10 lucruri în viaţă pe care le poţi controla

1. Ceea ce faci

Acţiunile tale sunt numai ale tale. Tu alegi să le faci sau să nu le faci şi eşti responsabil pentru efectele pe care le au.

 

2. Ceea ce spui

De asemenea, cuvintele pe care le spui sau scrii sunt alese de tine, conştient sau inconştient. Ca şi acţiunile, au un impact atât asupra vieţii tale cât şi asupra celor cu care vii în contact.

 

3. Ceea ce gândeşti

Este foarte dificil să îţi controlezi gândurile, deoarece majoritatea lor sunt subconştiente, şi ne aleargă prin cap cu o viteză ameţitoare. Cu toate acestea, îţi poţi aduce aminte de ceea ce este mai important pentru tine, în termeni de valori, convingeri, lucrurile în care crezi şi te fac mai bun, de fiecare dată când eşti pe cale să treci peste principiile tale. Gândurile pot fi alese conştient. Ţine de tine.

 

4. Munca ta

Mulţi trec cu vederea peste acest aspect, fiindu-le mai uşor să spună: „Of, sunt prins în acest serviciu pentru că nu am altă diplomă, experienţă” etc. Hm! Este o modalitate simplă de a nu recunoaşte responsabilitatea cuiva în alegerea meseriei. Este munca ta şi tu ai ales-o. Dacă rămâi sau pleci, este de asemenea o alegere.

 

5. Oamenii cu care te asociezi

Există un frumos tricou pe care scrie: „Este greu să te înalţi ca un vultur când eşti înconjurat de lei”. Zicala este adesea corectă. Prietenii tăi pot să te ridice sau să te coboare. Tu decizi ce fel de prieteni ai dori să ai.

 

 

6. Sănătatea ta fizică

Mult din sănătatea noastră depinde de factori genetici şi de mediu. Dar mult mai mult din sănătatea noastră depinde de lucrurile pe care le alegem: dieta, somnul, rutina, controlul etc.

 

7. Mediul în care trăim

Casa ta, condiţiile de acolo, oraşul în care trăieşti, confortul, toate sunt lucruri pe care le poţi controla (deşi pe unele într-o mai mică măsură). Tu deccizi dacă le tolerezi sau te muţi în alt loc.

 

8. Situaţia ta financiară

Aavea sau a nu avea suficienţi bani este un raport între ceea ce câştigi şi ceea ce cheltui.

 

9. Timpul tău

Tu alegi cum să-ţi petreci timpul şi cât din el afectezi diverselor activităţi. Nu vei avea niciodată mai mult timp decât cele 24 de ore care ţi-au fost date în fiecare zi.

 

10. Moştenirea ta

Toate acţiunile, cuvintele şi cunoştinţele pe care le-ai împărtăşit şi altora cât ai trăit devin darul pe care îl laşi atunci când vei pleca.

 

Dacă ţi-a plăcut acest articol, atunci îţi recomand şi:

10 obiceiuri sănătoase despre care toată lumea ştie că sunt bune, dar nu le face

 Să începem anul cu discernământ!  

Când să taci şi când să vorbeşti… 

Metoda celor 6 pălării gânditoare  

The Quadrant of making Things Happening 

What Are You Doing with the Rest of Your 8 hours a Day?  

What Are You Pretending Not to Have in Oder for Your Problem to Be Real?  

Skills Improvement Chart

Articole asemănătoare:
Cele 10 lucruri pe care poţi să le controlezi

Cele 10 lucruri pe care le puteţi controla în viaţă


2 gânduri despre „10 lucruri în viaţă pe care le poţi controla

 1. Bună ziua,

  Îmi place cum şi ce scrii. De aceea, m-am abonat la postarile tale.
  Susţin şi eu afirmaţia din titlul articolului de mai sus, mai ales aspectul de potenţialitate. Totuşi vin cu o precizare legată de punctul 2. În realitate, majoritatea cuvintelor folosite NU sunt conştient alese. Aceeaşi precizare o fac şi în privinţa gândurilor (pct.3). Ce bine ar fi ca majoritatea oamenilor să îşi aleagă conştient gândurile!! În schimb, gândurile, credinţele, procesele mentale, în majoritatea covârşitoare a cazurilor, sunt alese inconştient. Pentru că da, cea mai mare parte a alegerilor noastre sunt inconştiente. Jung spunea că – măsura evoluţiei (proces numit de către el – Individuaţie) unui individ uman este dată (şi) de măsură în care transformă alegerile (oricare ar fi ele) din inconştiente, în conştiente. Dacă avem în vedere o persoană obişnuită, cu un nivel mediu de educaţie, specialiştii spun că acesta face alegeri (cotidiene, deci: cuvinte, gânduri, acţiuni, etc) conştiente în proporţie de aprox. 10%. În sfârşit, revin asupra aspectului de – potenţialitate, pentru toate cele 10 puncte ale postarii, pe care îl susţin în totalitate.
  Să îţi faci o zi bună prin alegerile tale!
  Succes.

  Apreciază

Te invit să-ţi împărtăşeşti gândurile în legătură cu acest conţinut!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.