Nicola Tesla, geniul ce a luminat lumea

Pe 7 ianuarie 1943 Nicola Tesla a murit. Se împlinesc azi 75 de ani de atunci.

Încă de când studiam fizică în liceu, îl admiram pe Nicola Tesla, unul dintre cei mai mari inventatori care au trăit vreodată. Inventator al curentului alternativ, a concurat cu cele mai luminate minți ale timpului său pentru a aduce progres omenirii.

Ceea ce mă uimește cel mai mult este iniţiativa lui Tesla de a furniza electricitate fără cablu. Turnul pe care l-a construit cu acest scop a fost distrus pentru a preveni inamicii Statelor Unite să-l folosească în scopuri strategice. Nu încetez să mă întreb cum ar fi fost dacă ar fi avut șansa să termine proiectul. Lumea în care trăim ar fi fost complet diferită.

Am învățat foarte multe lucruri noi din acest documentar, o profundă perspectivă în trecut și dovada că cele mai mari invenţii ale omenirii, sunt aproape de fiecare dată folosite, mai întâi, în scopuri militare. Îmi imaginez, de asemenea că cine are înclinaţii tehnologice, va găsi plăcere în scenele de la muzeu.

Chiar dacă este evident că producătorii filmului nu au avut suficiente resurse, structura și povestea documentarului sunt destul de captivante și relevante în conținut pentru a-l face un film peste medie. O lecție bună de a face mult cu puține resurse.

 

Traducere a articolului „Nikola Tesla The Genius Who Lit the World” de Ştefan Alexandrescu, publicat iniţial pe Analytic Vision la 7 iulie 2011. Traducere de AIM. Copyright © Ştefan Alexandrescu

2 gânduri despre „Nicola Tesla, geniul ce a luminat lumea

Te invit să-ţi împărtăşeşti gândurile în legătură cu acest conţinut!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.