Începuturile fotografiei (o noapte umplută de lumină)

M-am născut într-o familie cu multe aparate de fotografiat, deși nu pot spune că m-am născut și fotograf. Pe la începuturile anilor ’90 erau acele aparate rusești sau din Germania de Est, Holga Smena fiind printre cele mai simple (dar acel aparat care astăzi este considerat fiind pentru hipsteri) până la cele avansate de la Zenit sau Praktika. Dupa aceea, pe la sfârșitul anilor ’90 apăruseră aparatele japoneze, de la Olympus, Kodak, Nikon, Canon, Minolta, dar eu, copil mic fiind, credeam că există numai acele aparate simple, care le încarci cu film și doar faci poze. Totuși, erau fascinante și țin minte cât de mult o rugam pe mama să ne lase și pe noi să facem o poză, două.

A mai durat câțiva ani până când mi-am dat seama că aparatele deveniseră digitale, iar tata și-a luat un aparat compact care era digital (și la fel ca aparatele analoge, era foarte fascinant și îmi doream să pun mâna pe el). Mare bucurie a fost când tata mi-a dat acel aparat compact înainte să plec într-o călătorie pentru o lună jumătate și atunci am simțit instant „EU+APARAT=LOVE”. Am fost de nedespărțit de acel aparat mic și compact pentru ceva timp, însă exact precum în cărțile cu iubiri tragice, despărțirea era de neevitat. Când tata s-a decis să-și cumpere al doilea DSLR din viața lui, mi l-a vândut pe primul mie. În același timp, urmând un curs de fotografie la liceu, m-am învățat despre fotografia clasică, am lucrat cu developarea pozelor de tip analog și de atunci am continuat, un proces întreg de a învăța, de a fotografia și de a observa momente care să fie imprimate pe un senzor electronic (uneori și pe film de gelatină).

M-am învățat despre cel mai important lucru din fotografie, lumina. Nu există lumina, nu există fotografii de făcut. Ador lumina naturală, în special cea de la răsărit și apus, însă problema o știm cu toții: durează mult prea puțin timp. Fiind mare fan asupra controlului care îl dețin peste aparatul meu (de mult timp setez totul manual), am observat cum îmi doresc să dețin și controlul asupra luminii. Din păcate, nu pot controla soarele și norii. Însă există remedii. Întâi, vreau să îți prezint următoarea situație, în care bănuiesc ca toți fotografii, fie aspiranți ori profesioniști, s-au aflat:

Blitzul de studio portabil Quantuum R+ Dual Power 600Ws ar fi perfect de achiziționat în cadrul campaniei realizată blogalinitiative.ro și www.market-photo.com pentru a putea deține controlul asupra luminii și a rezultatului final. Deci: lights, camera, action!

Dacă vrei și tu să participi în campanie, urmează linkurile de mai sus, si inscriie-te in campanie pana pe data de 10 noiembrie. De asemenea, va invit pe pagina de Facebook celor de la Market Photo pentru a lua parte de articolele înscrise în campanie și de fotografii realizate de artiști internaționali recunoscuți. Mai mult, nu uitați să vizitați Market Photo și pe Twitter pentru a lua parte la cele mai noi promoții și oferte.

Happy photographing and blogging!

Razvan Goldstein

Copyright (C) noiembrie 2012 Răzvan Goldstein. Răzvan Goldstein este guest author pe Discerne.

Publicat de Marcus Victor Grant

Te invit să-ţi împărtăşeşti gândurile în legătură cu acest conţinut!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.