Trei trucuri importante pentru îmbunătățirea site-ului tău!

 

  1. Validare Markup HTML by W3.org

Ce este validatorul Markup HTML?

Cele mai multe pagini www (World Wide Web) sunt scrise în limbaje de programare (cum ar fi HTML) care permit autorilor Web să strucutreze text-ul, să adauge conținut multi-media și să specifice ca aspect sau stil cu ce ar trebui să aleagă din diversele opțiuni HTML.

Validatorul Markup HTML este un verificator complex, creat cu ajutorul limbajelor de progamare care examinează un site web în proporție cu limbajul HTML, iar ulterior afișează greșelile de care site-ul examinat dispune. (greșelile făcute în limbajului de programare HTML)

Este foarte ușor de utilizat, iar examinarea se face în scurt timp. În cazul în care ai un site disponibil, il poți verifica gratuit accesând acest site: http://validator.w3.org/. Trebuie să introduci link-ul site-ului în bara de verificare. Ia ca exemplu imaginea de mai jos.

validator-html

Dupa examinare, vor fi afișate toate eorile existente în site-ul tău. De asemenea, vor fi afișate și răspunsurile cu privire la remedierea lor. Este bine să previi aceste erori deoarece motoarele de căutare le percep, iar site-ul tău poate fi ușor afectat când vine vorba de căutare.

Întotdeauna motarele de căutare (Google, Bing și Yahoo Search) vor acorda prioritate site-urilor care au cele mai puține greșeli în codurile HTML.

 

  1. Erori Link-uri

De obicei, erorile de link-uri apar atunci când o pagină dintr-un site nu poate fi găsită. Fie ai sters pagina, link-ul încă apare în motoarele de căutare, iar când un utilizator încearcă să intre pe site-ul tău accesând acel link, apare eroarea 404.

google404

Este indicat să implementezi site-ul în Google Web Master Tools pentru a avea o mai bună monitorizare asupra sa. Google Web Master Tools raportează fiecare eroare de link sau alte chestiuni care afectează site-ul dvs..

Cea mai bună opțiune pentru a verifica toate link-urile existente în site-ul tău este SITEMAP-ul (harta site-ului). De asemenea, SITEMAP-ul pote fi implementat în panoul de control Google WebMaster Tools. Acest Sitemap ajută la o mai bună indexare în motoarele de căutare și repară efectiv link-ul care are probleme.

 

  1. Defecte de design

Defectele în design nu se referă neaparat la imaginile care nu sunt poziționate corect pe site-ul tău. Se referă și la structurarea elementelor HTML care aparțin de CSS (Cascading Style Sheets). De multe ori, programatorii fac greșeli când vine vorba de aranjarea elementelor în pagină.

Unele nu se potrivesc în totalitate, dar browserele moderne le adaptează în aşa fel încâtacestea să arate bine. Și… chiar dacă browserele moderne fac totul, aceste greșeli se pot vedea atunci când site-ul este accesat de pe un Smartphone, de exemplu.

Aceste defecte pot fi prevenite cu addon-ul Firebug care poate fi instalat pe toate Browserele. Folosind Firebug, poţi inspecta și configura fiecare element al site-ului.

 

Concluzii

E indicat să aveți în vedere cele trei puncte de mai sus. Îmbunătățirea unui site este importantă și din punct de vedere tehnic pentru că vei obține mai mult trafic din motoarele de căutare și nu numai… Site-ul tău este o experiență pentru utilizatori, iar dacă aceștia vor fi mulțumiți de expereința personală cu site-ul tău., îl vor recoamanda și altor persoane.

În plus, recomand o firmă de Programare Web care se ocupă cu rezolvarea acestor trei puncte (webfrog.ro). Pe deasupra, aveți la dispoziție mai multe servicii precum: creare site, web design, realizare magazin online și SEO. Pentru mai multe detalii, îţi recomand să accesezi site-ul și să ceri o ofertă.

Guest post de Ovidiu Drobotă.

Copyright (C) Ovidiu Drobotă, mai 2014

Un gând despre „Trei trucuri importante pentru îmbunătățirea site-ului tău!

Te invit să-ţi împărtăşeşti gândurile în legătură cu acest conţinut!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.