Ce mi-a inspirat filmul The Ultimate Gift. Partea II

Unul din filmele frumoase care pot fi recomandate în acestă perioadă, despre care am mai scris aici, este The Ultimate Gift. În această poveste modernă, personajul trece printr-o călătorie iniţiatică de-a lungul căreia descoperă mai multe daruri. În acest post, voi scrie despre încă două din aceste daruri.

 

  

3. Darul prieteniei

Unul dintre darurile cele mai de succes pe care le-am făcut a fost o ceaşcă de cafea. În 2006, obişnuiam să petrec destul de mult timp pe internet, cu Yahoo Messenger (pe vremea aceea, unul din serviciile favorite ale României pentru IM, instant messaging). Mi-am făcut mulţi prieteni pe internet, iar Iasmina Iordache era unul dintre ei. Ea se specializa în traduceri în română, engleză şi franceză. Locuia în Timişoara pe atunci. Nu ne-am întâlnit niciodată, dar i-am făcut unul dintre cele mai surprinzătoare cadouri primite de ea vreodată, după câte mi-a mărturisit.

Nu era vorba de conţinut, ci de formă. Într-o zi, era puţin supărată şi demoralizată şi atunci am întrebat-o: ” Ce te-ar face să te simţi mai bine?” Ea a răspuns „O cafea. Dar nu orice fel de cafea”. Şi mi-a descris cu detalii cum şi-ar dori să fie preparată cafeaua respectivă. I-am cerut adresa locuinţei, după care am contactat o altă prietenă de-a mea care locuia pe atunci în Timişoara. I-am spus reţeta cafelei şi adresa, apoi i-am cerut o favoare neobişnuită: „Ai vrea te rog să îi duci cafeaua aceasta Iasminei, şi să-i spui că e din partea mea?” şi, ta-daaaam, ea a acceptat! 🙂 Andreea a fost absolut încântată de idee. A pregătit deci, cafeaua, cu ajutorul iubitului ei, Andrei şi au dus-o direct la Iasmina acasă. Când mama Iasminei a deschis uşa, aceştia au spus: „Avem o cafea pentru Iasmina. E de la Ştefan!” Vă puteţi imagina uimirea!

S-au aşezat, au început să discute şi au povestit întreaga întâmplare. După câteva momente, Iasmina a postat că status pe YM „incredibil” şi am întrebat-o: „Cum ţi se pare cafeaua:)?”. Ea a răspuns:”mulţumesc foarte mult! Este exact cum mi-am dorit-o!”. Şi a continuat să se bucure de acea zi memorabilă, pe care am reuşit s-o pregătesc cu ajutorul unui prieten, pentru un alt prieten. Este darul pe care l-am făcut cu cea mai mare bucurie din întreaga mea viaţă. Însă nu era vorba de cafea, ci de darul prieteniei.

 

  

4. Darul învăţării

Am petrecut foarte mult timp învăţând într-un mod în care credeam că e corect. Dar, în 2003, am descoperit că exista în Iaşi un profesor minunat care îi învăţa pe studenţi să înveţe mai repede. Am fost intrigat de aceasta, aşa că m-am dus să-l caut. Din păcate, cursul începuse deja şi toate locurile erau ocupate. Dar am început să frecventez alte cursuri, gratuite, pe care el le ţinea: creativitate. Viaţa mea se împarte în două etape majore: înainte de a-l cunoaşte pe unul din mentorii mei, inventator, prof. ing. Radu Budei, şi după.

Totul din viaţa mea şi din mintea mea s-a transformat. M-a învăţat cum să învăţ, cum să citesc în mod eficace şi rapid, cum să mă concentrez. Cum să memorez. Cum să-mi organizez materialul de studiu şi timpul de învăţare. Darul său pentru mine şi pentru alte sute de persoane a fost să ne înveţe cum să învăţăm pentru a reţine şi folosi ceea ce învăţăm. Folosind metodele sale, mi-am îmbunătăţit calitatea întrebărilor pe care le puneam şi creativitatea dincolo de aşteptările mele. Mulţumită domnului profesor, formării şi suportului său emoţional, am reuşit să ating viteza de 10.000 cuvinte pe minut. Acum sunt un expert în învăţare eficientă şi am antrenat şi alţi oameni, dând mai departe ceea ce am primit de la mentorul meu. Am scris mai multe despre aceasta în capitolul 23 din cartea mea, „Modelarea din NLP, o cale rapidă spre excelenţă”

Mulţumesc domnule profesor Budei!

Marcus Victor Grant

Copyright © Marcus Victor Grant 2012-prezent. Traducere și adaptare de AIM a articolului “The Ultimate Gift“ publicat inițial în limba engleză la data de 11 septembrie 2012 pe Analytic Vision. Copyright © Marcus Victor Grant, toate drepturile rezervate.

Materialele publicate pe acest blog sunt supuse acestui disclaimer.

Copyright foto ©Andreea Călărașu, 2015-prezent

Te invit să-ţi împărtăşeşti gândurile în legătură cu acest conţinut!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.