„Căile persuasiunii în negociere” în ochii specialiştilor

Ţi s-a întamplat vreodată să nu reuşeşti să convingi pe cineva drag că face o greşeală?

Ai pierdut vreodată o oportunitate profesională pentru că altcineva a reuşit să vorbească mai bine decât tine?

Vrei să obţii mai mult din ceea ce meriţi în viaţă?

Preferi să eviţi manipularea?

Ei bine, dacă ai răspuns „da” la oricare din aceste întrebări, atunci cartea este pentru tine!

Volumul este uşor de înţeles chiar şi pentru cine nu are studii de specialitate, conţine peste 50 de exemple, metafore, bancuri, anecdote şi povestioare care pun în evidenţă conţinutul si este bine structurată. Citind câte un subcapitol de 1-2 pagini pe zi şi punându-l în practică, în scurt timp vei avea la dispoziţie un întreg arsenal cu peste 170 de tehnici, tactici, legi, principii şi strategii.

Căile persuasiunii în negociere a fost apreciată de către critici şi specialişti din România. Iată ce scriu câţiva dintre ei:

  

Ce spun specialiştii despre…

 Căile persuasiunii în negociere

de Ştefan Alexandrescu

 Imagine PNG 1<<Când am văzut prima oara titlul: Căile persuasiunii în negociere. Reacţia mea a fost: „Negociere…Eu nu negociez, nu vând nimic, nu mă ocup cu acest domeniu”. Sunt curios: Câţi dintre voi negociaţi în fiecare zi? Câţi dintre voi negociaţi din când în când? După ce m-am gândit un pic la acest concept de „negociere”, mi-am dat seama că eu negociez în fiecare zi. De fapt,negociem tot timpul. Dacă tot negociem, nu este important să negociem cât mai bine?

Am descoperit în paginile acestei cărţi o sumedenie de informaţii utile mie – ştiam anumite lucruri – dar ceea ce a făcut Căile persuasiunii în negociere pentru mine a fost să îmi aducă anumite piese de puzzle şi să mă ajute să fac puzzle-ul…

Eram la o conferinţă cu un grup de amici în urmă cu câteva zile. O prietenă care era lângă noi, o răsfoieşte şi-mi spune: „Auzi, după ce o citeşti, mi-o împrumuţi şi mie?”. Atenţie! Era un seminar de afaceri şi am văzut că pe tot parcursul seminarului era mai atentă la ce scria în carte decât la ce vorbea persoana din faţă. Acesta este un exemplu de o carte utilă şi relevantă, dacă o persoană acordă mai multă atenţie la o carte decât la ce spune persoana din faţă. Din cauza aceasta, pot să recomand atât prin ceea ce a fost util pentru mine, cât şi prin ceea ce am văzut că a fost util pentru alte persoane.>>

Ec. Paul Ardeleanu,

expert în vorbit în public, Bucureşti, România

fragment din discursul ţinut la lansarea cărţii la Bucureşti

 

<<Căile persuasiunii în negociere este o carte care, sunt ferm convinsă, te va ajuta foarte mult, fie plan personal, fie pe plan profesional, în orice situaţie. Citind-o, am rămas foarte impresionată pentru că m-am regăsit foarte mult în ea. Multe din strategiile, legile scrise în această carte eu le-am aplicat de fapt în mod greşit pentru că de multe ori am fost convinsă, în anumite cazuri când ar fi trebuit ca eu să conving.

Am deschis această carte nu doar ca pe un ghid. De multe ori, nu ştim să ne exprimăm, nu avem curajul să ne vindem serviciile pentru că nu suntem suficient de bine informaţi… Cartea lui Ştefan ne învaţă cum să punem în practică ce învăţăm, cum să câştigăm autoritate, cum să câştigăm încrederea şi cum să dăm încredere tuturor celor din jurul nostru.>>

Rodica Atomoaie

Cuneo, Italia

 

Coperta Caile persuasiunii 3 dec 2012<<Căile persuasiunii în negociere oferă o abordare practică, actualizată, interdisciplinară şi interactivă în a prezenta strategii pentru negocierea de afaceri şi dezvoltarea personală. În lumea de astăzi, bogată în publicaţii din aria teoriei şi practicii, cartea lui Ştefan Alexandrescu se distinge prin stilul ei personal şi distractiv, printr-o excepţională conectivitate şi aplicabilitate a informaţiei oferite şi impresionează prin numărul generos de referinţe bibliografice şi fimografice.

