Cum să-ţi rezolvi cele mai multe probleme

În munca mea de consultanţă, am învăţat cum multor clienți nu le place ca problemele lor să fie uşor de rezolvat, mai ales de către alţii. De exemplu, mulţi preferă să vorbească o oră întreagă despre cum o anumită problemă le afectează viaţa, şi nu îi lasă să doarmă, şi din cauza asta nu pot să facă asta şi aia, şi nu reuşesc, şi sunt complet nefericiţi, decât să tacă, să asculte şi să afle că problema lor poate fi rezolvată într-o oră-două, folosind o abordare diferită. Desigur, soluţia de obicei costă, mai ales atunci când este oferită (şi mai ales implementată) de către altcineva. Văicăreala, în schimb, e pe gratis. Oamenilor nu le place să afle cât de simple şi micuţe sunt problemele lor după părerea justificată a celor care au soluţii viabile pentru aceste probleme, pentru că asta le-ar afecta orgoliul.

Atunci când, spre exemplu, oferi soluţie după soluţie cuiva care îţi spune: „Da, dar…” şi ţi le respinge cu un succes nebănuit pe toate, să ştii că acea persoană de fapt nu caută o soluţie, ci caută o ureche aplecată către importanţa propriei suferinţe. Femeile au o înclinație mai mare decât bărbații să facă asta. Tot ele sunt şi clienţii care cel mai probabil au şanse să plătească, efectiv, pâinea consultanţilor, pentru rezolvarea unor probleme, odată corect diagnosticate.

Dacă ai obiceiul de a te lăsa impresionat(ă) de greutatea problemelor pe care le-ai ridicat în aşteptare, studiază această mică istorioară. Sper că va face o mare diferenţă.

De asemenea, am o veste cumplită dacă speri să mai rămâi cu tot atâtea probleme după ce parcurgi în întregime acest post: dacă vizualizezi cu atenție şi clipul de mai jos, care are vreo 2 minute,sunt puține șanse!

 

Mai ai probleme? Poftim la consultanţă.

S-auzim de bine şi o zi cu soare!

Marcus Victor Grant

PS: Dacă ţi-a plăcut acest post, atunci sunt șanse să-ţi placă şi alte articole despre viziune.

Copyright text (C) Marcus Victor Grant, 2013-prezent, toate drepturile sunt rezervate.Articol tradus de Cristiana Brezeanu și publicat în engleză pe Analytic Vision:How to Solve Most of Your Problems (3.9.2019)

 

Materialele de pe acest blog sunt supuse acestui disclaimer.

 

3 gânduri despre „Cum să-ţi rezolvi cele mai multe probleme

  1. extrem de util .Si,chiar daca nu las energia s-adoarma ,cum spunea cinvea,chiar daca sunt femeie 🙂 , este binevenit intotdeauna un exemplu adoptat si de altii in iesirea din situatii ce s-ar crede de nerezolvat. Fara alte comentarii ! continua in drumul tau

    Apreciază

  2. […] “În munca mea de consultanţă, am învăţat că oamenilor nu le place ca problemele lor să fie uşor de rezolvat, mai ales de către alţii. De exemplu, mulţi preferă să vorbească o oră întreagă despre cum o anumită problemă le afectează viaţa, şi nu îi lasă să doarmă, şi din cauza asta nu pot să facă asta şi aia, şi nu reuşesc, şi sunt complet nefericiţi, decât să tacă, să asculte şi să afle că problema lor poate fi rezolvată într-o oră-două, folosind o abordare diferită. Desigur, soluţia de obicei costă, mai ales atunci când este oferită (şi mai ales implementată) de către altcineva. Văicăreala, în schimb, e pe gratis. Oamenilor nu le place să afle cât de simple şi micuţe sunt problemele lor după părerea justificată a celor care au soluţii viabile pentru aceste probleme, pentru că asta le-ar afecta orgoliul.” ( Ştefan Alexandrescu, sursa AICI) […]

    Apreciază

  3. […] “În munca mea de consultanţă, am învăţat că oamenilor nu le place ca problemele lor să fie uşor de rezolvat, mai ales de către alţii. De exemplu, mulţi preferă să vorbească o oră întreagă despre cum o anumită problemă le afectează viaţa, şi nu îi lasă să doarmă, şi din cauza asta nu pot să facă asta şi aia, şi nu reuşesc, şi sunt complet nefericiţi, decât să tacă, să asculte şi să afle că problema lor poate fi rezolvată într-o oră-două, folosind o abordare diferită. Desigur, soluţia de obicei costă, mai ales atunci când este oferită (şi mai ales implementată) de către altcineva. Văicăreala, în schimb, e pe gratis. Oamenilor nu le place să afle cât de simple şi micuţe sunt problemele lor după părerea justificată a celor care au soluţii viabile pentru aceste probleme, pentru că asta le-ar afecta orgoliul.” ( Ştefan Alexandrescu, sursa AICI) […]

    Apreciază

Te invit să-ţi împărtăşeşti gândurile în legătură cu acest conţinut!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.