17 motive să fi fericit/ă că eşti în Uniunea Europeană

 

Mergând la centrul de informaţii din Bruxelles, am primit o broșură: „50 de porți spre viitor”, în principiu, publicitatea UE pentru realizările și lucrurile bune pe care le-a adus statelor membre. Părerea mea personală este că UE este un super-stat, transformându-se tot mai mult într-un regim totalitar, foarte similar cu URSS.

Voi trece în revistă “marile succese UE”, adăugând opinia mea personală față de acestea. S-au dovedit a fi de 17 lucruri, pe care le consider OK, și 17, pe care nu le consider OK, dar, despre care voi scrie mai târziu.

Din păcate, în scrierea acestui post, nu am timp să adaug sursele adecvate de informații pentru opinia mea. Sfatul meu este să cercetezi aceste probleme pentru a te convinge.

Lucrurile pe care le consider folositoare:

1. În mod categoric, avantajul de a putea călători oriunde în Europa, în cele 28 de state, fără frontiere. Cu toate că 53% dintre cetățenii europeni consideră că acest lucru este cel mai important drept, în ultimii 30 de ani, doar 1,5% au practicat acest lucru. Avantajele clare sunt pentru un loc de muncă (deși anumite state au cerințe suplimentare pentru România și Bulgaria):

Portalul EURES, Acţiunile Marie Curie, Eulisses pentru formarea profesională (programul Leonardo DaVinci), pentru învățământul superior (Erasmus), pentru regiunile din jurul frontierelor (proiectul INTERREG III) și pentru înregistrarea unui domeniu: apariţia domeniului de înregistrare”.eu”. Ei o numesc „identitate”: „eşti un << .de >>, << .es >> sau <<.uk >>?

Ideea de a asocia etichetele identității unui domeniu de înregistrare este dureroasă. În esență, este un alt mod propagandă. Dar, pentru companii, ar fi un beneficiu să aibă un domeniu de înregistrare „.eu”.  The ECTS installment and the Recognition and transparency of qualifications 

2. Numărul „112” pentru a apela în toată Europa pentru situații de urgență. În toate țările. De asemenea, consider utilă posibilitatea de urmărire a sursei exacte de apel, pentru că ajutorul să sosească în mod corespunzător.

De asemenea, instalarea Europol se prezintă ca făcând mai mult bine (diminuarea activităților ilegale) decât rău (spionaj asupra cetățenilor UE)

3. Harta locurilor unde te poţi “scălda” în condiții de siguranță

4. Serviciul European de Voluntariat pentru persoanele cu vârsta cuprinsă între 18-30

5. Procedeul brevetat de obținere a protecției proprietății intelectuale, adresate inventatorilor. esp @ cenet rețeaua de date cu brevete din Europa

Inventatorul european al anului – Forumul European de Brevete

6. Protecția consulară pentru toți cetățenii UE. În cazul în care într-o țară nu există Ambasada Consulară pentru o anume națiune, el sau ea poate merge la un alt Consulat din UE în orice orice altă țară

7. Europe Direct, un serviciu de telefonie și de e-mail pentru investigare privind drepturile și oportunitățile UE. Fără taxe: 0080067891011 Din afara UE: +3222999696 de luni până vineri, 9 AM-6.30 PM CET ec.europa.eu/europedirect/index_en.htm

ec.europa.eu/europedirect/visit_us/index_en.htm

8. Drepturi egale pentru părinții de ambele sexe pentru a-şi lua 3 luni de concediu (cu plată), pentru a avea grijă de copilul nou-născut. MISSOC – Protecția socială în statele membre și ale Spațiului Economic European

9. Zboruri mai ieftine pentru toți pasagerii din zona UE. În 1993, UE a spart monopolul companiilor mari de încasare a comisioanelor uriașe și a dezvoltat piața UE într-o zonă de mare concurență pentru operatorii aerieni. Orice companie care obține o licență într-o țară din UE are în mod automat dreptul de a opera în toate țările UE. Acesta este unul din lucrurile care au schimbat radical Europa de Vest, în ultimii 10 de ani, în opinia mea, alături de viteza internetului, revoluţionarea web 2.0 și couchsurfing.

De asemenea, există o listă de furnizori de zbor care poate fi consultată înainte de utilizare: fie că nu respectă standardele de securitate, fie că sunt interzise dintr-o țară: Agenția Europeană de Siguranță a Aviației (AESA) Autoritățile aeronautice comune și Lista companiilor aeriene interzise în cadrul UE.

ec.europa.eu/transport/air_portal/safety/black_list_en.htmstate=definite UE. În plus, drepturile pasagerilor în UE, în caz de perturbarea călătoriei.

10. Convertitoare de catalizatoare aplicate pentru mașinile fac gazele emise în atmosferă prin utilizarea oricărui model de maşină care poluează puţin.

11. Directiva privind siguranța produselor din UE RAPEX (serviciu de schimb rapid de produse).

12. Reglementarea etichetării cu privire la toate substanțe chimice periculoase, interzicând contactul cu omul. REACH

13. Programul MEDIA, unul dintre fondurile cele mai productive și profitabile ale UE – în domeniul producției de film. Consultați mai multe informații aici.

14. Reciclarea compartimentată, reducerea deșeurilor și folosirea gunoiului

15. Banca Europeană de Investiții eib.europa.eu/index.asp, care ajuta întreprinderile mici să înceapă proiecte.

16. Coasta de protecţie maritimă, împotriva activităților ilegale, cum ar fi traficul de ființe umane și împotriva dezastrelor ecologice disasters.ec.europa.eu/maritimeaffairs/policy_en.html

emsa.europa.eu

17. Reglementările care obligă producătorii de cosmetice să rafineze, să reducă și să înlocuiască testarea pe animale. Personal, nu-mi pasă de acest subiect, deoarece consider că există o sumedenie de lucruri mult mai importante decât acesta.

Traducere a articolului „17 Reasons to Be Happy You’re in the EU ” de Ştefan Alexandrescu, conceput în 2010 și publicat iniţial pe Debug Your Mind la 21 iunie 2011. Traducere de AIM. Copyright © Ştefan Alexandrescu

Te invit să-ţi împărtăşeşti gândurile în legătură cu acest conţinut!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.