10 lucruri pe care formatorul de coaching nu ți le-a spus

Să zicem că ești clientul unei renumite școli de coaching care se bucură de zeci și sute de clienți și are o prezentare care te-a dat pe spate. Nu prea știi la ce să te aștepți. Vrei să te dezvolți personal și să dai o șansă acestor profesioniști să te pună pe drumul corect către succes. Felicitări! Iată 10 lucruri la care nu te-ai gândit, care poate că te așteaptă, însă negrăite!

(continuă să citești după media ↓)

  1. De fapt coachingul nu e o piață. Nu e nici măcar o nișă. Ar fi corect să-i spunem un hobby. Dar dacă îl cadrăm așa, nu mai vii și nouă ne place să crezi că facem o chestie serioasă.

  2. De fapt, multe din întrebările din coaching sunt genul de chestii pe care ți le-ar spune bunica și le-ai ști și tu cu ceva bun-simț, dar cum tu te pierzi prin toate ideile care ți se par importante, ai nevoie să înveți de la noi ceea ce n-ai învățat de la bunica. Astea se cheamă ”întrebări puternice”. Mai poftim și pe la următoarea lecție!

  3. Ah, tu de fapt ai vrut să fii psiholog, dar nu ai răbdare să aștepți 5 ani ca să te apuci să salvezi lumea? Vino la noi, se rezolvă în câteva luni!

  4. De fapt, orice faci, în activitatea asta ești pe cont propriu. Asta trebuia să o știi de la început. Dar e bine că ai aflat mai târziu. Așa, măcar am încasat și noi de la tine ceva bani. Vezi tu, toate sălile astea de hotel luxoase în care tu poți să dormi liniștit costă!

  5. Vrei să te formezi în coaching? Al nostru ești! Nici nu știi câți piranha mititei și flămânzi avem care așteaptă să-și încaseze comisionul din banii tăi. Nu știi să găsești clienți? E treaba ta. De fapt, ia stai nițel, dacă mai dai niște bănuți poți să vii și la suplimentul de business. Acolo vin niște oameni care îți vor lua banii spunându-ți despre cum reușesc ei să ia banii altora. Dacă tu nu reușești nici așa, ești pe cont propriu.

  6. Nu sunt deloc mulțumit/ă de activitatea organizației de coaching din care fac parte, dar de unde nu curge, pică. Și-n plus, nu știi niciodată cum se-ntoarce roata! O mână spală pe alta și amândouă țin portofelul. E-adevărat că la noi managerii se schimbă ca șosetele și pleacă ori împușcați fugind în lumea lor, ori cu cei mai babani clienți, dar e bine să nu-i vorbim de rău, că pereții sunt subțiri.

  7. Știi când l-am adus pe coach-ul acela meșter din străinătate, care s-a spart în figuri pe la conferințe și prin reviste? Noi de fapt am ieșit pe pierdere, am alergat de colo-colo ca niște câini și la sfârșit a trebuit să smulgem de la tine testimonialele cu cleștele, nerecunoscătorule!

  8. Uite, acesta este un excel, și aici ai un funnel, și aici găsești scripturi ca să îți construiești baza de date, și acesta este modulul de e-marketing. E simplu să găsești clienți! Ah, ți se pare complicat? Nasol, la noi în școala de coaching nu oferim serviciu tehnic. De fapt, pentru marketingul serviciilor tale, trebuie să plătești încă de două ori cât ai dat la noi, că de-acum trebuie să concurezi cu ceilalți cretini pe care tot noi i-am format.

  9. Desigur că e super ușor să devii trainer de coachi. Tu semnează acolo disclaimerul de confidențialitate, în care tot ce afli după asta nu poate fi dat pe goarnă că altfel te dăm în judecată, și apoi îți povestim mai multe.

  10. Avem mulți psihologi în rândurile noastre. S-au săturat să fie umiliți cu titulatura asta, așa că vor să-și tragă una nouă. De fapt, puteau să se pretindă coachi și fără certificarea de la noi, dar dacă tot sunt spălați pe creier cu certificările, nu ne strică și nouă ceva bani în plus de când Colegiul Psihologilor din România a luat-o pe ulei.

.Dacă ți-a plăcut, atunci citește și

10 lucruri pe care coach-ul începător nu ți le-a spus

10 lucruri pe care coach-ul veteran nu ți le-a spus

Marcus Victor Grant

Copyright © Marcus Victor Grant 2018-prezent, toate drepturile rezervate.

Materialele publicate pe acest blog sunt supuse acestui disclaimer.

 

Te invit să-ţi împărtăşeşti gândurile în legătură cu acest conţinut!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.