Trei secrete pentru o vedere nocturnă mai bună

Astăzi vreau să subliniez niște informații importante care ar putea să te ajute să obții o vedere nocturnă mult mai bună.

Pe măsură ce înaintăm în vârstă, riscul aparițiilor problemelor de vedere crește dramatic datorită radicalilor liberi. Factorii care contribuie la aceasta sunt: fumatul, ultravioletele și alimentația proastă.

Te întrebi poate chiar acum ce sunt radicalii liberi…

Oxidarea este o reacție chimică în celule ce produce radicali liberi. Radicalii sunt molecule cărora le lipsesc un electron. Odată ce oxidarea cauzează radicali noi, problema se poate împrăștia cu fiecare moleculă ce intra în contact cu radicalii liberi, încercând să se stabilizeze. Acest lucru produce o reacție în lanț care deteriorează structura celulelor.

Asigurându-ne că dieta noastră conține suficienți antioxidanți, este un mod de a lupta împotriva radicalilor liberi din corpurile noastre.

Radicalii liberi se interferează cu proteinele din ochi care îi face să se strângă.

De asemenea, mai distruge enzimele care sunt responsabile de înlăturarea proteinelor deteriorate din ochi. Din asta rezultă cataractele.

Niște nutrienți de care vreau să-ți vorbesc acum sunt: afinele, gluconatul de cupru și Ginkgo Biloba.

 

  

(continuă să citești după media ↓)

afine

Afinele

Sunt cunoscute pentru îmbunătățirea vederii nocturne. Piloții de luptă britanici mâncau gem de afine în timpul celui de-al doilea război mondial pentru a-și îmbunătăți vederea nocturnă. Afinele cresc viteza de regenerare a rodopsinei, pigmentul mov din ochi. Plus că mai ajută la prevenirea degenerării maculare, una din cauzele care duce la pierderea vederii.

 

  

(continuă să citești după media ↓)

gluconat de zinc

Gluconatul de zinc

Acesta este un antioxidant foarte important. Ajută la menținerea sănătoasă a circulației sângelui. Și ajută la producerea globulelor roșii din sânge, care produce hemoglobina. Din moment ce sângele tău transportă oxigen și nutrienți importanți, atunci acest antioxidant este crucial. Odată cu proasta circulație a sângelui, scade cantitatea de oxigen livrat în diferite părți ale corpului, inclusiv în ochi! Așa că, în timp, vederea se poate slăbi mult.

 

  

(continuă să citești după media ↓)

gincko bilobaGinkgo Biloba

Aceasta este una dintre cele mai bătrâne plante de pe Pământ. Studiile au arătat că această plantă îmbunătățește circulația sângelui către retină și poate încetini deteriorarea retinei, care poate duce la degenerescență maculară. Ginko deschide vasele de sânge de la ochi, cap și creier. Din moment ce glaucomul este cauzat de prea multă presiune intraoculară, sau datorită proastei circulații sângelui la nivelul ochilor se poate dovedi ca fiind deosebit de eficientă.

 

  

P.S: Fă-i o bucurie unui prieten care poartă ochelari sau lentile și trimite-i acest articol!

Dacă ţi-a plăcut acest articol, atunci îţi recomand să citeşti mai multe pe site-ul autorului, aici.

Guest post scris de Daniel Dinu. Copyright (C) Daniel Dinu, 2014.

Publicat de Marcus Victor Grant

Te invit să-ţi împărtăşeşti gândurile în legătură cu acest conţinut!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.