Departe de a fi o tratare strict teoretică ce-şi propune o sinteză a metodelor moderne în persuasiune şi negociere, această lucrare seamănă mai degrabă cu un curs practic original şi creativ, oferind numeroase şi variate exemple şi aplicaţii ale subiectelor propuse. Motto-uri, istorioare, bancuri, anecdote, citate din lucrări şi gânditori celebri (inclusiv din Biblie!), studii de caz şi cercetări sociologice, recomandări de film şi carte adaugă culoare fiecărui capitol şi oferă informaţii bogate, atractive şi uşor de integrat şi folosit.

În ansamblu, pe măsură ce studiezi această carte, îţi dai seama cum se conturează ca un ghid practic, o unealtă care te invită să lucrezi cu ea în construirea succesului tău personal şi organizaţional, prin utilizarea metodelor persuasive în negociere. Autorul convinge prin exemplul personal şi reuşeşte în a-i creşte cititorului dorinţa pentru a studia această carte, a practica şi a obţine rezultate notabile.>>

Lect. univ. dr. Anca-Irina Cecal,

Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor,

Iaşi, România

extras din cronica publicată în Review of Economic & Business Studies vol. 5, issue 2/2013

  

prof. univ. dr Stefan Prutianu

<<Incursiunile lui Ştefan în psihologia negocierilor şi în evaluarea comportamentelor umane dincolo de aparenţe pot fi cu adevărat surprinzătoare. Căile persuasiunii în negociere, cu adevărat densă, este ca o bibliotecă. El din zece pagini face una, ba chiar din cincizeci de pagini, condensează şi face una.

Dincolo de faptul că e densă, este o carte utilă, care foloseşte nu prin faptul că vine cu incursiuni în teorii şi academisme. Nici vorbă! Mai curând pleacă de la ştiinţele pragmatice, practice, cum este programarea neuro-lingvistică (NLP).

Ce mi-a mai plăcut foarte mult la această carte este umorul ei. Densă sau amplă, utilă şi cu foarte mult umor. O şăgălnicie fermecătoare se destramă uneori într-o borderie de pilde, de bancuri, cu totul comune, la prima vedere, care sunt extrem de bine alese pentru text.>>

Prof. univ. dr. ec. Ştefan Prutianu,

Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor,

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, Iaşi, România;

autorul cărţii „Tratat de comunicare şi negociere în afaceri” (Polirom, 2008)

 

 

 

andreea-chebac <<Partea cea mai utilă din carte şi pe care am citit-o cu cel mai viu interes este lista metodelor de negociere. Veţi vedea că pe unele dintre ele le aplicaţi inconştient, iar pe altele le veţi recunoaşte ca fiind modalităţi prin care aţi fost persuadat. Sunt prezentate şi metode mai elaborate care necesită logistică şi ceva exerciţiu pentru a fi utilizate cu succes, dar şi trucuri simple care merită încercate măcar de amorul artei: cere mai mult decât vrei să obţii, cedează toate punctele secundare într-o negociere şi rămâi neclintit doar cu privire la cel mai important pentru tine etc.

Ştefan Alexandrescu foloseşte un limbaj vivace şi o interacţiune puternică cu cititorul, aşa încât lectura nu vă va plictisi. Multe exemple sunt ilustrate cu povestioare şi bancuri, aşa că le veţi reţine uşor asociindu-le cu lucrurile care v-au amuzat.

