Mărturii de la clienți în învățare eficientă

Sâmbătă 10 ianuarie 2015 ţin un nou workshop de învățare eficientă la Bucureşti. Iată câteva din mărturiile unor participanţi la acest modul.

Vreți să acumulați informații noi și să vă perfecționați în diferite domenii prin lectură? Vreți să obțineți noi perspective asupra domeniilor deja cunoscute? Vreți să faceți aceste lucruri și să vă mai și rămână timp să întreprindeți 100 de alte activități în aceeași zi?

Dacă răspunsul la cele de mai sus este afirmativ, dar se pare că în cele 24 de ore ale unei zile nu vă găsiți timp pentru tot ce vă propuneți, o idee grozavă este să învățați să citiți rapid. Pare incredibil dar astfel puteți ajunge să citiți sute de pagini în numai câteva minute. Încercați și sigur nu veți regreta!”

Monica,

traducător, București

 

  

Vocea lui Marcus, caldă, calmă, constantă și blândă, ideile și conceptele prezentate structurat și bine organizat, dar și exercițiile practice m-au făcut să conștientizez importanța practicării cu conștiinciozitate și într-un mod constatn a exercițiilor de gimnastică oculară.

Felicitări, Marcus, pentru cât de mult ai reușit să acumulezi ca bagaj de cunoștințe într-un timp atât de scurt. Mi-a plăcut mult coerența ta, fluiditatea legării conceptelor și transmiterea cunoștințelor prin exerciții practice și exemple personale.”

Elena

 

  

Am fost plăcut impresionată încă de la început de atmosfera caldă, primitoare și prietenoasă și de prezența unor tineri de vârstă apropiată cu a mea (inclusiv organizatorul workshop-ului). Am trăit un sentiment de echipă datorită faptului că i-am simțit pe toți din jur interesați să-și îmbunătățească performanțele și să deprindă tehnici de autoperfecționare.

Stilul în care a fost prezentat cursul a fost unul foarte limpede, accesibil, concis, vivace. Mi-ar plăcea ca eu însămi să pot învăța pe viitor cu aceeași concentrare și elan pe care le-am simțit la curs și să le pot prezenta și altora informații utile cu aceeași pasiune și tenacitate.”

Luana Dumitru

medic pediatru, București

 

  

Te ajută să te pregătești mai bine pentru examene, să citești și să te documentazi mai ușor, având acces la informație într-un timp cât mai scurt.”

Cristian Chițu

doctorand, București

 

  

Am cochetat întotdeauna cu orice mă poate dezvolta ca om, spirit…Tocmai acesta a și fost motivul pentru care am decis să particip la acest workshop. Bine structurat, punctual, dar mai ales practic – datorită multiplelor exerciții aplicate. Marcus este un bun profesor, care știe să transmită foarte bine informația, învățând astfel, numeroase tehnici care nu se aplică doar pentru citirea rapidă, ci și pentru viața de zi cu zi, îmbunătățind atenția, concentrarea și viziunea de ansamblu. Recomand oricui dorește să crească, să se dezvolte.”

Irina Avram

studentă, București

 

  

In mod normal, omul poate citi cu o viteza de aproximativ 150 – 200 de cuvinte/minut. Prin citire rapida, se poate ajunge la 10.000 de cuvinte/minut, care inseamna citire fotografica si chiar la 35.000 de cuvinte/minut, care inseamna memorie fotografica (se considera ca acesta este maximul ce poate fi atins de om).

Ei, cum va sună? Adica sa ajungi sa citesti o carte intr-o oră? (in functie de complexitatea subiectului tratat). Mie mi se pare o economie enorma de timp si cred ca merita sa investesc timp in a invata chestia asta, care ma poate ajuta in toate aspectele vietii, nu numai in sfera profesionala. Insa la o asemenea performanta nu se ajunge de azi pe maine.

Disciplina este cheia. Tin sa va dezamagesc daca credeati ca pocniti din degete si se intampla minunea. Aveti de muncit! E vorba de un set de exercitii oculare care trebuie facute zilnic, de preferat dupa trezire, dar se pot face in oricare alt moment al zilei daca nu se poate dimineata. Important e sa le faci si sa te tii de chestia asta, cam toata viata. Muschii oculari trebuie antrenati cu regularitate ca orice alt muschi din corp.

Citirea rapida este o chestiune cat se poate de pragmatica si masurabila. A mea era 180 de cuvinte pe minut. […] Iar rezultatul cat se poate de palpabil a fost ca la sfarsitul workshopului citeam cu 247 de cuvinte pe minut, nefacand altceva decat sa urmez indicatiile trainerului.

