Un gând frumos dacă nu-ţi place slujba ta

Fiecare dintre noi a avut măcar o perioadă în viaţă în care a lucrat o slujbă care nu-i făcea plăcere, fie că este vorba de o experienţă sezonieră de câteva luni, sau de necesitatea de a se întreţine, sau de căutarea unei cariere potrivite. Fiind un consultant în carieră, nu pot decât să amintesc că dacă tot ne petrecem cam o treime şi mai bine din viaţă muncind, bine-ar fi măcar să fie o activitate care să ne facă plăcere. Dar până una-alta, acest post este dedicat tuturor celor care consideră că potenţialul lor este subutilizat în câmpul muncii, că talentele nu le sunt valorificate corespunzător, că sunt subapreciaţi de ceilalţi.

Am descoperit de curând un minunat videoclip pentru o melodie simplă şi fermecătoare. Acest videoclip ar putea fi considerat chiar şi un scurt-metraj de sine stătător şi are darul de a-ţi însenina ziua şi de a-ţi ridica nivelul de încredere în forţele proprii. În ultima vreme, am constatat că pot asculta melodia aceasta ore întregi fără să mă plictisesc.

Anna Kendrick, actriţa mult-cunoscută pentru rolul nominalizat la Oscar din „Up in the Air” (unul din filmele mele preferate de ficţiune), este aici şi cântăreaţă şi nu pentru prima dată. Cântecul original „When I’m Gone” este o dezvoltare a celui care a apărut în music-hall-ul „Pitch Perfect”, care din nefericire nu a rulat în România, dar care este un film foarte bun şi cu o prospeţime care inspiră. Vă recomand şi videoclipul, şi filmul şi… poate fi o idee să învăţaţi şi voi beat-ul, pentru serile lungi în care aveţi de stat după program de unii singuri prin firmă.

Desigur, chiar dacă nu vrei să călătoreşti prin lume (cine nu vrea?), chiar dacă îţi adori slujba şi chiar dacă nu o să-ţi ducă toată lumea dorul (ci doar oamenilor care contează), acest videoclip rămâne o recomandare fermecătoare pe care merită să o dai mai departe, mai ales într-o splendidă zi de vineri!

PS: Dacă vrei să faci o modificare importantă în cariera ta, vrei o slujbă mai bună sau cauţi să afli ce ţi se potriveşte, îţi dau la dispoziţie pentru servicii de consiliere în carieră! Trimite-mi un e-mail la marcus.victor.grant [at] gmail [punct] com.

Weekend plăcut!

Marcus Victor Grant

Copyright © Marcus Victor Grant 2013-prezent, toate drepturile rezervate.

Materialele publicate pe acest blog sunt supuse acestui disclaimer.

Te invit să-ţi împărtăşeşti gândurile în legătură cu acest conţinut!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.