În fiecare a treia miercuri din luna octombrie, se sărbătorește ziua mondială a eticii (Global Ethics Day), anunță Carnegie Council. Astăzi 17 octombrie 2018, celebrăm etica în toate domeniile, așa că vă ofer un articol despre etica în coaching.
Să zicem că ești clientul unui coach renumit care se bucură de încredere și recunoaștere și are o pagină super șmecheră pe internet. Nu prea știi la ce să te aștepți. Vrei să te dezvolți personal și să dai o șansă acestui profesionist să-ți îndeplinească nevoile psihologice și emoționale implicate în proces. Felicitări! Iată 10 lucruri la care nu te-ai gândit, care poate că te așteaptă, însă negrăite!
(continuă să citești după media ↓)
-
Tu nu te uita la burta mea, că pe când eram de vârsta ta, sprintam de făceam vânt prin cartier!
-
Eu de fapt nu trăiesc din coaching. Nu câștig din coaching nici 20% din veniturile mele. De fapt, în lunile bune câștig mai degrabă din consultanță sau din training, sau din slujba mea de corporatist part-time. În lunile proaste, mă ajută cu bani de bani mama, tata, sau partenerul de viață.
-
Prefer să facem coaching prin Skype, astfel nu o să vezi că de fapt stau în izmene și între timp îmi tai unghiile. De fapt, e mai bine să facem prin telefon, așa mai întind și eu niște rufe, mai șterg praful prin casă…
-
Dacă ți s-a părut că mă uitam puțin pierdut în spațiu în timp ce vorbeam cu tine este că de fapt îmi făceam lista de cumpărături în minte sau am observat o gâză în spatele tău.
-
Problemele tale sunt atât de plictisitoare! Deja de când te aud povestind, mi-au venit vreo 7 soluții în minte. Sper ca tu să reușești să gășești măcar una, că pe ale mele n-am voie să ți le dau!
-
Dacă problema ta are o soluție, însemnă că nu e o problemă adevărată, ci doar o chestie cu care mintea ta s-a încurcat făcându-și de lucru. Dacă problema ta nu are o soluție, atunci merită să căutăm una… în mai multe ședințe, desigur. Până să găsim una, sigur mai vii și tu cu o altă problemă.
-
Mie de fapt îmi place să lucrez cu obiective, dar merg și problemele, că mai bine să mă plătești pe mine decât pe psihoterapeut.
-
De fapt pe mine mă ajută să vii la mine și 30 de ședințe la rând. Astea 5 pe care le-ai cumpărat în pachetul promoțional sunt doar începutul. Știu că de fapt tu ai nevoie de psihoterapie și vrei să vorbești despre traume din copilărie, dar nu mă interesează în realitate. E bine că mă plătești pe mine. E o investiție seriosă în dezvoltarea ta personală.
-
Chiar vrei teme? Și-așa n-ai să le faci! Dacă eu am probleme cu disciplina, apăi darămite tu! Mai bine las-o moartă, că ești praf!
-
Singurul mod în care nu înnebunesc când aud toate tâmpeniile pe care mi le spun clienții este să mă distrez pe seama lor, la sfârșit.
Acest articol e un pamflet de
Copyright © Marcus Victor Grant 2018-prezent, toate drepturile rezervate.
Materialele publicate pe acest blog sunt supuse acestui disclaimer.