DEZVOLTARE PROFESIONALA. TERMENI DE UTILIZARE.

Acum 5 ani, am fondat comunitatea de Yahoo Dezvoltare profesională, care, cel puţin la începutul anului, se afla în top 10 grupuri Yahoo din România pe dezvoltare profesională . Din octombrie 2007, am stabilit o o politică de gestiune a acestui grup, care mi s-a părut extrem de eficientă şi pe care o recomand cu căldură şi altora. E cu copy-left deci vă rog să o distribuiţi, dacă vi se pare utilă. Nu a trebuit să o amendez decât o singură dată.

DEZVOLTARE PROFESIONALA. TERMENI DE UTILIZARE

Bine te-am gasit! Tocmai ai fost acceptat in comunitatea online romaneasca interesata in dezvoltare si gestiune persoanala si profesionala „Dezvoltare profesionala”.

DESCRIEREA GRUPULUI

Acest forum de yahoo a fost creat pentru cei din Romania care sunt interesati sa fie informati si/sau sa informeze in ceea ce priveste oportunitatile in dezvoltare si gestiune personala si profesionala accesibile in Romania – cursuri, conferinte, targuri, evnimente etc. Se adreseaza in special celor care lucreaza in/detin companii si vor sa fie la curent cu acele informatii care le ofera posibilitati de dezvoltare, avansare si imbunatatire eficienta in domeniile profesionale care ii intereseaza.
Sistemele in DGPP (Dezvoltare si Gestiune Personala si Profesionala), ca programarea neuro-lingvistica, analiza tranzactionala, gandirea laterala, gandirea sistemica au fost lansate si folosite, pe scara relativ redusa, in Romania in ultimii ani, iar acest forum isi propune sa fie o sursa de informare obiectiva si cooperativa in piata.
Acest forum nu este afiliat politic, religios, corporativ sau organizational in nici un fel si nu va permite mesaje de natura sa starneasca dezacordul in aceasta privinta. Orice mesaje care pot avea un efect asupra acestei specificari pot fi adresate detinatorului grupului, care fie ii va intreba pe membrii grupului daca sunt de acord sa primeasca asemenea mesaje, fie va aproba sau respinge direct, cu explicatii, solicitarile.
Decizia finala in ce priveste eventualele neintelegeri sau nemultumiri va fi luata de catre detinatorul grupului si va putea fi explicata oricui o cere.
Pe de alta parte, acesta nu este nici un forum de informare stricta, nici un suport pentru crearea unei anumite retele de networking si nici un forum pe care sa gasiti mesaje simple de genul „ua, ce faina a fost chestia aia pe care am descoperit-o”/ „hmmmmm, nu cred” etc. Membrii sunt incurajati sa discute intre ei, sa vina cu idei, sugestii, dezbateri, sondaje, linkuri, RELEVANTE, IN CONDITIILE DE AICI.

POLITICA DE UTILIZARE (TERMS OF USE)

Poti oricand sa-ti modifici setarile privind primirea e-mailurilor, accesand din contul tau (daca aceasta e de yahoo) www.groups.yahoo.com.

Adresa grupului este http://groups.yahoo.com/group/dezvoltareprofesionala/

Group Email AddressesPost message: dezvoltareprofesionala [at] yahoogroups.com

Subscribe: dezvoltareprofesionala-subscribe [at] yahoogroups.com

Unsubscribe: dezvoltareprofesionala-unsubscribe [at] yahoogroups.com

List owner: dezvoltareprofesionala-owner [at] yahoogroups.com

Te asteptam sa citesti discutiile care au loc pe forum si sa raspunzi urmand urmatoarele reguli: – voi publica mesajele care au legatura directa cu dezvoltarea PROFESIONALA, nu personala.

Intrucat piata romaneasca de training a luat-o intr-o directie in care fiecare faca cate putin din toate pentru toti si nu exista o viziune coerenta de branding, se impun niste limite. Daca nu stii in care categorie se incadreaza publicul tau, citeste articolul acesta http://analyticvision.wordpress.com/2009/09/12/marketing-un-mix/ si pur si simplu pune-ti intrebarea: clientii mei vor beneficia in primul rand profesional de pe urma acestui training? Daca raspunsul este „nu” sau „nu direct” atunci mai bine nu publica anuntul, pentru ca am sa-l resping. – fara fisiere atasate. Daca aveti fisiere care sunt de interes pentru grup, propune-i moderatorului sa-l puna la sectiunea „files” – foloseste link, nu copy+paste – verifica mesajele sa nu fie erori din cauza diacriticelor si a altor caractere speciale. te rog sa sesizezi orice mesaj care nu este corect desfasurat (displyed) in contul tau de e-mail, la primire – atentie la respectarea legilor de autor!

Fiecare participant este raspunzator pentru continutul emailurilor proprii si este de asemenea obligat sa descurajeze orice incalcare a drepturilor de autor – fara comentarii partinitoare sau discriminative (politic, etnic, rasial, sexual, religios, etc.) – fara limbaj vulgar – raspunsurile vor fi ON TOPIC. cine propune un subiect nou in cadrul unui raspuns trebuie sa declare asta de la bun inceput – raspunsurile vor fi RELEVANTE. Nicio persoana nu are voie sa realizeze comentarii goale de substanta sau hiperentuziaste de tipul „ua, ce faina a fost chestia aia pe care am descoperit-o”/ „hmmmmm, nu cred”. Regulile comunitatii invita la un dialog de dezbatere, argumentare obiectiva si respectand punctul de vedere al celuilalt. – fara anunturi de angajare/oportunitati financiare/promovare de MLM/pensii private/asigurari de orice natura, etc. Membrii care vor trimite asemenea mesaje vor primi ban.