Cartea oferă informaţii interesante prezentate clar şi atrăgător. Dacă sunteți în căutarea unei cărți despre negociere care să vă ajute atunci când îi cereți șefului o mărire de salariu, Căile persuasiunii în negociere este o astfel de carte.>>

Andreea Chebac

Critic de carte, Bookblog.ro

Bucureşti, România

extras din recenzia publicată aici

 

Copyright (C) Paul Padurariu https://www.facebook.com/PaulPadurariuPhotography/
Copyright (C) Paul Padurariu https://paulpadurariu.ro

<<La unele cărţi, citeam şi adormeam. Asta se întâmplă tuturor. Ei bine, Căile persuasiunii în negociere mi-a oferit răspunsul la toate întrebările acelea care începeau cu „de ce… (?)”: „De ce aşa, de ce nu aşa?”, „de ce această teorie, de ce nu alta?”. Aici am găsit răspunsurile aşteptate.

Cred că în rândul studenţilor şi în general al tinerilor, ar fi o carte ce ar aduce foarte multă valoare. I-ar putea ajuta să înţeleagă mult mai bine materia, i-ar putea ajuta să facă legătura între ce se predă în facultate şi ce se cere pe piaţa muncii. În momentul de faţă mă aflu în piaţa muncii şi am simţit ruptura, am simţit că nimic din ceea ce am studiat în facultate nu s-a regăsit în ceea ce fac în prezent.

Am citit-o o dată, am citit-o de două ori, mi-a plăcut şi o voi citi de mai multe ori, de fiecare dată când voi avea nevoie să zâmbesc. De ce? Pentru că aici se află nişte pilde care ne binedispun şi care ne învaţă.>>

Ec. Bianca Roxana Ionel

Iaşi, România

fragment din discursul ţinut la lansarea cărţii în Iaşi

  

<<Căile persuasiunii în negociere e o carte practică, mai mult decat una academică, deşi materialele se bazează pe o bibliografie cu adevarat extensivă, ce cuprinde peste o sută de titluri din domeniul negocierilor şi al NLP-ului. Acest lucru în sine ar trebui să fie o recomandare puternică pentru a cumpara cartea.

De-a lungul activităţii mele profesionale, de medic stomatolog, şi mai apoi de (mic) investitor imobiliar, am avut un apetit deosebit pentru cărţile de negociere. De aceea, pot spune că am citit sau am frunzărit majoritatea cărtilor importante care au apărut traduse în română şi am citit probabil sute de articole de pe internet, pe această temă. Din acest punct de vedere, mă simţeam îndreptăţit să cred că „le cam ştiu pe toate”, lucru are mi-a fost infirmat de cartea de faţă.

Deşi abordează aspecte binecunoscute ale comunicării în general şi ale negocierii în special (încrederea, autoritatea, arealul negocierii, persuasiunea), volumul o face într-un stil personal, vioi şi atractiv, cu multe exemple (inclusiv din filme artistice!), menite să evidenţieze ideea centrală pe care o abordează în acel moment autorul. La toate cele menţionate, se adaugă uneltele deosebit de eficiente ale programării neuro-lingvistice (NLP), integrând comunicarea în structurile acesteia, prin folosirea elementelor novatoare pe care le aduce această disciplină (harta şi teritoriul, metaprogramele, canalele de comunicare etc.). Pot certifica din proprie experienţă că asemenea tehnici funcţionează excelent cu cei ce reprezintă cei mai dificili parteneri de negociere.>>

Dr. Luca Dezmir,

investitor, Timişoara, România

autor Milionarul Mioritic

extras din cronica publicată aici

 

<<Căile persuasiunii în negociere este un fel de compendiu foarte condensat, un adevărat tezaur de metode de creativitate: fiecare capitol şi subcapitol deschide noi piste, noi căi, e o carte ce îţi dezvăluie un univers întreg de cercetat în carieră şi în viaţă. Nu este o carte „light” sau motivaţională, îşi îndeplineşte scopul de informare mult peste multe alte cărţi pe care le-am citit în acest domeniu. Totodată, este şi un landmark serios pentru cariera lui Ştefan Alexandrescu.

