Disclaimer pentru comunitatea ”EU SIMT”.

Comunitatea ”Eu simt” (prezentare aici), cu grupurile de pe Facebook, Zoom și orice alte rețele sociale este una cu oameni imperfecți, între care se numără și cei care o administrează. Ești și tu binevenit/ă să te exprimi în acest spațiu în care stabilim acest disclaimer pentru a păstra realiste așteptările tale despre organizatori și comunitate.

Disclaimer pentru comunitatea ”EU SIMT”.

Versiunea 1. Noiembrie 2020.

 1. Cele trei persoane care au fondat această comunitate nu sunt psihoterapeuți și nu își propun în cadrul acestor întâlniri sau a acestor comunități să ofere consiliere psihologică, psihoterapie sau vindecare. În schimb, vă facilităm interacțiunea cu specialiști la care puteți să apelați în ariile lor de expertiză. Ideile împărtășite de participanții la aceste întâlniri sunt oferite cu titlu informativ educațional sau anecdotic, din propria experiență personală sau profesională. Fiecare membru al comunității își asumă răspunderea pentru acțiunile și deciziile proprii, chiar dacă ele sunt influențate de alții.

   

    

 2. Facebook este din punct de vedere legal un mediu public, chiar dacă aceasta este o comunitate privată. Ceea ce exprimați în această comunitate are caracter public și poate avea consecințe juridice. Responsabilitatea juridică pentru conținutul fiecărui comentariu revine în exclusivitate emițătorului.

   

    

 3. Folosirea laptopului sau a telefonului mobil conectat la internet wireless lipit de corp sau în imediata vecinătate a corpului poate duce la efecte nedorite asupra sănătății cum ar fi cancer, leucemie, sterilitate, insomnie. Modul în care fiecare alege să folosească tehnologia pentru a participa în comunitatea și la întâlnirile noastre produce consecințe pentru care fiecare își asumă responsabilitatea în totalitate. Încurajăm folosirea internetului cu fir sau a poziționării dispozitivelor de comunicare la o distanță de cel puțin jumătate de metru de corp.

   

    

 4. Aceste comportamente concomitente:

 • folosirea laptopului pe o suprafață ce nu permite ventilarea;

 • necurățarea corespunzătoare de praf;

 • folosirea excesivă a sistemelor de comunicare video

duc la uzarea rapidă, încălzirea nenecesară și distrugerea dispozitivelor. Nu răspundem de efectele folosirii necorespunzătoare a hardwareului utilizatorilor cu tehnologii de tipul Zoom sau Facebook ce pot fi solicitante hardware.

 

  

 1. În această comunitate vom folosi și vom oferi și folosi termeni de specialitate și materiale în limba engleză pentru că nu suntem mulțumiți de cantitatea de informații relevante despre emoții în limba română și pentru că indiferent cât efort s-ar depune, subiectul emoțiilor nu poate fi tradus sau tranpus complet în limba română. Nu intenționăm să facem eforturi pentru a traduce termeni pentru membrii comunității care au dificultăți cu această limbă. Comunicarea despre emoții este încurajată în limba română, cu folosirea termenilor de specialitate în engleză, mai ales acolo unde definiția din română diferă mult de cea din engleză.

   

    

 2. Această comunitate nu este pentru copii sau pentru persoane sub 18 ani. Deși nu verificăm vârsta la înscriere, pornim de la premisa că aceasta este o comunitate de adulți care au disponibilitatea să comunice matur despre propriile emoții. Unele din subiectele, exprimările sau exemplele puse în discuție de organizatori sau de participanți ar putea fi nepotrivite pentru participanți sub 18 ani, cum ar fi comportamente violente asociate unor emoții negative, comportamente sexuale sociate unor emoții din spectrul dragostei, tulburări de personalitate sau diagnostice psihiatrice. Din moment ce această comunitate își propune să abordeze TOT spectrul emoțiilor, participanții sunt încurajați să se confrunte cu propriile limite numai în măsura în care asta le generează dezvoltare, nu traume, De aceea, insistăm să invităm în această comunitate doar persoane care au împlinit 18 ani și vă invităm și pe voi să faceți la fel.

   

    

 3. În grupul și pe pagina de facebook vom împărtăși și vă încurajăm și pe voi să împărtășiți materiale informative legate de emoții care ne ajută să învățăm. Aceste materiale sunt create de terțe persoane, iar prin împărtășirea unor idei formulate de alte persoane, noi nu ne asociem și nu ne exprimăm acordul cu alte afirmații făcute de aceleiași autori pe alte subiecte sau în alte contexte. Cu alte cuvinte, dacă ne place sau recomandăm ce spune cineva despre emoții, nu înseamnă că vă recomandăm să îi citiți întreaga bibliografie, să vă abonați la canalele sale sau că ne plac convingerile religioase sau politice ale acelei persoane.

Marcus Victor Grant

Copyright text © Marcus Victor Grant 2020-prezent, toate drepturile rezervate.

Grafică de Bianca Roxana Ionel

Materialele publicate pe acest blog sunt supuse acestui disclaimer.

Te invit să-ţi împărtăşeşti gândurile în legătură cu acest conţinut!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.