Topul celor 10 filme despre brandingul personal

Îmi place să urmăresc filme de calitate. Îmi place să învăţ câte ceva din ele. Urmăresc să descopăr un mesaj şi, recomandând filmele îmi doresc ca cei ce le vizionează să fie influenţaţi în comportament şi conştiinţă. S-ar putea să nu fiu de acord cu anumite aspecte din film, însă asta nu-i influenţează calitatea şi puterea de a inspira.

Azi am ales să îţi ofer o listă cu filmele din topul meu personal despre branding personal, pe care ţi le recomand. Pentru fiecare dintre ele o să-ţi scriu de ce. Lista se bazează pe filme pe care le-am văzut personal. Totuşi, ai putea să te întrebi de ce multe alte filme cunoscute nu apar aici (poți să mi le recomanzi). Aceasta este, pur şi simplu, ordinea în care mi-au venit în minte.

  

1. Citizen Kane / Cetăţeanul Kane

Cel mai genial exemplu de portret al unui personaj din istoria filmului. Votat ca cel mai bun film al secolului XX, oferă o perspectivă de 360° despre Charles Foster Kane, versiunea lui Wiliam Randolph Hearst. O excepţională construcţie a unui brand este narată în cel mai pur stil american. Un film ce trebuie văzut de toată lumea. Este cel mai bun exemplu despre cum să-ţi creezi o reputaţie bazată pe valori pe care le respecţi chiar şi atunci când nu ţi se potrivesc.

(continuă să citești după media ↓)

  

2. Lawrence of Arabia / Lawrence al Arabiei

Considerat cel mai bun film epic din istorie [en, wiki], arată cum un personaj poate fi apreciat dincolo de culturi. Poţi învăţa din atitudinea şi comportamentul lui T. E. Lawrence cum să inspiri respect şi să creezi leadership. Înainte ca expresia “brand” să existe, Lawrence al Arabiei i-a dat viaţă.

(continuă să citești după media ↓)

  

3. The Aviator / Aviatorul

Portretizarea lui Howard Hughes de către Leonardo Di Caprio este un exemplu genial despre cum cineva luptă împotriva imaginii negative şi a tuturor obstacolelor care pot aparea. De asemenea, este una dintre cele mai bune inspiraţii pentru antreprenori.

(continuă să citești după media ↓)

  

4. The Social Network / Rețeaua socială

Omul care a redefinit online brandingul personal şi a creat compania Facebook pornind de la încercarea sa de a-şi acoperi atributele de branding negative. Corespondenţa secolului XXI a filmului cu Citizen Kane este evidentă la final şi Mark Zuckerberg este un exemplu despre cum promovarea brandului personal poate copleşi lumea şi te poate transforma într-un câştigător. Fii atent! Nu-ţi poţi face 500 de milioane de prieteni fără să-ţi faci şi câţiva duşmani!

(continuă să citești după media ↓)

  

5. My Fair Lady

Eternul exemplu glorios de mentorat şi dezvoltare înainte ca domeniul coachingului să fie adus în atenţia mediului organizaţional. Povestea încântătoare serveşte ca metaforă şi inspiraţie în perseverenţa de a deveni o doamnă – căpătând trăsăturile de caracter dorite şi devenind o persoană mai bună în acest proces.

(continuă să citești după media ↓)

  

6. Up in the Air / Sus, în aer

Cum să-ţi construieşti brandingul personal prin networking, fiind atent/ă la cele mai mici detalii. Respectă-ţi principiile în viaţă şi vei fi un învingător/o învingătoare! Personajul lui George Clooney câştigă profunzime printr-un scenariu genial care ne spune o poveste de viaţă într-un mediu de afaceri.

Cel mai bun film pentru resurse umane, alături de Silence of the Lambs/Tăcerea mieilor şi Mindhunters.

(continuă să citești după media ↓)

  

7. Anne of the Thousand Days / Anna celor o mie de zile

Povestea fictivă a Annei Boleyn, fata care a devenit regină purtându-se ca o regină încă înainte de a avea şansa de a deveni una. Chiar dacă într-un final a devenit obsedată de putere şi a înnebunit, devenind cauza separării istorice dintre biserică anglicană şi catolicism, ea reprezintă un model de determinare în a avea un impact in istorie. Acesta este tipul de determinare ce răstoarnă imperii.

(continuă să citești după media ↓)

  

8. Elizabeth

Dacă Elizabeth nu şi-ar fi creat un brand personal, ar fi fost ucisă. Într-un moment al istoriei în care toţi erau duşmani şi la conducere erau bărbaţii, ea a intrat în istorie ca “regina virgină”. O capodoperă care merită menţionată.

(continuă să citești după media ↓)

  

9. Erin Brockovich

Memorabil, nu doar pentru Oscarul Juliei Roberts, ci şi pentru faptul că se alătura filmelor The Rainmaker/Omul care aduce ploaia, The Insider/Scandal în industria tutunului şi A Civil Action/Avocatul ca cea mai remarcabilă portretizare a avocaţilor anti-corporatisti. Adevărata poveste a unei femei care şi-a câştigat dreptul de a fi apreciată pentru munca sa şi nu pentru cum arată. Fii atent/ă în special la modul în care Erin reuşeşte să aibă grijă de toate aspectele din viaţa sa pentru ca în final să strălucească.

(continuă să citești după media ↓

  

10. Jerry Maguire

Povestea unui agent care are succes pe cont propriu după ce a fost concediat pentru că a dezvoltat o misiune profesională la compania la care lucra, este o inspirație pentru mulţi antreprenori şi în acelaşi timp unul dintre filmele romantice cele mai recomandate.

Jerry Maguire este brandul pe care toată lumea îl vrea. Dar în spatele zâmbetului de succes şi curajului pe care toţi vrem ca Jerry să-l aibă, se afla un personaj bine conturat. Puţini bărbaţi în zilele noastre au curajul să-i calce pe urme.

Ei bine, asta e tot. Sper că ai urmărit trailerele şi îţi vor plăcea aceste filme. Scrie-mi, te rog, cum le-ai perceput din punct de vedere al brandingului personal, bazat pe experienţele tale.

Marcus Victor Grant

Copyright © Marcus Victor Grant 2011-prezent, toate drepturile rezervate. Traducere a articolului ”Marcus Victor Grant’s Top 10 of Personal Branding Pictures” publicat pe Analytic Vision în 25.03.2011.

Materialele publicate pe acest blog sunt supuse acestui disclaimer.

Te invit să-ţi împărtăşeşti gândurile în legătură cu acest conţinut!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.