Peste 20 de resurse ca să eviți dezastrele emoționale și să atragi oameni către inima ta

Marea majoritate a articolelor despre relația de cuplu (și cum să ajungem acolo) pe care le-am scris în diferite publicații sau le-am găzduit pe acest blog sunt valabile atât pentru bărbați, cât și pentru femei. Nu sunt despre tehnici de seducție, modele universal valabile sau interdicții. În schimb, ci îți propun să te cunoști pe tine, să evaluezi ce poți și vrei să faci cu maturitate emoțională pe plan sentimental, fie că ai ales deja sau încă mai cauți un partener. Vei găsi în lista de mai jos articole pentru mai multe stadii sentimental în care te poți găsi: single, dating, couple.

Prin 2014-2015, am ținut la București în 2 zile un seminar experimental live despre cum să-ți găsești un partener sentimental. Seminarul a fost adresat bărbaților și femeilor în căutarea unui partener. L-am ținut o singură dată, iar dacă există interes suficient de mare, îl pot relua în format online cu aceleași exerciții și informații actualizate.

La sfârșitul listei, te invit să citești o serie de testimoniale pentru serviciile mele de consultanță adresate celor care doresc să-și găsească un partener sau să își antreneze abilitățile în comunicarea cu sexul opus.

Lectură plăcută!

  

Pentru femei

Ce îţi doresc eu ţie, femeie, cu discernământ / What I Wish You, Discerning Woman [en]

Povestea veveriţelor

Cum îl faci să se îndrăgostească de tine?

Cu un citat nu îl aduci înapoi

O femeie iubeşte matur atunci când…

La mulţi ani ţie mâine, femeie creştină!

  

Pentru bărbați și femei

Noi, ăştia singuri!

Despărţiri, relaţii, libertate

A avea şi a păstra / A avea şi a păstra [link valid de la 21.9.2023]/ To Have and to Hold [link valid de la 14.4.2022]

Structura persuasivă a unei scrisori de dragoste

Refracţia şi reflexia sinelui în oglindă (partea II) de Bianca Roxana Ionel

Ce ne spunem de fapt când ne criticăm aproapele „spre binele său”. Partea II. Bărbaţi şi femei.

Refracţia şi reflexia sinelui în oglindă (partea II) de Bianca Roxana Ionel

Cadrare şi aşteptări

Aşteptările – otrava sufletului nostru

Maturitatea şi aşteptările asupra realităţii

Empatie şi imaginaţie

Training de cunoașterea valorilor și branding pentru găsirea unui partener sentimental

Propun 10 reguli pentru ca o relaţie sentimentală să funcţioneze / 10 Rules I Suggest in order for a Love Relationship to Work

Îndrăgostit mereu, 4 paşi de luat în seamă

To Rome with Love (2012)

Întrebări înainte de căsătorie

  

Vrei și tu să descoperi mai multe despre ce este important ca să faci relațiile să funcționeze, în termeni de valori, țeluri și ritmul dezvoltării? Eu lucrez extrem de eficient pornind de la un set de așteptări clare. De obicei, este suficient pentru clienții cu care lucrez unu la unu să primească doar câteva ședințe pentru viețile lor să fie transformate! Notă: pozițiile și locațiile clienților se referă la situația care era curentă la momentul în care au oferit testimonialul.

Marcus mi-a deschis ochii în ceea ce priveşte comunicarea cu femeile. Mulţumită lui Marcus, am învăţat mult despre comportamentul uman în relaţii. Datorită lui, acum pot distinge mai multe lucruri în fiecare femeie şi să abordez cu succes starea specifică pe care femeia o comunică în fiecare moment. ”

Vali Stoia

 applications engineer (căsătorit fericit), Microchip, Bucharest

  

„Sfaturile şi observaţiile lui Marcus în ceea ce priveşte relaţiile de cuplu şi comunicarea între bărbaţi şi femei sunt în primul rând marcate de un realism franc. Comentariile sale pe subiect sunt pe cât se poate de posibile şi merg către esenţa lucruriloe, fără să încerce să picteze realitatea în culori vesel. În schimb, el dezvăluie pseudo-sentimentele şi tentativele de manipulare, care tind să fie foarte specifice majorităţii relaţiilor „

George Perju

 avocat (căsătorit fericit), Iasi

  

Creat pentru a surprinde valorile profesionale ale solicitantului, instrumentul de profilare folosit de Marcus Victor Grant reflectă foarte bine dinamica internă a persoanei.

