Dacă gândeşti foarte bine, atunci nu te gândi prea mult

Potrivit sursei imobiliare.net, un apartament cu 2 camere poate fi cumpărat în Cluj-Napoca, cu 25.000 de euro, în Hunedoara cu 19.000 de euro. Un studio (garsoniera) poate fi cumparat cu 19.000 de euro în Iași și cu 8.000 de euro în Târgu Neamt. La naiba, o familie ar putea câstiga aceşti bani la cules de căpșuni în Spania in 4-5 luni…

I-am spus unui prieten care s-a căsătorit despre acest lucru și el a zis:

– Dar pot să ma mut cu o familia într-o garsonieră?,

Atunci i-am răspuns:

– Ce cumperi nu este pentru a locui, ci pentru a închiria altor persoane.

– Da, dar şi chiriile vor scădea…

– Pentru moment, da, dar cred că vor fi multe persoane, care, considerând faptul nu pot aplica pentru faliment, vor avea nevoie de un loc de cazare fiind aruncate din casele lor. Ai cumpăra azi pentru piața de mâine. Justificarea din spatele achiziţionării unui loc de închiriat era dată de faptul că prin închiriere, ai putea recupera investiția în aproximativ 17-18 de ani. Acum, această cifră a ajuns mai aproape de 6-7 ani. Te mai gândeşti să cumperi? Gândeşte-te încă odată.

îţi mai dau un indiciu despre ceea ce se poate cumpăra, să zicem, în Slovacia (unde în sunt cele mai mici cheltuieli pentru achiziţionarea unei proprietăți în Europa), pentru până în 20.000 de euro, O casă se poate cumpăra în Bratislava cu 19.000 de euro. Că veni vorba, mi-a luat aproximativ 10 minute de căutare pentru a găsi. Imaginează-ți ce ai putea găsi în câteva ore!

PS: Mulţumesc Heather pentru titlu.

Ce s-a întâmplat mai târziu: Acel prieten al meu a cam irosit jumătate din costul cu care şi-ar fi cumpărat o garsonieră într-un an şi apoi s-a mutat cu soţia, acasă la părinţii săi. Acesta este felul de gândire al românilor. Da, ştiu, nu are nicio logică.

Traducere a articolului „If You Think Too Well, Don’t Think Too Much!de Marcus Victor Grant, publicat iniţial pe Analytic Vision la 12 mai 2010. Traducere de AIM. Copyright © Marcus Victor Grant

 

Te invit să-ţi împărtăşeşti gândurile în legătură cu acest conţinut!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.