O femeie iubeşte matur atunci când…

Trecutul va fi mereu baza pentru deciziile din prezent şi într-un final toţi vom înţelege că ne ajută să trecem peste el, atâta timp cât îl privim din prezent şi îl trecem prin prisma dorinţelor din viitor. După un astfel de proces, care poate dura şi ani, începi să accepţi ceea ce simţi şi să conştientizezi că iubirea, fie ea împărtăşită sau nu, nu îţi face rău. Ea există, ea te transformă şi te eliberează, te provoacă şi te face mai bun.

Am să dedic acest articol femeilor care iubesc matur un bărbat indiferent dacă el le iubeşte sau nu.
Sunt acele femei care şi-au exprimat iubirea în momentul în care s-au simţit sigure pe ele, acelei persoane pentru care o simt, fără să aştepte reacţii în oglindă. Uneori pot fi greu de înţeles de către bărbaţi, datorită sincerităţii şi momentului în care au ales să îşi destăinuie sentimentele, sau reacţiei neaşteptat de liniştite în cazul în care sentimentul nu a fost reciproc.

Femeia care iubeste matur lasă barbatului libertatea de a alege şi de a se bucura de viaţa alături de cine doreşte el. De ce? Simplu! Când iubeşti vrei ca acea persoană să fie fericită şi fericirea persoanei respective este mai presus de orice. Astfel, femeia care iubeste matur, lasă bărbatul să îşi trăiască viaţa fără să-l sufoce şi să-l facă să se simtă dator în a îi împărtăşi sentimentele. Aceasta se bucură pentru el chiar şi în momentul în care el alege să îşi construiască o viaţă liniştită alături de altcineva. Femeia care iubeşte matur nu cere iubire, nu cere motive, declaraţii, nu controlează, nu ascunde nimic. Ea e acolo, transparentă şi discretă şi nu are nevoie de răspunsul la întrebarea “De ce nu m-a ales pe mine?”.

Îi e dor, îi e foarte dor, îşi doreşte să vorbească cu el, să îi împărtăşească gânduri, să discute pasiuni comune, dar ştie că dorul ei îl va afecta pe el şi pe ea. Alege să lupte pentru fericirea ei şi să trăiască cu acel dor până când o va elibera.
Fiecare trebuie să lupte pentru fericirea lui fără să distrugă fericirea celor din jur şi fiecare ar trebui să înveţe să iubească matur, pentru că iubirea matură este cea reală, cea care depăşeşte nivelul de obsesie, de moft, de pasiune dusă la extrem.

Încăpăţânarea de a păstra lângă tine un bărbat care nu te iubeşte nu duce decât la distrugerea ta ca femeie, ca suflet, ca om cu valori şi principii morale.

Guest post de Bianca Roxana Ionel. Intră pe blogul ei, Acorduri din suflet pentru a citi mai multe asemenea “bijuterii”. Copyright (C) Bianca Roxana Ionel, august 2014. Publicat iniţial aici.

Reclame

2 gânduri despre „O femeie iubeşte matur atunci când…

  1. […] Un prieten drag a spus cândva “Spune NU compromisului! Alege perfectiunea!“. Ce este perfecţiunea? Tot el spune că “perfectiunea apare atunci când nu mai ai nimic de adăugat sau de îndepărtat“. Eu spun că perfecţiunea e unică pentru fiecare dintre noi şi perfecţiunea înseamnă să laşi pe cineva să intre în sufletul tău, să te vadă aşa cum eşti, cu visele tale împlinite şi neîmplinite, cu speranţele tale şi cu gândurile tale cele mai ascunse. Dacă omul repectiv te poate accepta aşa cum eşti tu, şi vrea să te ţină de mână indiferent dacă urci sau cazi, atunci eşti perfectă pentru el. Dar el pentru tine, cum este? Îl accepţi aşa cum este sau speri că se va schimba, că îl vei bate zi de zi la cap şi va face ce vrei tu şi cum vrei tu. Ştii şi poţi să iubeşti matur? […]

    Apreciază

Te invit să-ţi împărtăşeşti gândurile în legătură cu acest conţinut!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.