Dupa workshop […] de vreo luna fac exercițiile aproape in fiecare zi. Si rezultatul este ca simt din ce in ce mai des sa imi scot ochelarii de la ochi si sa imi odihnesc ochii cat de mult pot, fara sa mai stau cu orele cu nasul in calculator. Oricum datorita exercitiilor de masaj pentru tonifiere invatate, acum, ori de care ori imi obosesc ochii, stiu cum sa ii revigorez.

Mădălina Maria Iancu

 

  

Recomand workshopul pentru lărgirea orizontului, pentru eficientizarea acumulării de informații. Până la urmă, pentru ridicarea calității vieții. Un om informat este un om mai adaptabil.”

Mihaela Badea

consultant, București

 

  

Curs excelent, foarte bine structurat, dinamic, cu foarte multe exerciții practice (utile pentru fixarea cunoștințelor predate); volum important de noțiuni parcurse într-un timp scurt.

Am avut în sală un copil de clasa a IV-a care a fost atent, a participat la discuții și l-a exerciții și, culmea!, nu s-a plictisit în cele aproximativ 5-6 ore de seminar. Îmi pare rău că nu am aflat mai devreme aceste infromații! (și nu am decât 28 de ani) M-am chinuit fără rost în școală-liceu-facultate de medicină.

L-aș preda obligatoriu la școală, cât mai repede.

Abordare holistică – exerciții pentru musculatura globilor oculari, tehnici citire rapidă, unelte ajutătoare, muzică, atmosferă, tehnici de concentrare….incredibil pentru doar câteva ore!

Felicitări! Mai ales că prețul este foarte decent. Eu o să-l recomand!!!”

Dan-Ilie Dâmboiu, medic rezident oncologie

 

  

Workshop-ul de citire rapidă a fost primul de acest gen la care am participat. A fost interesant. Printre noțiunile esențiale am găsit și atâtea exerciții care să mă ajute cu strabismul. Sunt curioasă de celălalt workshop despre memorare.”

Alexandra Elena Călin,

studentă, București

 

  

În privinta citirii rapide, pot spune ca Marcus este performer la nivel national, cred ca citeste cel mai rapid, dar, e drept, mai oscileaza, înca destul de puternic, având deodata o crestere de 61 de ori a vitezei.”

Conf. ing. Radu Budei,
Inventator, profesor de creativitate, citire rapida si tehnici de memorare,
Facultatea de Mecanica,
Universitatea Tehnica „Gheorghe Asachi” Iasi

 

  

Mie mi se pare că e util să poți citi rapid și să memorezi ce citești, mai ales pentru școală, și chiar pentru distracția de a citi o carte. Dar ca să înveți aceasta ai nevoie și de un profesor capabil și priceput. Eu recomand cursurile de aici.”

Elev

 

  

De-a lungul anilor de studiu am citit și participat la destul de multe evenimente legate de învățare rapidă, memorare, concentrare, dar după acest nou workshop de citire rapidă tind să cred că va fi cel care mă va ajuta cu adevărat să-mi îmbunătățesc calitatea învățării pentru că îmi oferă niște exerciții și soluții concrete pentru a o face. Recomand mai des studenților și persoanelor care au o cantitate foarte mare de citit/memorat. Mi-ar fi ușurat cu siguranță viața de student dacă aș fi știut de această tehnică.”

Delia Mihaela Radovan,

practicant domeniu legal

 

  

Consider că acest workshop este util deoarece prezintă un instrument extrem de folositor care ar trebui conștientizat de toată lumea, deoarece randamentul și efectele pozitive secundare sunt extraordinare.”

Cătălin-Daniel Novițchi

student, București

 

  

Acest workshop este util pentru a reuși să acumulăm informațiile necesare pentru rezolvarea diferitelor probleme cu care ne confruntăm în viața personală sau la serviciu și, nu în ultimul rând, pentru a contribui mai eficient la formarea și dezvoltarea copiilor noștri.”

M.M.

Inginer militar, București

 

  

Această consultanță mi-a dat impresia de simplitate, care cred că este o caracteristică pentru toate lucrurile valoroase. Din ce-am mai citit înainte, cred că am intuit odată cu derularea acestui ”program” obiectivele pe care le urmărește. Mi-a plăcut faptul că s-a pus accent pe propria persoană (obiectul consultanței) și pe lucrurile practice, despre care cred că au șanse de succes.”

Ioan Alexandru Porumb

student, Iași

 

  

Cred că workshop-ul ăsta mi-a folosit mult. Mi-a dat un imbold să descopăr, să citesc, să caut noi metode de a învăța. Ar fi frumos dacă elevii din școlile din ziua de azi ar afla câte ceva. Probabil că ar învăța cu drag și spor. Mă bucur că am putut participa și aș reveni.”

