Spune stop fumat ca sa nu iti dai foc la casa mult visata!

Ai spune stop fumat daca iti voi demonstra cum, fumator fiind, iti dai foc la casa, putin cate putin, zi de zi?  In Romania zilelor noastre, banii se fac foarte greu, mai ales pentru cei care nu au primit o afacere de la mama si tata si muncesc zi de zi pentru un salariu. Salariul abia iti ajunge cat sa te intretii, deci nu se pune vorba sa economisesti ceva, ca la un moment dat sa dai un avans pentru casa mult visata.

Ce legatura au toate astea intre ele si de ce te indemn sa spui stop fumat?

stop fumat

Nu-ti voi povesti acum despre efectele fumatului pe care le stim cu totii, ci de cum poti sa-ti cumperi un apartament, daca spui stop fumat de astazi.

Cautand pe internet, am descoperit ca poti sa-ti cumperi un apartament cu doua camere, cu o suprafata  pana in 40 mp patrati, la un pret de aproximativ 35.000 euro. Daca vei merge la banca sa soliciti un imprumut, vei constata ca vei plati o rata lunara de 900 lei, pentru suma de 35.000 euro in termen de 360 luni. Este o suma destul de mare, deloc de neglijat, la care se mai adauga si costurile cu intretinerea unui case.

Cat cheltuie cu tigarile o familie formata din doi fumatori, sot si sotie? Vom lua ca reper familie in care se fumeaza doua pachete de tigari/ zi pentru ambii fumatori. Pretul unui pachet de tigari se situeaza undeva in jurul sumei de 15 lei, asta inseamna o cheltuiala zilnica de 30 lei. Intr-o luna de zile, ambii fumatori cheltuiesc undeva la 900 lei. Deci, cei care nu spun stop fumat ard lunar cate 900 lei pe tigari, cam tot atat cat ar plati lunar la banca rata la un apartament cu 2 camere.

Si pentru toti carcotasii, care zic ca nu se vor imbogati sau banii oricum s-ar cheltui, daca ar spune stop fumat si ar renunta la tigari, le spun macar sa incerce. Cand vor pasi in casa lor, iar eforturile financiare ar fi aceleasi ca si pana acum, se vor simti foarte mandri.

Pentru cei care nu au nevoie de o casa, le-as spune sa priveasca actiunea de stop fumat, in felul urmator: v-a crescut salariul cu 200 euro lunar, iar intr-un an s-ar strange cat sa faci o excursie intr-o destinatie exotica, gen Republica Dominicana, Maldive sau Thailanda sau poti sa-ti schimbi cu totul garderoba.

Succes si spuneti stop fumat!

Guest post de Ciprian Miron. Copyright (C) 2013. Reprodus cu permisiunea scrisă a autorului de aici.

Un gând despre „Spune stop fumat ca sa nu iti dai foc la casa mult visata!

Te invit să-ţi împărtăşeşti gândurile în legătură cu acest conţinut!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.