Papagalul

Suzi era o fetiţă care avea un frate mai mare pe nume Simon. Părinţii lui Suzi erau ocupaţi, aşa că i-au spus lui Simon să aibă grijă de ea. Dar Simon era destul de mic el însuşi, aşa că aceasta era o responsabilitate prea mare pentru el. Aşa că el a ascultat cu foarte mare atenţie ce spuneau părinţii lui despre felul în care Suzi ar fi trebuit să se comporte. Apoi a învăţat papagalul să spună lucrurile respective. (De exemplu: Nu răspunde celor mari, Ai grijă de ceilalţi, sau Fii cuminte).
Apoi Simon a pus papagalul pe capul lui Suzi. Acum putea să se joace sau să citească sau să facă orice altceva fără să trebuiască să îi dea atenţie lui Suzi mereu. Papagalul făcea treaba în locul lui.
Când suzi a crescut mare ea încă mai avea papagalul pe cap şi acesta îi spunea ce poate să facă şi ce nu. Acest lucru îi cam îngreuna viaţa. Papagalul avea adesea obiecţii când ea voia să îşi facă prieteni sau să se distreze. Adesea Suzi se simţea foarte nefericită când urmă instrucţiunile papagalului.
Într-o zi Suzi s-a dus la doctor şi i-a cerut ajutorul. Doctorul i-a spus că va dura mulţi ani până când se va vindeca şi i-a dat nişte pastile. Suzi s-a simţit şi mai nefericită.
Mai târziu Suzi s-a dus la un alt doctor pentru ajutor. Acesta i-a spus că tot ce trebuie să facă este să scape de papagal. Suzi avea îndoieli pentru că era foarte obişnuită să aibă papagalul acolo. De asemenea s-a mai gândit ca ghearele papagalului sunt încâlcite în părul ei şi că va fi dureros şi periculos să le smulgă de acolo.
Totuşi, doctorul a zâmbit şi i-a spus lui Suzi că are nevoie de un pic de ajutor. Apoi s-a întins şi a prins papagalul, după care l-a aruncat pe fereastră. Papagalul a ţipat de câteva ori şi apoi a zburat pentru totdeauna în zări necunoscute.

o poveste despre autonomie şi libertate, de Brian Allen

Te invit să-ţi împărtăşeşti gândurile în legătură cu acest conţinut!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.