Ramona Ștefania Copoiu, medic rezident pediatru

 

  

Recomand cursul de citire rapidă pentru informațiile vaste pe care Ștefan a știut să le ”dăruiască” fiecăruia dintre noi. Exercițiile prezentate sunt folositoare nu numai pentru a te ”antrena” să citești rapid, ci sunt și tehnici ajutătoare și adicanete acestui proces de învățare.”

Loredana, medic

 

  

Consider că fiecăruia dintre noi îi este necesar acest curs, indiferent de vârstă, ocupație, pentru că informația este cunoaștere și este util să o luăm mai rapid și eficient.”

ing. Gabriel Matei,

Craiova

 

  

Cred că acest workshop este util pentru că timpul în viață este cea mai de preț resursă. Nu ne putem permite să învățăm din greu, pentru că durează prea mult, viața e prea scurtă. Am fost creați ca să creăm. Recomand, întrucât acest seminar nu se limitează doar la învățare, ci oferă și perspectiva de a te dezvolta multidisciplinar.”

Mihai Grigoraș

student, Tulcea

”Am ales serviciile de consultanță ale lui Marcus Victor Grant în învățarea eficientă a unei limbi străine pentru a mă depăși pe mine. De multe ori, când citeam o carte, aveam senzația că creierul meu nu reușea să implementeze sau să stocheze ceea ce citeam. Simțeam că nu reușeam să învăț o limbă străină, în ciuda eforturilor mele.

Când intram în contact cu câte o persoană nouă, mă emoționam și uitam toate ideile pe care voiam să i le spun sau vorbeam aiurea. După ce învățam acele câteva cuvinte de conversaţie, dacă eram pusă în fapt să răspund, uitam ceea ce deja ştiam. Mă emoţionam, iar după ce persoana respectivă pleca, îmi veneau în minte toate cuvintele pe care trebuia să le spun.

Înainte de a beneficia de aceste servicii, am trecut și prin coaching, terapie și diferite cursuri, dar amânam și nu aveam suficientă motivație și încredere în mine. Mă agățam de sarcini diferite pentru a nu mai învăța, iar când deschideam cartea, parcă eram în ceață. O închideam la loc și îmi spuneam că mâine mă voi concentra. Simțeam că nu am pasiune de a face ceva, deşi îmi doream să creez şi eu ceva. Îmi doream să încerc ceva, să mă atragă, să fiu nerăbdătoare a doua zi să continui cu acea pasiune! Îmi doream să îmi redescopăr motivația și disciplina.

După câteva ședințe, mi-am dat seama că împreună cu Marcus, facem o echipă genială! În doar două ședințe de lucru după cea gratuită inițială, a reușit ceea ce în doi ani nu putusem: a reușit să schimbe programe din trecut, mult din ce era implementat în subconștientul meu cât nu am reușit eu prin tapping, afirmații, meditație, coaching, terapie, cursuri. După primele două ședințe, pot spune că am bifat începutul cu succes, în cele din urmă! Am dat la o parte vocile altora din urechile mele și am început să citesc. Am ajuns să învăț cu drag și dorință limba finlandeză! Îmi vin în minte fără efort psihic cuvinte ori propoziții pe care le-am citit cu puțin timp în urmă.

Din acel moment, pot spune că da, pot, simt și văd rezultatele dorinței mele de a învăța! Mă mențin cu implicare să învăț în fiecare zi. Sunt mulțumită cu progresele mele și îmi dau voie lejer să învăț câte cuvinte pot, pe care apoi observ că mi le amintesc. Pentru aceea, eu Îi mulțumesc lui Dumnezeu că m-a îndrumat către Marcus Victor Grant. Prezintă foarte multă competență în ceea ce face și ce a învățat în timp. Îmi mulțumesc și mie pentru că sunt conectată cu el și nu am renunțat când eram tentată să o fac. Acum, sunt conștiincioasă și responsabilă cu temele.

Astfel, pe baza experienței pe care am avut-o, recomand cu încredere serviciile de consultanță în învățarea eficientă oferite de Marcus Victor Grant, care funcționează excelent pe limbi străine!”

Mirela Prunilă,

Finlanda

 

  

 Află mai multe despre citirea rapidă şi performanțele la care poţi şi tu ajunge!

Dacă ţi-a plăcut acest articol, atunci te invit să vizitezi şi:

secţiunea „Citire rapidă” a blogului meu

 

 

Îţi mulţumesc!

Happy efficient learning!

Testimoniale culese de Marcus Victor Grant

consultant și trainer în învățare eficientă (citire rapidă, memorare, concentrare, productivitate, modelare NLP)

Materialele publicate pe acest blog sunt supuse acestui disclaimer.

Te invit să-ţi împărtăşeşti gândurile în legătură cu acest conţinut!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.