Trei filme impresionante despre lupta cu sinele

În tradiţia celor mai bune scenarii şi in narativă trebuie să existe cel puţin trei tipuri de conflict: un conflict extern cu un duşman efectiv, un conflict extern cu o persoană apropiată şi un conflict intern: cu sinele. În final, sinele este unicul duşman pe care putem conta oricând. Am individuat aceste filme ca reprezentând foarte bine acest tip de conflict.

 

  

1. Solyaris

Unul dintre cele mai bune SF-uri realizate vreodată, acţiunea acestei capodopere are loc în mintea umană. Orice vis este realizabil. Tot ce trebuie să faci este să renunţi la realitate. Apoi nu vor mai exista inamici externi cu care sa te confrunţi. Există doar eternitatea în faţa fiecăruia.

(continuă să citești după media ↓)

 

  

2. Platoon

Este destul de dificil să realizezi un film prost despre război (deşi am întâlnit). Dar este însă şi mai dificil să realizezi unul foarte bun. Oliver Stone, unul dintre regizorii politici de la Hollywood, străluceşte prezentând tragedia din Vietnam pentru soldaţii americani. O greşeală din istorie este folosită ca ambianţă a unei poveşti despre devenire. Aceasta devine mediul potrivit pentru a-i lăsa pe actori să strălucească : Charlie Sheen, Tom Bereneger, Forest Whitaker, Johnny Depp, John C. McGinley and Willem Dafoe. O poveste impresionantă.

(continuă să citești după media ↓)

 

  

3. 127 de ore

Bazat pe o poveste adevărată, acest film ilustrează dorinţa de a trăi. Un tânăr explorator rămâne blocat cu mâna sub o piatră în Marele Canion din SUA. Timp de 5 zile încearcă să se elibereze. Lupta lui este o situaţie pe care ţi-o vei aminti cu uşurinţă.

Vizionare plăcută!

Traducere a articolului „Three Great Pictures on Fighting with Oneself” de Marcus Victor Grant, publicat iniţial pe Analytic Vision la 14 iulie 2011.Traducere de AIM. Copyright © Marcus Victor Grant

Te invit să-ţi împărtăşeşti gândurile în legătură cu acest conţinut!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.