Povestea veveriţelor

La un moment dat, s-au cunoscut 2 veveriţe. Nu se vedeau, dar comunicau la distanţă printr-o scorbură. Cele două veveriţe, un el şi o ea, se gândeau poate să fie împreună. Pe el îl chema Vevi şi pe ea o chema Veve. Vevi îi propuse lui Veve să se vadă undeva într-o poiană, ca să discute. Veve îi spuse însă că ea nu se întâneşte cu orice veveriţă, aşa, nitam-nisam, trebuie să ştie mai multe înainte de a-l vedea la faţă. De exemplu cum arată. Desigur, putea să afle aceasta şi dacă se întâlneau, dar Veve a insistat ca Vevi să-şi caute o poză prin albumul cu amintiri şi să i-o trimită. Veve i-a atras atenţia lui Vevi, ea căuta doar o relaţie serioasă, în care era important ca el să ştie ce vrea şi să-şi dea seama de ce are nevoie o veveriţă care s-ar implica într-o relaţie. Şi, desigur, este important ca aceste lucruri să vină de la sine. Cel mai bine, să fie ghicite instantaneu. Mai ales atunci când este important, ca în orice relaţie între veveriţe, să se spună defectele şi ce nu corespunde… bineînţeles, cu ceea ce s-a ghicit corect. Care ar mai fi farmecul cunoaşterii fără ghicit? La urma urmei, întrebările prea multe erau dăunătoare pentru veveriţele de sex feminin, le apăreau pete verzi pe ceafă când li se puneau prea multe întrebări. Tocmai de asta era important ca veveriţele de sex masculin cu care intra în contact să fie buni ghicitori.

Atunci Vevi îşi aduse aminte că făcuse nişte cursuri de telepatie, care îl ajutau să citească automat gândurile oricărei veveriţe şi să ştie exact ce îşi doreşte, fără să pună nici o întrebare. În acea clipă, Vevi ştiu exact ce îşi doreşte Veve şi prin urmare, orice altă veveriţă nu ar mai fi avut vreo şansă de a-i lua locul în minte lui Veve ca veveriţoiul ideal pentru aceasta, nici chiar dacă ar fi venit un alt veveriţoi care să ghicească aşteptările. Dar, cum Vevi nu era tocmai sigur pe cursurile de telepatie, aşa că o întrebă pe Veve totuşi ce ar fi important pentru ea. Veve însă se plictisise. Ce e cu abordarea aceasta, lipsită de orice farmec? Însă de fapt, Vevi îşi dădu seama ce era important pentru Veve într-o relaţie. Ei bine, cel mai important lucru erau… alunele! Unele veveriţe preferau, când erau într-o relaţie, să fie servite cu ghinde, iar altele cu alune. Dacă Veve ar fi fost servită cu ghinde, ar fi fost profund ofensată. Un partener ideal ar fi trebuit să ştie că ea preferă alune fără să întrebe. Dar Vevi o lăsă pe Veve să plece. Vevi avea multe alune, chiar foarte multe, dar erau de mai multe sortimente. Şi dacă ar fi stat mai mult, ar fi reuşit să-şi dea seama ce sortiment de alune îi plac lui Veve. Păcat însă că era începător şi nu avea încredere în ce dobândise prin cursurile de telepatie. Trebuia să mai exerseze.

Veve plecă în pădure şi se întâlni cu Psycho. Psycho era un veveriţoi foarte arătos şi puţin cam psihopat. Din întâmplare, el avea exact alune de care îi plăceau lui Veve, aşa că Veve s-a îndrăgostit de el, fără întrebări. Bineînţeles, nu i-au mai apărut pete verzi pe ceafă. Lucrurile au venit de la sine. Într-o bună zi, Psycho scoase un ciocan şi o pocni pe Veve în cap în timp ce aceasta dormea fericită, fără nici un motiv. Veve rămase lată, în agonie. Nu înţelegea ce nu a mers. La un moment dat, îi trecu prin minte că a fost întrebată ce ar fi vrut, dar ei îi plăcea să lase lucrurile să se întâmple de la sine.

Morala prietenelor lui Veve? Dacă vrei alune, te alegi cu veveriţe psihopate. Aşa că desigur ele au trecut pe ghinde. Erau suficiente sortimente de ghinde încât veveriţele să le lase în continuare pe veveriţoi să ghicească. Doar ăsta era farmecul…

Iar Vevi s-a dus la Master Practitionerul de Telepatie.

Această poveste este dedicată tuturor celor care se regăsesc într-o formă sau alta în ea.

Retrospectiva 2015 a seriei „De la aşteptare la realitate”

Copyright © Andrei Dragomir, 2015 Guest post de autorul blogului Din Dragoste pentru D. Reprodus cu permisiunea autorului.

Publicat de Marcus Victor Grant

Te invit să-ţi împărtăşeşti gândurile în legătură cu acest conţinut!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.