Top 5 filme despre cum să-ţi faci reputatie într-un mod GREŞIT după Ştefan Alexandrescu

 

Vara aceasta am postat Topul celor 10 filme despre brandingul personal după preferinţele lui Ştefan Alexandrescu. Să vedem acum o listă de filme despre cum să nu-ţi faci reputatie.

1. Naşul, partea a II-a

La prima vedere, povestea devenirii lui Don Corleone este o poveste despre antreprenoriat american.

Don Corleone îşi creează o reputaţie în cartier şi începe sa-si faca relatii. Însă, orice prost poate obţine respect folosind o armă şi poate confunda respectul cu frica. Povestea este impresionantă, de fapt este mai mult înfricoşătoare, decat una de succes. Pentru mai multe insighturi citeşte romanul lui Mario Puzo. Uneori oamenii nu învaţă din greşelile celor apropiaţi. În acest film, lupta pentru reputatia personala conduce la crimă.

2. There Will Be Blood (Va curge sânge)

Un om care face afaceri cu petrol îşi construieşte o reputaţie de exploatator onest. Este confruntat de catre un predicator. Aparenţele pot fi înşelătoare. Este vorba mai mult decât despre o confruntare psihologică. Acest film arată ce se întâmplă atunci când ambiţiile personale sunt accentuate de un caracter distructiv. În cele din urma, una dintre reputaţii va fi distrusă. Iar reputatia nu va fi ultimul lucru care se va pierde.

3. Wall Street

Pentru unii oameni, a fi foarte bogat este necesar pentru reputatia personala. Gordon Gekko este unul dintre cele mai cunoscute personaje. Un premiu Oscar binemeritat pentru interpretare atribuit lui Michael Douglas adăugă valoare unuia dintre cele mai bune filme a lui Oliver Stone. Nu te pierde în brandul pe care vrei să-l creezi! Instrumentele brandului personal sunt acelea care îţi definesc personalitatea, nu acelea pe care le foloseşti pentru a le masca.

4. American Gangster

Un alt exemplu genial despre cum infractorii pot apărea ca oameni respectabili, oferit de această dată de mărețul regizor american Ridley Scott. Nominalizat la cea mai bună dramă din 2008 la Golden Globes, acesta este unul din cele mai bune filme despre gangsteri făcute vreodată. Trailerul ilustrează într-o manieră foarte evidentă de ce filmul este recomandat ca un adevărat contra-exemplu despre cum să faci reputatie. Cele două personaje principale sunt foarte bine conturate. Scenariul le prezintă în toate nuanţele lor şi le permite să se dezvolte într-un mod impresionant. Deşi dureaza aproape 3 ore, acest film nu este deloc prea lung.

5. Catch Me If You Can (Prinde-mă, dacă poţi!)

Să te dai drept altcineva poate fi distractiv. Dar să te laşi luat de val poate fi periculos. Ce se întâmplă atunci când uiţi cine eşti? Cum iţi găseşti identitatea? Cum poţi să-ţi regăseşti identitatea ca si falsificator? Bineînţeles fiind cel mai bun din ceea ce nu eşti.

Vizionare plăcută!

Traducere a postului „Top 5 Pictures on How to Do Personal Branding in a WRONG WAY” de Ştefan Alexandrescu, publicat iniţial pe Analytic Vision la 19 iunie 2011. Copyright © Ştefan Alexandrescu 2011 pentru versiunea în limba engleză. Traducere de AIM. Copyright © Ştefan Alexandrescu

Te invit să-ţi împărtăşeşti gândurile în legătură cu acest conţinut!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.