materialelor publicate şi poţi să le publici oriunde vrei în altă parte. Poţi să îmi trimiţi şi materiale scrise de tine şi deja publicate în alte părţi.

8. Primesc la publicare si proiecte facute de studenți la facultate sau la master, cu conditia sa fie ale autorului în totalitate, sa fie bine scrise si sa respecte drepturile de autor privind citarile.

Cum poţi să propui articole pe Discerne

Varianta 1. Îmi trimiţi pe mail într-un fişier .doc un articol de minim 2 maxim 6 pagini (inclusiv bibliografie), font Arial de 12, aliniere single-spaced. Linkurile te rog să le plasezi în fişier, pe cuvintele pe care doreşti ca cititorii să facă click. Fotografiile te rog să mi le trimiţi ataşat, nu în fişierul .doc.

Varianta 2. Publici pe blogul tău articolul şi îmi dai un link pe mail pentru publicarea lui.

Din momentul în care ai publicat cel puţin 3 articole pe Discerne , devii autor Discerne şi ai posibilitatea să propui interviuri.

Atenţie! Nu toate articolele vor fi publicate aşa cum sunt în versiunea trimisă iniţial. S-ar putea să te rog să îl modifici, să îl îmbunătăţeşti, sau am să te întreb dacă eşti de acord cu modificările făcute de mine.

Condiţii:

1. În detaliu despre termenii de colaborare: https://discerne.wordpress.com/disclaimer/. Faptul de a-mi trimite un material spre publicare înseamnă că eşti de acord cu aceste condiţii şi cu termenii de colaborare.

2. Articolele nu au voie să fie (excesiv de) promoţionale. Funcţia informativă trebuie să domine.

3. Autorii îsi asuma întreaga responsabilitate pentru continutul articolelor, ca si pentru autenticitatea si exactitatea surselor citate. Altminteri, editorul (adică eu, Ştefan Alexandrescu) îşi rezervă dreptul de a opera modificari editoriale fara a afecta întelesul sau originalitatea textului.

4. Articolele trebuie să aibă, de preferinta, între 2 şi 4 pagini, maxim 6. Articolele mai lungi vor fi impartite in două părţi sau mai multe.

5. Ca un articol să fie publicat, trebuie să existe cel puţin o categorie clară în care acesta să poată fi încadrat SAU cel puţin încă un (1) articol cu un subiect similar deja pe blog. Consultă aici arhiva.

6. De la autorii care au cel putin 3 articole publicate pe Discerne primesc si interviuri realizate de ei.

7. ACEASTA ACTIVITATE NU ESTE REMUNERATA FINANCIAR SAU MATERIAL, ÎN PREZENT SAU ÎN VIITOR. FUNCȚIA PRINCIPALĂ A ACESTUI BLOG ESTE INFORMATIVĂ, NU COMERCIALĂ.

 

Ce nu poţi să propui conform acestei politici pe Discerne:

1. Interviuri cu tine. Dacă propunerea de a te intervieva vine de la tine, nu de la mine, atunci sunt deschis la asta doar contra cost. Dacă te interesează să îţi iau un interviu pe care să îl public pe acest blog, scrie-mi pe mail ca să stabilim detaliile.

2. Modificarea unor articole scrise de alţii pe Discerne. În schimb, dacă doreşti să modifici articolele tale, sau să publici articole ce contrazic un articol deja publicat pe Discerne, aştept cu interes propunerile tale.

Detalii finale

ADRESA DE E-MAIL PE CARE PRIMESC ARTICOLE ESTE: STEFAN.ALEXANDRESCU [AT] YAHOO [DOT] COM

Astept sa colaboram.

Multumesc.

Te invit să dai mai departe celor interesaţi link-ul la acest anunţ https://discerne.wordpress.com/guest-posting/

Text iniţial scris în iulie 2012. Actualizat succesiv în noiembrie 2013, în aprilie 2014, în decembrie 2016 și în noiembrie 2017.

Ştefan Alexandrescu

Te invit să-ţi împărtăşeşti gândurile în legătură cu acest conţinut!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.