Cum a fost la workshopul de concentrare

Pentru că mi-a plăcut workshopul de citire rapidă, care face parte dintr-o serie de 3 workshopuri ce au legătură între ele (citire rapida și memorare, care se leaga una de alta), am decis că, a doua zi să mă duc şi la cel ce concentrare, deşi nu era în plan. Nu de alta, dar recunosc că sunt un pic deficitara la acest capitol şi am zis că ar fi bine să îmbunătăţesc acest aspect, căci e mai mult decât util în viaţă.

Am fost aproximativ aceiaşi participanţi de la workshopul de citire rapidă însă s-au mai adăugat şi alţii, astfel că am fost mai numeroşi, ceea ce a fost bine, mai ales la partea de exerciţii practice, de lucrat pe perechi. Trainer a fost tot Mărcuş Victor Grant.

(continuă să citești după media ↓)

IMG-20150227-WA0000

Ca să fii concentrat pe ceea ce faci, este necesar să reduci la maxim distragerile de orice fel. Atât pe cele exterioare (mail, Facebook, căţelul, telefonul, vecinii şi alte asemenea), cât şi pe cele interne (propriile tale gânduri, sentimente, zburat gândul în alte părţi, etc. Ei ! aici e aici !). Pe mine, mărturisesc că mă cam perturba ambele. Sau mai bine zis, le cam laş să mă perturbe.

Am învăţat că există o anumită muzica recomandată atunci când vrei să te concentrezi. Şi aş menţiona aici doar o parte : muzica epică (pe care o ascult chiar acum în timp ce scriu acest articol, deşi nu sunt fană a genului, dar am constat că mă ajută totuşi), Hâns Zimmer, Dave Grusin şi bineanteles muzica clasică (gen Vivaldi, Chopin, Handel, Beethoven şi alţii). De muzică clasică ştiam că ajută creierul, însă de ceilalţi muzicieni nu auzisem în viaţa mea.

(continuă să citești după media ↓)

focus

Am mai învăţat şi diverse tehnici care te ajută să prioritizezi sarcinile şi to do list-ul şi să le împărţi în « feliuţe » mai mici astfel încât să te poţi concentra pe perioade mai scurte de timp.

Am fost provocaţi, pe parcursul workshopului de concentrare şi cu diverse exerciţii interactive, la care a trebuit să lucrăm în perechi şi să schimbăm partenerii. Cele mai interesante mi s-au părut cele de tipul a te uita în ochii partenerului încercând să îi transmiţi o idee şi cel făcut de agenţii KGB (nu vă spun mai mult dar e un test bun, de atenţie şi memorare). Bineanteles că nu m-am putut concentra până la capăt pentru că cineva a început să râdă şi în momentul ăla pa pa concentrare. Am început şi eu să râd, că o adolescentă şi greu mi-a fost să revin la starea de concentrare şi să mă opresc din râs. Am avut însă noroc cu partenerul de exerciţiu care m-a susţinut, cu ai săi ochi verzi şi calmi.

(continuă să citești după media ↓)

09k_concentrare

Au fost destul de intense unele exerciţii, combinate pe alocuri şi cu tehnici de NLP, astfel că spre sfârşitul workshopului nu am mai putut să le fac pe ultimele. Mi s-au părut destul de puternice, cam multe într-un interval destul de scurt de timp şi probabil că m-au cam obosit, aşa că nu am mai rezistat la un moment dat.

Şi ceea ce nu mă aşteptam la un asemenea workhop a fost să avem parte de. analiza de poezii. Da, chiar aşa !

În concluzie a fost un workshop cu de toate. În 5 ore am acumulat destule tehnici şi cunoştinţe. Numai să le şi aplic şi să mă ţin de ele. Căci aici e marea provocare după ce pleci de la orice workshop. Să faci ce te învaţă trainerul. :)

(continuă să citești după media ↓)

stay-focused

Recomand cu caldură modulul de concentrare în cadrul acestui workshop caci va poate deschide noi perspective si e cu adevarat util.

Guest post de Mădălina Iancu. Copyright (C) aprilie 2015. Reprodus cu permisiunea scrisă a autorului de aici.

Vrei să afli care sunt cele mai grave 7 greșeli pe care majoritatea oamenilor le fac în învățare? Vrei să înveți și tu cum să citești mai repede, cum să memorezi mai inteligent și cum să te concentrezi mai bine? Participă la seminarul de învățare eficientă!

Publicat de Marcus Victor Grant

Te invit să-ţi împărtăşeşti gândurile în legătură cu acest conţinut!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.