De la brazi de Crăciun artificiali la cadouri evergreen

 

Un brad artificial, doi brazi artificiali…

Ce valoare au brazii artificiali de Crăciun și de ce ți-ai dori sa-i explorezi mai mult? Ei bine, ei au o proprietate specifică și specială pe care Discerne o împărtășește prin caracteristica dominantă a articolelor care sunt prezente pe acest blog: sunt evergreen, ceea ce oferă o invitație la a pune semne de carte în locuri de valoare. Unul din cele mai citite articole pe blogul meu în limba engleză, Analytic Vision, este despre ce cadouri să-i cumperi unui român.

Bradul ”evergreen” este simbolul nemuririi, al perseverenței și al durității în fața dificultății, motiv pentru care, dacă aș ști cum să fac asta, aș pune un brad drept simbol al blogului acestuia. În antichitate, în Grecia, rășina era chiar folosită în cădelnițe pentru purificarea aerului din anumite temple. Dr. Bach folosește florile de pin pentru terapia stărilor de vinovăție și auto-distrugere și invită la depășirea acestor stări în prezența florilor de pin pentru a ajunge la pocăință și iertare. Mai multe despre semnificațiile bradului pot fi citite aici.

Însă, pentru cei care vor să găsească articole de conținut valoroase, scrise cu atenție, excelent ilustrate și pline de sugestii practice despre idei de cadouri, secțiunea de blog a site-ului BrazideCraciun.net este o veritabilă desagă a lui Moș Crăciun, de care ne putem servi în fiecare perioadă a anului, pe care mă bucur că am descoperit-o și v-o recomand și vouă.

Și, cum Paștele și ziua femeii creștine se apropie, cred că e o idee bună să aruncăm o privire în direcția ideilor de cadouri potrivite pe care putem să le facem în aceste vremuri în care tot mai mulți suntem restricționați atât fizic între pereții apartamentelor unde locuim cât și financiar.

Atunci când vine vorba despre cadouri, eu am căutat mereu să fac cadouri surprinzătoare, originale, dar multe din cadourile pe care le făceam cu drag când eram mai tânăr acum nu se mai pretează, și atunci locul cel mai potrivit în care să cauți asemenea idei ar fi un asemenea blog.

 

  

Daruri care nu se mai pot face

Am scris mai sus despre experiențe care nu se mai pot repeta în ”noul normal” și aș vrea să ofer o asemenea amintire dintr-o lume pierdută pentru totdeauna, dar pe care mi-o pot aminti cu nostalgie.

Unul dintre darurile cele mai de succes pe care le-am făcut a fost o ceaşcă de cafea. În 2006, obişnuiam să petrec destul de mult timp pe internet, cu Yahoo Messenger (pe vremea aceea, unul din serviciile favorite ale României pentru IM, instant messaging). Mi-am făcut în studenție mulţi prieteni pe internet, iar Iasmina Iordache era unul dintre ei. Ea se specializa în traduceri în română, engleză şi franceză. Locuia în Timişoara pe atunci., iar eu locuiam în Iași Nu ne-am întâlnit niciodată, dar i-am făcut unul dintre cele mai surprinzătoare cadouri primite de ea vreodată, după câte mi-a mărturisit.

Nu era vorba de conţinut, ci de formă. Într-o zi, era puţin supărată şi demoralizată şi atunci am întrebat-o: ” Ce te-ar face să te simţi mai bine?” Ea a răspuns „O cafea. Dar nu orice fel de cafea”. Şi mi-a descris cu detalii cum şi-ar dori să fie preparată cafeaua respectivă. I-am cerut adresa locuinţei, după care am contactat o altă prietenă de-a mea care locuia pe atunci în Timişoara. I-am spus reţeta cafelei şi adresa, apoi i-am cerut o favoare neobişnuită: „Ai vrea te rog să îi duci cafeaua aceasta Iasminei, şi să-i spui că e din partea mea?” şi, ta-daaaam, ea a acceptat!

