Obiective în Bucureşti

Pe 24 mai, este Ziua Internationala a Gradinilor Zoologice si Parcurilor. Un amic de-al meu vine în Bucureşti în acest weekend şi m-a rugat să îi recomand câteva obiective pe care să le viziteze împreună cu fiul său. Aşa că m-am gândit să vă împărtăşesc şi vouă lista mea subiectivă şi făcută în grabă.

Palatul Parlamentului . Turul Palatului Parlamentului se face în 4 limbi şi costă vreo 20 lei de persoană. Nu se fac poze înautru.

Dacă mergeţi la Palatul Parlamentului, vizitaţi şi Muzeul Naţional de Artă Contemporană (cu intrarea pe Calea 13 septembrie)

Muzeul Satului

Parcul Herastrau langa Muzeul Satului. În parcurile Cismigiu si Herastrau se poate inchiria barca cu buletinul (10 lei pe ora). Se poate împrumuta şi bicicletă gratis.

Arcul de Triumf langa Herastrau

Manastirea Casin

Parcul Kiseleff

Muzeul Taranului Roman

Piata Romana

Calea Victoriei de la intersectia cu blvd Dacia pana in Splaiul Independentei are urmatoarele obiective de-a lungul ei in dreapta si in stanga: Teatrul Act, Biserica Alba, Piata Amzei, Hotelul Radisson (traversezi hotelul si este piscina), Piata Revolutiei, Muzeul National de Pictură (o colectie de artă impresionantă), Monumentul Eroilor Revolutiei, Sala Palatului, Biserica Kretulescu (una din putinele din Romania care are picturi din Apocalipsa), Parcul Cismigiu, Hotel Novotel, Orange Concept Store (a must see), Teatrul Odeon, cladirea istorica a CEC-ului, Banca Nationala a Romaniei, centrul istoric al capitalei.

Aproape de Palatul Parlamentului este si Manastirea Antim, monument istoric.

O călătorie impresionantă ar trebui să fie cea cu tramvaiul 41, de la un capăt la celălalt. Tramvaiul este numit „metroul de suprafaţă” şi strabate un sfert din Bucureşti. Capătul cel mai accesibil este la Piaţa Presei Libere, foarte aproape de două din ieşirile din Herăstrău şi de muzeul Satului.

O altă călătorie cu tramvaiul oferă o panoramă interesantă a Bucureştiului: 1. Tramvaiul are un traseu în formă de cerc: Podul Basarab (care a fost dat în folosinţă abia luna trecută complet – şi care poate fi admirat de la distanţă de pe linia lui 41 pe podul Grant) – Banu Manta – Pasajul Victoriei – Ştefan cel Mare – Obor – Dristor (una din principalele intersecţii din Bucureşti şi nod de metrou) – Mall Vitan – Timpuri Noi – Biserica şi cimitirul Eroii Revolutiei (una din cele mai mari catedrale din Bucureşti) – zona industrială – Cotroceni AFI Palace (cel mai mare Mall din România – trebuie neapărat să intraţi, e o carieră în piatră, arhtectura efectiv îmbină piatra masivă cu structurile moderne si e si patinoar) – Grozăveşti – pod Basarab.

Staţii de metrou cu arhitecturi interesante şi lucruri de văzut:

  

Magistrala M1 (Republica-Dristor 2):

 • Titan (ieşire la Parcul Titan, foarte frumos amenajat şi de vizitat),

 • Dristor (toată staţia de metrou, cu ambele terminale – e imensă; într-o vreme, aici erau organizate expoziţii de fotografie şi de pictură),

 • Piaţa Unirii (pasajul dintre cele două staţii e impresionant acoperit cu… reclame – sigur nu ai să vezi aşa ceva nicăieri în altă parte în România),

 • Izvor (staţia cea mai aproape de Palatul Parlamentului – iar în parc se închiriază biciclete cu buletinul – e coadă tot timpul si are loc de joacă pentru copii),

 • Eroilor (Obiective turistice: Opera Română, Parcul Operei şi Catedrala Sf. Elefterie, una din cele mai mari din Bucureşti, Parcul Eroilor, Monumentul Eroilor Sanitari şi un monument închinat soldaţilor. Staţia este imensă, iar de-a lungul ei sunt 2 staţii de autobuz şi troleibuz),

 • Crângaşi (contact cu tramvaiul 41 şi acces la cel mai mare lac din Bucureşti: Lacul Morii),

 • Basarab (din nou una din staţiile uriaşe, şi cu accesul foarte facil la patru coridoare de metrou),

 • Gara de Nord (după Piaţa Unirii şi Piaţa Victoriei, cea mai mare staţie de metrou din Bucureşti – 6 ieşiri),

 • Piaţa Victoriei (cea mai modernă staţie de metrou din Bucureşti – ieşire directă către Parcul Kiseleff şi către Guvern. Este atât de frumos amenajată, încât merită vizitat ca obiectiv în sine),

 • Obor: blocul cel mai mare din tot Bucurestiul, se zice ca gazduieste echivalentul a trei sate; cea mai modernă staţie de metrou din Bucureşti după Victoriei; piaţă modernă; intersecţie principală; parcul din faţa primăriei are statui, iar sediul Primăriei sect. 2 este absolut impresionant.

    

Magistrala M2 (Berceni – Pipera):

 • Berceni (metroul circulă la suprafaţă),

 • Dimitrie Leonida (modele mozaicate frumoase),

 • Piaţa Sudului (singura staţie în care ieşi direct din metrou în mall),

 • Eroii Revoluţiei (acces la Biserica şi Cimitirul Eroilor Revoluţiei),

 • Tineretului (acces la Parcul Tineretului, cel mai imens din Bucureşti – are si un parc de joaca pentru copii),

 • Piata Unirii (Patriarhia, parcul, Biblioteca Naţională, centrul istoric vechi),

 • Piata Romana (ah, celebrele coloane de la metrou si de la suprafata),

 • Piata Victoriei (cu sediul Guvernului),

 • Aviatorilor (iesiri in Piata Charles de Gaulle spre Televiziune si spre Parcul Herastrau).

    

Magistrala M3 (Anghel Saligny – Preciziei):

 • 1 decembrie 1918 (statia arata destul de modern, acces la o catedrala mare, la o piata si la o intersectie principala),

 • Politehnica (AFI Palace Cotroceni, cel mai modern mall din România, alături de Palas din Iaşi),

    

Magistrala M4 (Gara de Nord – Parc Bazilescu):

Parc Bazilescu – parcul e încântător, mai ales primăvara şi vara – este şi o biserică mare foarte frumoasă de cealaltă parte a străzii faţă de parc.

 

Copyright © Ştefan Alexandrescu.

Materialele de pe acest blog sunt supuse acestui disclaimer.

Anunțuri

Te invit să-ţi împărtăşeşti gândurile în legătură cu acest conţinut!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s