Cum găseşti angajatorii

Mulţi oameni au impresia greşită că se află în căutarea unui loc de muncă. Din păcate, se înşeală. Locul de muncă este doar un rezultat. Ei se află, de fapt, în căutarea unui angajator care să-i aleagă. De îndată ce formulăm astfel lucrurile, problema se schimbă.

Dacă te afli în căutarea unui loc de muncă, atunci cu siguranţă că te-ai întrebat care e locul cel mai bun în care să cauţi angajatorii. Iar site-urile de slujbe nu e un răspuns corect decât pentru 10% din situaţii. Hai să vedem alte câteva ponturi practice de la un consultant în carieră.

Aşadar, cum găseşti angajatorii?

Răspunsuri sunt multe, dar să ne rezumăm pentru acest articol la 5 ponturi bune.

1. Participă la evenimente la care se duc angajatorii. Şi nu mă refer la târguri de job-uri. Interesează-te de pe comunicatedepresa.ro, de pe refresh.ro, de pe Twitter, unde sunt oamenii care pot să te angajeze. Poate la târguri de specialitate. Poate la conferinţe. Poate la traininguri gratuite. Fii acolo, fii activ, pune întrebări şi fă-te remarcat(ă)! Implică-te cu tupeu, nu te teme. Angajatorii preferă oameni care spun ce-au în minte, chiar dacă uneori pot să supere. Nu ai cum să mulţumeşti pe toată lumea. Dacă vrei o slujbă în care să-ţi placă ce faci, dă din coate pentru ea!

2. Citeşte blogurile companiilor din profil. Citeşte blogurile specialiştilor care ţi-ar face plăcere să te angajeze. Urmăreşte-i pe twitter. postează comentarii la articolele lor. Adresează-le întrebări. Intră în dialog! Renunţa la atitudinea servilă şi umilită şi arată cum ştii să gândeşti direct celor cu care vrei să stai la masă!

3. Propune colaborări unor asociaţii studenţeşti. Vino cu proiecte. Lucrează unul şi demonstrează că poţi! Vei avea o carte de vizită în faţa specialiştilor. E o strategie pe termen lung care dă roade.

4. Plimbă-te pe unde îşi petrec timpul liber oamenii care or să te angajeze. La ce concerte se duc? La ce piese de teatru? La ce versnisaje? Pe ce bloguri şi site-uri le place să comenteze? Unde sunt oamenii care pot să-ţi dea de muncă? Du-te şi tu acolo. Nu trebuie neapărat să iei masa cu ei în Pipera. Deşi, dacă poţi, fă-o.

5. Fă-ţi scrisori de intenţie personalizate. Scrisoare de intenţie nu este o anexă la CV, ci CV-ul este o anexă la scrisoarea de intenţie! Ai găsit un anunţ care îţi face cu ochiul ? Abordează direct compania cu o scrisoare de intenţie!

Îţi mulţumesc!

Happy searching!

Marcus Victor Grant

consultant în strategie de comunicare şi resurse umane

Copyright © Marcus Victor Grant 2011-prezent, toate drepturile rezervate.

Materialele publicate pe acest blog sunt supuse acestui disclaimer.

Te invit să-ţi împărtăşeşti gândurile în legătură cu acest conţinut!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.