10 motive ca să fii liber-profesionist

 

Am publicat, de-a lungul timpului, articole despre a fi liber-profesionist, intre care aici si aici sunt niste consideratii pe marginea lucrurilor pe care trebuie sa le iei in considerare inainte de a te aventura in asa ceva. Iata, insa, cateva avantaje pentru care multi din cei care sunt angajati ravnesc la statutul de liber-profesionist.

1. Flexibilitatea programului. Tu îţi stabileşti orele între care eşti disponibil pentru clienţi, iar de obicei asta înseamnă cam tot timpul, dar de asemenea înseamnă că nu ai un program bătut în cuie, iar dacă ai de plecat din localitate (sau din ţară), rezolvat treburi la instituţii, participat la sărbători religioase, etc. În timpul săptămânii, o poţi face liniştit, cu ceva planificare în avans.

2. Afli cât sunt alţii dispuşi să plătească pentru o oră din timpul tău, care cu siguranţă este mai mult decât valoarea pe care ţi-o dă pentru programul fix un salariu.

(continuă să citești după media ↓)

Respect my Time by Irina Chirita
Respect my Time by Irina Chirita

3. Nimeni nu te poate da afară. Lucrezi pentru tine şi pentru clienţii tăi cât poţi şi cât vrei.

4. Tu îţi faci regulile. Nu eşti obligat să suporţi prostiile nimănui. Rezultatele muncii tale sunt rezultatele standardelor tale.

5. Afli cât de bine stai cu moralul şi cu încrederea în tine atunci când vezi că încasările fluctuează de la lună la lună şi îţi antrenezi determinarea în economisire şi investiţii, deoarece cu siguranţă vor fi perioade ale anului în care vei câştiga mai puţin.

6. Poţi să descoperi o cu totul altă lume: vezi cât de uşor te deplasezi prin oraş atunci când toată lumea e la lucru, te întâlneşti cu antreprenori şi alţi liber-profesionişti care sunt mai liberi în timpul zilelor săptămânii, ai accesul la foarte multe servicii gratuite sau ieftine care sunt disponibile numai L-V între 9-17.

7. Începi să descoperi cum sâmbăta este cea mai preţioasă zi, dacă clienţii tăi sunt angajaţi cu salariu fix. Totodată, va deveni, destul de probabil, şi cea mai ocupată zi a ta.

8. Poţi, în cele din urmă, să începi să-ţi pui în practică ce vise ai, şi să-ţi foloseşti talentele latente.

9. Te poţi ocupa mai uşor de familie dacă ai copii cu care să stai acasă.

10. Viaţa ta va deveni mult mai interesantă prin oamenii pe care îi vei cunoaşte şi ce-ţi vor aduce în viaţa ta. Practic, tu îţi stabileşti cercul social, cu cine, cât, cum şi de ce îţi petreci timpul. Poţi accepta sau refuza clienţi, colaboratori, furnizori.

  

Îţi mulţumesc!

Happy freelancing!

Marcus Victor Grant

liber-profesionist

Text copyright © Marcus Victor Grant 2015-prezent, toate drepturile rezervate. Acest articol a mai fost publicat în revista Economia Online (nr. 44. 31/12/2015, în categoriile Afaceri, Gandire economica) aici.

Photo copyright © Irina Chiriță 2015-prezent, toate drepturile rezervate.

Materialele publicate pe acest blog sunt supuse acestui disclaimer.

Te invit să-ţi împărtăşeşti gândurile în legătură cu acest conţinut!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.