Dacă iniţial subiectului i se cere să precizeze cât mai rapid valorile profesionale după care se conduce, ulterior acesta va fi supus unui efort de introspecţie si autoanaliză vizând gruparea şi ierarhizarea acestor valori în funcţie de semnificaţia şi de relevanţa lor pentru solicitant. Profilul rezultat este astfel creat împreună cu clientul pornind de la materialul furnizat de acesta, urmarind în acelaşi timp, pas cu pas evoluţia discursului acestuia.

De asemenea, interpretarea oferită rezultatelor mi s-a parut fină, pertinentă, detaliată, precisă. Utilizand tehnici din programarea neurolingvistică, combinând dimensiuni binecunoscute în literatura de specialitate, profilul rezultat este unul solid, complet.

Consider că profilul oferit de Marcus Victor Grant mă defineşte în proporţie de 90 %.”

Psih. Ana-Maria Brăilean,

Iasi

  

Chiar dacă necesită mai mult timp şi „deschiderea” persoanei intervievate, profilul valorilor profesionale aduce următoarele avantaje în evaluarea resurselor umane:

  • poţi să studiezi subiectul în profunzime;
  • aflii care-i sunt valorile şi principiile;
  • îl ajută pe subiect sa-si conştientizeze valorile şi să le poată considera calităţi;
  • te ajută să vezi dacă e o persoană potrivită pe postul respectiv.”

Psih. Camelia Scurtu,

Iaşi

  

Trebuie să recunosc că am avut mereu nevoie de ajutor în a-mi identifica în primul rând problemele, sau mai bine zis esenţa lor. Mereu am ştiut că eu sunt şi cel mai mare duşman al meu. Nu am înţeles niciodata de ce. Profilul realizat m-a luminat din punctul acesta de vedere. După profil, am avut un fel de revelaţie. Şi asta mi-a deschis ochii asupra strategiilor pe care ar trebui eu sa le adopt in privinta mea in viitor. Am inceput azi…

Marcus a găsit problema şi explicaţia ei doar într-o oră …mie mi-a luat ani să înteleg de ce am luat deciziile pe care le-am luat. Dacă ar fi să pun în procente rezultatele profilului în raport cu realitatea, aş spune 99%.”

Andreea Şerban

Iaşi

  

Atunci cand am fost eu insami subiectul acestui profil, am fost impresionată de viziunea clara si cuprinzatoare pe care mi-a oferit-o la diferite nivele, m-a ajutat sa realizez mai multe legaturi intre diferitele aspecte ale atitudinilor şi comportamentelor mele si sa inteleg mai bine modul in care se influenteaza unele pe altele, sa imi prevad anumite reactii in diferite contexte si sa identific mai usor tipurile de activitati sau relatii cu care rezonez cel mai bine, care ma pot motiva si imi pot pune mai bine calitatile in valoare.”

Ceea ce mi s-a parut extrem de interesant a fost sa observ modul in care valorile si criteriile se structureaza pe nivele din ce in ce mai profunde, cum pot valoriza un lucru pentru ca imi serveste in atingerea unui obiectiv, dar, la un nivel mai profund sa fie un mod prin care de fapt incerc sa evit anumite situatii.

In felul acesta, mi-a devenit mai usor sa ma orientez in cautarea unui loc de munca pentru ca am reusit sa imi stabilesc un set de criterii pe baza carora sa selectez dintre posibilitatile existente pe acelea care servesc motivatiilor mele reale.”

Cristina Opran,

operator contact center, Bucureşti

  

Marcus Victor Grant

Copyright text (fără testimoniale) © Marcus Victor Grant 2021-prezent, toate drepturile rezervate.

Materialele publicate pe acest blog sunt supuse acestui disclaimer.

Te invit să-ţi împărtăşeşti gândurile în legătură cu acest conţinut!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.