Sunt permise doar propuneri de proiecte/colaborari in planul dezvoltarii personale si profesionale – fara anunturi umanitare de tipul „caut donator de sange/familie indurerata cauta sponsori pentru donatie”. Membrii care vor trimite asemenea mesaje vor primi ban – daca doriti sa promovati ceva/faceti o informare, aceasta se va realiza in forma unui anunt care sa fie relevant in continut pentru membrii comunitatii. Anuntul va fi organizat sub forma unui comunicat de presa care sa raspunda la urmatoarele intrebari: ce, cine, unde, cand, cum si o scurta descriere a motivelor/avantajelor/beneficiilor pe care le va avea publicul-tinta (definit cat mai specific) in urma investirii unor resurse (bani, timp, etc.) in achizitionarea ideii pe care o vindeti. Mesajul va contine obligatoriu adresa de e-mail si numarul de telefon la care poate fi contactata pentru informatii suplimentare persoana sau persoanele care se ocupa. Membrii grupului care vor fi interesati de aceste anunturi ii vor contacta direct si nu vor pune intrebari legate de aceasta pe forum.

Orice mesaj care nu respecta aceste reguli nu va fi postat. Este interzis sa se posteze forwarduri pe grup, sunt permise doar interventii din partea persoanelor care au cunostinta direct asupra ideii (evenimentului, cursului, cartii, produsului, serviciului, site-ului, etc.) pe care o promoveaza. Nu vor fi permise mesaje care promoveaza idei extrem de nisate (care ar putea sa intereseze pe foarte putini membri) sau cu inclinatii politice/religioase.

Orice persoana care trimite 3 mesaje la rand care nu respecta oricare din aceste reguli va pierde definitiv dreptul de a mai posta mesaje (adica BAN). Ca regula generala, promovarea se va face in limita bunului-simt. Fara epitete sau exagerari. Puneti-va in situatia unei persoane obiective si intrebati-va: pe membrii acestei comunitati chiar ii intereseaza ce promovati?

– fara anunturi de articole, decat daca este o idee extraordinara, sau un concept legat de un subiect care este activ

– fara linkuri sau topicuri care tin de chestii „dragute”, felicitari virtuale, pagini de divertisment, jocuri, s.a.

– detinatorul grupului isi rezerva dreptul de a opri mesajele care survin pe subiecte interzise

– un subiect poate deveni interzis daca: genereaza polemici neproductive, daca migreaza spre zona politicului/religiei sau daca favorizeaza orice tip de spam din cele descrise mai sus

– orice membru are dreptul sa propuna interzicerea sau redeschiderea unui subiect, numai prin e-mail catre detinatorul grupului si numai cu argumente valide

– decizia finala si definitiva cu privire la subiectele active, respectiv interzise, o are moderatorul

– din cauza numerului mare de mesaje care se preconizeaza ca vor inregistra trafic pe acest forum, membrii sunt rugati sa aiba rabdare daca un mesaj nu apare imediat ce a fost trimis si intelegere daca un mesaj a fost oprit. Rog intelegere si politete pentru mesajele care solicita moderatorului explicatii. Explicatiile si comentariile cu privire la politica editoriala se vor face numai in privat. Discutiile pe acest subiect, in afara celor cu scop organizatoric, sunt interzise.

– acest forum este dedicat utilizatorilor activi. Cei care nu doresc sa mai faca parte/si-au pierdut interesul/nu au timp sa citeasca mesaje, va rog frumos sa folositi optiunea „unsubscribe” – toata comunicarea realizata referitor la acest forum se va purta intre oricare membru si detinatorul grupului folosind adresa de e-mail precizata la finalul acestui document. Orice comunicare transmisa pe orice alta cale (verbala, prin telefon, pe alte adrese, va ramane la alatitudinea moderatorului daca va fi luata in considerare)

– Oricare si fiecare din mesajele postate in legatura cu comunicarea pe acest grup sunt supuse: acestor TERMS OF USE (fisierul disponibil la sectiunea „files” a grupului), regulilor pentru forumurile yahoo (http://docs.yahoo.com/info/terms/) si legilor Romaniei, precum si regulilor bunului simt si educatiei celor 7 ani de acasa.

– aceasta este „politica editoriala”.  Detinatorul grupului isi rezerva oricand dreptul de a o schimba, iar membrii sut incurajati sa citeasca acest fisier la sectiunea „files” periodic, pentru a se asigura ca nu s-a produs vreo schimbare. Acest fisier a fost creat la lansarea grupului, in oct. 2007 si a suferit o singura modificare, in iunie 2010.

– membrii grupului sunt obligati sa respecte aceasta politica editoriala chiar daca nu au luat cunostinta de aceasta, necitind documentul, partial sau complet. Daca nu va convine aceasta politica editoriala, aveti libertatea de a propune cu argumente modificarea acesteia.

Stefan Alexandrescu detinatorul grupului si moderator, dezvoltare.profesionala [at] yahoo.com

Copyright (C) Ştefan Alexandrescu.

Materialele de pe acest blog sunt supuse acestui disclaimer.

4 gânduri despre „DEZVOLTARE PROFESIONALA. TERMENI DE UTILIZARE.

  1. […] În ceea ce priveşte interactivitatea, una din valorile manifestate ale blogului Discerne este colaborarea. Oricine consideră că are un cuvânt de spus în ceea ce priveşte conţinutul site-ului este invitat să propună articole, iar dezbaterea este încurajată prin intermediul comentariilor (iată aici un bun exemplu, care s-a finalizat cu dezvoltarea unui nou articol). Desigur, Discerne nu a creat o platformă pentru dezvoltarea unei comunităţi, dar a susţinut comunitatea pe care deja o creasem în 2007. […]

    Apreciază

Te invit să-ţi împărtăşeşti gândurile în legătură cu acest conţinut!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.