Cum să te menţii mereu tânăr(ă)

Multe femei și mulți bărbați își doresc să pară mai tineri decât sunt în realitate. Înfățișarea este foarte importantă pentru femei și nu numai, iar de cele mai multe ori apelează la fel de fel de metode, nu tocmai convenționale, ca să pară cât mai tineri. Îți poți da seama despre o persoană cât de multă grijă a avut de ea, din felul în care arată.

Este foarte important că, în momentul în care depășim perioada de primă tinerețe, să știm în permanență care este starea noastră de sănătate.

Pe măsura ce înaintam în vârsta, apar și mai multe probleme de sănătate cărora trebuie să le facem față. Este mai bine și mai ușor să prevenim decât să tratăm, de aceea avem nevoie să fim informați despre un stil de viață sănătos.

Dacă vrei să afli informații despre cum să ai un stil de viață mai bun și să te păstrezi mereu tânăr(ă), atunci aceste sfaturi sunt tocmai pentru tine.

1. Trebuie să dormi suficient, pentru că somnul este momentul în care corpul își recapătă forțele. Mai mult, o noapte de nesomn se citește pe față oricui și oricât de mult machiaj ar aplica pentru a ascunde asta, tot nu va reuși. Nopțile nedormite își vor pune amprenta pe chipul și sănătatea ta la un moment dat. Pentru a fi în formă maximă, se recomandă un somn zilnic de minim șapte ore.

2. Indiferent dacă tu crezi sau nu asta, postura ta are un rol important atunci când vine vorba de a părea mai tânăr. Un om cocoșat și gârbovit, va părea mai în vârstă decât este. Pe când, un om cu o postură corectă va părea mai sănătos și mai încrezător în el, așa cum se întâmplă în cazul tinerilor.

3. Fii mereu zâmbitor. Oamenii încruntați și supărați par mai în vârstă decât cei care sunt mereu veseli și zâmbitori. Oamenii care sunt în permanență triști și supărați, îmbătrânesc mai repede, pentru că stresul lasă urme pe chipul și mentalul oricui. Deși nu ai cum să elimini stresul din viața ta, poți începe să privești lucrurile cu mai multă detașare. Zâmbește mai mult, mai ales că râsul este cel care îți luminează fața și te va face să arăți minunat.

4. Ai grijă de alimentația ta. Mănâncă din ce în ce mai sănătos, mâncăruri cât mai naturale și dietetice. Este cunoscut de toată lumea ca oamenii slabi par mai tineri decât cei mai plinuți. Renunță la alcool și tutun, pentru că acestea dăunează grav sănătății.

5. Fă sport. Sportul reprezintă un miracol asupra corpului uman, atât din punct de vedere estetic cât și din punct de vedere al sănătății. Cel mai bun medicatment pe care îl recomand pentru a părea mereu mai tânăr, este sportul. Nu vorbim aici despre sportul de performanță, ci despre simplă mișcare.

În ultimul timp, se promovează destul de des la TV spoturi publicitare în care ne este recomandat să facem mișcare cel puțin jumătate de oră pe zi. Mișcarea de treizeci de minute poate să reprezinte o plimbare pe jos sau cu bicicleta, fie un jogging prin parc sau câteva exerciții în fața televizorului, cum ar fi pilates. Cel mai important este ca acest obicei să devină mod de viață.

Ai grijă de tine, pentru că nu o va face altcineva în locul tău!

Guest post de Ciprian Miron. Copyright (C) 2013. Reprodus cu permisiunea scrisă a autorului.

Publicat de Marcus Victor Grant

Te invit să-ţi împărtăşeşti gândurile în legătură cu acest conţinut!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.