Care sunt cele mai întâlnite întrebări la examen? (DRPCIV)

Cele 26 de întrebări DRPCIV pe care le veţi avea de parcurs la examen, vor fi generate RANDOM din 1400 de întrebări. Majoritatea întrebărilor generate sunt doar cu text, fără imagini. Trei întrebări din cele 26, vor fi cu două sau trei răspunsuri corecte. De obicei, pe la jumătatea examenului vor apărea întrebările care au mai multe răspunsuri corecte.

Mai jos vă voi prezenta câteva întrebări DRPCIV (din măsuri de prim ajutor, contravenţii, circulaţia pe drumurile publice şi conduita preventivă) care sunt întâlnite, în mod normal, aproape de fiecare dată la examen. Nu trebuie să vă faceţi probleme din acest punct de vedere pentru că sunt întrebări care au răspunsuri uşoare, fără „capcane”.

Pe acest site aveţi la dispoziţie TOATE ÎNTREBĂRILE DRPCIV (cele 1400) şi răspunsul/răspunsurile corect/e de la fiecare întrebare, marcat cu culoarea roşie. Întrebările se regăsesc la secţiunea „Întrebări DRPCIV” din meniul site-ului. Dacă doriţi să măriţi imaginile de la întrebările cu imagie, pur şi simplu faceţi click pe imagine.

Dacă vă pregătiţi de acasă pentru examen, rezolvând chestionarele DRPCIV oficiale, puteţi folosi bara de căutare de pe site, pentru a afla răspunsurile pe care nu le ştiţi. Pur şi simplu, introduceţi integral întrebarea, iar răspunsul corect va fi afişat.

Cele mai întâlnite întrebări DRPCIV. (la examen)

 

  

Semnele unei fracturi sunt:

A. durere în zona afectată;

B. durere şi poziţie nefirească;

C. temperatură mărită şi transpiraţie abundentă.

Răspunsul corect este B.

Explicaţie: după cum bine ştim, oasele sunt afectate şi deplasate în cazul unei fracturi. Temperatura mărită şi transpiraţia abundentă nu au nici o legătură cu semnele unei fracturi. Chiar dacă această întrebare este plauzibilă şi pentru punctul C, trebuie să răspunzi la obiect.

 

  

Ce trebuie să aveţi în vedere înaintea transportării unei victime la spital?

A. ca funcţia respiratorie şi funcţia circulatorie să fie asigurate;

B. ca punctul sanitar către care vă îndreptaţi să nu fie la o distanţă mai mare de 50 km;

C. ca autovehiculul cu care va fi transportată victima să asigure confortul necesar.

Răspunsul corect este A.

Explicaţie: conform măsurilor de prim ajutor, prima şi prima dată trebuie să asigurăm funcţia respiratorie şi funcţia circulatorie. Abia pe urmă se poate realiza transportarea victimei, dar numai în cazul în care condiţia victimei permite acest lucru. Nu trebuie să aveţi în vedere distanţa punctului sanitar.

 

  

Punctele de penalizare se aplică pentru:

A. nerespectarea semnificaţiei indicatorului „Copii“;

B. nerespectarea semnificaţiei indicatorului „Drum cu denivelări“;

C. nerespectarea semnificaţiei indicatorului „Oprire“, instalat la trecerea la nivel cu o cale ferată.

Răspunsul corect este C.

Explicaţie: este obligatoriu să ne oprim la căile ferate care au indicatorul „Oprire” instalat chiar în faţa lor. Anual se întâmplă accidente din cauza nerespectării indicatorului. Indicatorul „Copii” şi „Drum cu denivelări” nu se încadrează la obligaţiile stricte din trafic. La aceste două indicatoare trebuie să circulăm cu atenţie şi să oprim dacă este cazul.

 

  

Cum veţi proceda corect dacă, la apropierea de o trecere la nivel cu calea ferată curentă fără bariere, luminile roşii şi semnalele sonore sunt în funcţiune?

A. reduceţi viteza şi opriţi, dacă trenul se apropie;

B. grăbiţi trecerea, dacă observaţi că trenul nu se apropie;

C. reduceţi viteza şi opriţi, în locul în care există vizibilitate maximă asupra căii ferate, fără a trece de indicatoarele sau marcajul de oprire.

Răspunsul corect este C.

Explicaţie: luminile roşii si semnalele sonore sugerează că OPRIREA este OBLIGATORIE. Din nefericire, foarte mulţi conducători auto trec calea ferată, chiar dacă semnalele sonore şi luminile roşii sunt în funcţiune. Pentru acest fapt, se suspendă permisul de conducere timp de 6 luni.

 

  

Pentru a conduce ecologic un autovehicul, se recomandă:

A. utilizarea climatizării numai în cazul traseelor scurte;

B. utilizarea climatizării numai pe timp de noapte;

C. utilizarea climatizării numai în situaţiile absolut necesare.

Răspunsul corect este C.

Explicaţie: utilizarea climatizării trebuie folosită numai în situaţiile necesare deoarece accentuează consumul de combustibil. La 1000 de kilometri parcurşi, 1 litru de benzină/motorină, va fi consumat datorită climatizării.

 

  

Dacă poliţistul se află în intersecţie cu faţa către conducătorul autovehiculului şi îi adresează acestuia un alt semnal decât poziţia sa, care înseamnă „Oprire“, conducătorul trebuie:

A. să respecte semnalul poliţistului;

B. să continue mersul, deoarece semnele poliţistului sunt contradictorii;

C. să oprească şi să aştepte semnalul pentru continuarea deplasării.

Răspunsul corect este A.

Explicaţie: în orice situaţie ivită în trafic, conducătorul auto este obligat şi trebuie să respecte semnalul agentului rutier, indiferent de semnalele prezentate. Ca exemplu, dacă poliţistul rutier îţi face semn să treci pe culoarea roşie a semaforului, este obligatoriu să îi respecţi indicaţia.

 

  

În care dintre următoarele situaţii sunteţi obligat să circulaţi cu o viteză care să nu depăşească 30 km/h în localităţi?

A. la trecerile la nivel cu linia de tramvai;

B. la trecerile la nivel cu calea ferată industrială;

C. când partea carosabilă este acoperită cu mâzgă.

Răspunsul corect este C.

Explicaţie: o mare parte dintre accidente se datorează mâzgăi. Când partea carosabilă este acoperită cu mâzgă, autovehicului poate derapa uşor dacă depăşeşte viteza de 30 de kilometri pe oră. În şanţurile pneurilor se acumulează această „mâzgă” care ulterior permite alunecarea autovehiculului.

Articol de Ovidiu Dobrotă. Copyright (C) Ovodiu Dobrotă, august 2014

Publicat de Marcus Victor Grant

Un gând despre „Care sunt cele mai întâlnite întrebări la examen? (DRPCIV)

Te invit să-ţi împărtăşeşti gândurile în legătură cu acest conţinut!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.