Ce nu ți-au spus până acum trainerii, partea I. Valoarea a ceea ce înveți.

Bine te-am găsit!

Inspirat de această listă, am hotărât să încep astăzi o serie de articole organizate sub formă tabelară, pornind de la experiențele mele:

  • ca participant la formările/trainingurile ținute de alții;

  • drept consultant în subiectele pe care țin training;

  • ca trainer

Am organizat aceste ”manifestări de sinceritate” în 5 categorii principale, pe care le voi prezenta pe parcursul acestei serii:

  1. Valoarea a ceea ce înveți

  2. Experiența de învățare în sine

  3. Aplicabilitatea a ce înveți

  4. Organizarea timpului și imaginea care te-a convins

  5. Comunicarea cu furnizorul de educație non-formală.

Lectură plăcută și dă mai departe!

Ce nu ți-au spus până acum trainerii, supervizorii, formatorii și facilitatorii, dar foarte probabil gândesc majoritatea

Ce nu ți-am spus eu până acum

I. Legat de valoarea a ceea ce înveți

  1. Tot ce-ți spun puteai să găsești într-o carte care costă de 10 ori mai puțin decât cursul meu, dar tu nu știi asta și mă bucur. Am observat că n-ai protestat dacă am vorbit mai mult decât am lucrat. Mai erau niște exerciții prin cartea aia, dar tu oricum nu știi asta.

  1. La seminariile pe care eu le susțin, îți ofer unele instrumente pe care nu le găsești în nicio carte sau pe care le-ai găsi în multe, multe cărți luate separat. Dar ce este cel mai important este că toate sunt aplicative, iar pe multe din ele le și exersăm la seminar. Deci partea de teorie poți să o citești și pe timpul tău – de fapt chiar asta îți recomand. La seminariile mele vii ca să avem parte de lucruri practice.

  1. Puteam să lucrez în străinătate pentru de cinci ori mai mulți bani, dar mă tem că nu m-aș ridica la standardele lor. Așa că mi-e mai ușor să mă dau rotund față de tine, că la cât de puțin plătești (în raport cu cât merit eu) nu te poți aștepa și la calitate!

  1. Din 2005 am lucrat consultanță în România. Din 2015, am lucrat consultanță pentru clienți din 12 țări diferite: Belgia, Italia, Grecia, Spania, Suedia, Austria, Germania, SUA, Marea Britanie, Kazachstan, România și Republica Moldova. Acestea au venit natural, la cererea clienților, nu ca urmare a promovării mele. La momentul de față, cota mea este de 70 de euro/ședința de consultanță prin Skype.

  1. De fapt, eu n-am nevoie de tine, ci doar de banii tăi. Dacă vrei, poți să nu vii, că banii tot îi păstrez. Îți iau acești bani pentru că oricum nu sunt șanse să mai calci a doua oară pe la mine.

  2. Dacă cer prea puțini bani, trebuie să dau din coate să aduc mai mulți participanți nerecunoscători la seminariile mele. Dacă în schimb cer mulți bani, oricum pot să găsesc câțiva fraieri ca să ies cu cheltuielile pe plus.

  1. Prin comparație cu alte seminarii de pe piață, costurile celor pe care le țin eu sunt la nivelul inferior spre mediu, însă valoarea este peste medie. Fac asta pentru că trebuie ca prețul să ilustreze un echilibru între o valoare minimă care să-mi acopere cheltuielile și să mă mulțumească și o valoare ce ar putea fi prea mare pentru cei ce vor să se bucure și să aplice într-adevăr de ceea ce ofer.

  1. Trebuie să plătesc alți asistenți/colaboratori ca să facă munca pe care mie mi-e lene să o fac și oricum ei n-o fac prea bine, dar tu nu îndrăznești să-mi spui asta. În schimb, la mine nu ajung suficienți bani încât să fiu mulțumit/ă, așa că să nu te aștepți să-ți livrez cine știe ce calitate.

  1. Eu lucrez singur. Eu mă ocup de 90% din tot: susținere, materiale, marketing, vânzări, organizare, achiziții, facturare, transport. Uneori, mai am pe cineva care mă ajută marginal cu una din activități. Nu simt nevoia să spun ”noi” dacă sunt doar eu.

money-glut-432688_960_720

VA URMA

Citește mai departe!

Ce nu ți-au spus până acum trainerii, partea II. Experiența de învățare

Ce nu ți-au spus până acum trainerii, partea III. Aplicabilitatea a ceea ce înveți.

Ce nu ți-au spus până acum trainerii, partea IV. Organizarea timpului. Imagine. Comunicare.

Marcus Victor Grant

Copyright © Marcus Victor Grant 2016-prezent, toate drepturile rezervate.

Materialele publicate pe acest blog sunt supuse acestui disclaimer.

 

Te invit să-ţi împărtăşeşti gândurile în legătură cu acest conţinut!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.