Andreea a fost absolut încântată de idee! A pregătit deci, cafeaua, cu ajutorul iubitului ei, Andrei şi au dus-o direct la Iasmina acasă. Când mama Iasminei a deschis uşa, aceştia au spus: „Avem o cafea pentru Iasmina. E de la Ştefan!” [pe atunci eram cunoscut de Ștefan] Vă puteţi imagina uimirea!

S-au aşezat, au început să discute şi au povestit întreaga întâmplare. După câteva momente, Iasmina a postat că status pe YM „incredibil” şi am întrebat-o: „Cum ţi se pare cafeaua:)?”. Ea a răspuns:”mulţumesc foarte mult! Este exact cum mi-am dorit-o!”. Şi a continuat să se bucure de acea zi memorabilă, pe care am reuşit s-o pregătesc cu ajutorul unui prieten, pentru un alt prieten. Este darul pe care l-am făcut cu cea mai mare bucurie din întreaga mea viaţă. Însă nu era vorba de cafea, ci de darul prieteniei.

Iată spre exemplu o listă de cadouri pe care poți să le faci la distanță unei prietene.

 

  

Listă de articole evergreen despre a da și a primi pe Discerne

În esență, acest întreg blog este un cadou pe care cei care au scris pe el ți l-au făcut ție, cu recunoștință pentru că ne vizitezi.

De-a lungul timpului, am scris mai multe articole pe Discerne despre a da și a primi, un echilibru fragil de întreținut. Te invit să le citești în cele de mai jos pentru a aprofunda ce înseamnă pentru tine a dărui, atât din ipostaza celui care oferă, cât și a celui care primește. Să fie primite!

Între recunoaștere și recunoștință / Between Acknowledgement and Gratitude

Respect / Respect

A avea şi a păstra

A şti să primeşti şi a şti să dăruieşti

Contribuția, între dărnicie și complex de salvator / The Contribution, Between Generosity and Saviour Complex

Am să-ţi rezolv problema, indiferent ce-ar fi!” / “I’ll solve your problem, no matter what”

Despre manipularea pozitivă

În căutarea ascultării pierdute / In Search of Lost Listening

Când să taci şi când să vorbeşti… / When to Keep Quiet and When to Speak…

The Self-Expression and Listening Exercise I Developed

Actually Living Communication. Between Investing and Spending.

7 întrebări-cheie înainte de a-ţi asuma sarcini / 7 Key Questions Before Assuming Tasks

Românii lucrează slujbe pe care le urăsc pentru a putea cumpăra proprietăţi care nu le plac / Romanians Work Jobs They Hate So They Can Buy Properties Without Enjoying Them

Retrospectiva educației financiare – vezi listele cu articole despre intrări și ieșiri financiare

De ce investești în seminarul de învățare eficientă

Ce nu ți-au spus până acum trainerii, partea I. Valoarea a ceea ce înveți. / What Trainers Haven’t Told You So Far, part I. The Value of What You Learn.

Despre încrederea în sine și valoarea propriei munci în 10 puncte / About Self-Confidence and the Value of One’s Own Work in 10 Ideas

Între naivitate și cinism. Partea IV. Infatuarea la care a ajuns autorul acestei serii

Ce mi-a inspirat filmul The Ultimate Gift. Partea I  / The Ultimate Gift

Ce mi-a inspirat filmul The Ultimate Gift. Partea II / The Ultimate Gift

Ce mi-a inspirat filmul The Ultimate Gift. Partea III / The Ultimate Gift

Ce mi-a inspirat filmul The Ultimate Gift. Partea IV / The Ultimate Gift

Scrisoare din suflet

Îţi recomand această milostenie de Paşte

What Gifts to Buy to a Romanian

Fie ca darurile pe care le faci să fie primite cu gândurile pe care le intenționezi!

  

Marcus Victor Grant

Copyright © Marcus Victor Grant 2021-prezent, toate drepturile rezervate.

Materialele publicate pe acest blog sunt supuse acestui disclaimer.

Te invit să-ţi împărtăşeşti gândurile în legătură cu acest conţinut!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.