Când este realizată cu înţelegere, structurăşi fineţe, manipularea devine un act de strategie, nu de superioritate animalică („legea junglei din vânzări”). Aceasta nu e o carte seducătoare care să te plimbe în jurul subiectului, ci o concentrare de instrumente foarte rafinate.>>

Alexandru Paicu,

specialist în real-estate, Iaşi, România

 

marius_alexa<<Putem să înţelegem interesele complexe ale resorturilor care stau în spatele comunicării pentru a ajunge la o zonă comună empiric, intuitiv, cum o facem zi de zi. Sau, mai bine, trecând printr-un asemenea material precum Căile persuasiunii în negociere,care ne întăreşte, ne facem să respectăm câteva reguli care ne ajută pe noi şi ne ajută ca afacerea, cariera sau relaţia care ne interesează să nu se prăbuşească dintr-o proastă dispunere a atuurilor sau a alegerilor de carieră şi reuşim, astfel, să le poziţionăm.

Cred că Ştefan este un om liber şi unul care are are curajul de a întreprinde lucruri deosebite. Creativitatea lui ajunge în zone de care noi avem nevoie, pentru că România are nevoie de oameni liberi, creativi şi întreprinzătoari, ca să facă astfel de lucruri, să schimbe ceea ce găsim din jur, fie prin sinteze, fie prin dezvoltări, fie prin cercetări. Companiile au nevoie de oameni ca Ştefan, iar ideile care vor da naştere la companii au nevoie de oameni ca Ştefan. În esenţă, a explora Căile persuasiunii în negociere este un act de cunoaştere, în toate sensurile posibile. Efortul lui Ştefan este un act care a adus valoare.>>

Ec. Marius Alexa,

antreprenor, Iaşi, România,

CEO, Arhipelago

 

<<Ceea ce am apreciat foarte mult la cartea lui Ştefan este abordarea completă, care îmbină psihologia cu afacerile şi cuprinde exemple, parabole, studii. La fel de diverse precum conţinutul cărţii sunt şi exemplele, care vin din arii diferite. Mi-a plăcut foarte mult că s-a folosit de exemple din filme, scene pe care iniţial nu le priveşti din perspectiva negocierii, ci numai dintr-una artistică. Căile persuasiunii în negociere mi-a adus un plus destul de mare de informatie în ceea ce priveşte studiile de specialitate din aceasta zonă.

Rezultatele unor studii sunt cu adevarat şocante, pentru că privind din afară spunem ca noi nu am face/nu am gandi niciodata aşa. Astfel de informaţii sunt mereu interesante şi îţi schimbă puţin perspectiva asupra comportamentului uman.>>

Ec. Andrada Elena Radu,

critic de carte la Bookcritics.wordpress.com;

Internal Communication Executive la Philip Morris International,

Bucureşti, România

  

Cumpără-o astăzi!

Iaşi – librăriile Sedcom Libris,

întâlnire în Bucureşti – 45 de lei – Ştefan Alexandrescu, 0729 034 883

alte localităţi – 57 de lei – comandă prin poştă

stefan.alexandrescu [at] yahoo [punct] com

8 gânduri despre „„Căile persuasiunii în negociere” în ochii specialiştilor

  1. […] De fapt, fiecare dintre noi avem nevoie de un model, de cineva care să ne inspire în modul în care comunicăm. Primele modele de comunicare le luăm din familie, dar acestea nu sunt de ajuns. Viaţa e prea scurtă ca să facem singuri toate greşelile, aşa că e bine să învăţăm din ale altora. Din cauza asta, există cărţile. Dar “Căile persuasiunii în negociere”, cartea de business publicată de mine în 2012, nu este o carte obişnuită. Iese în evidenţă, prin mai multe lucruri, pe care alţii, nu eu, au ţinut să le sublinieze drept calităţi. […]

    Apreciază

Te invit să-ţi împărtăşeşti gândurile în legătură cu acest conţinut!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.